4,8 milyon avroluk soygunun firarisi yakalandı

4,8 milyon avroluk soygunun firarisi yakalandı

Banka ve kurumlar arası para transferi yapan firmadan nakil için yükleme yapıldığı sırada 4 milyon 795 bin avronun çalınmasıyla ilgili soruşturma kapsamında aranan firari iki zanlıdan biri yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, 25 Haziran'da merkez Yüreğir ilçesi Karataş Caddesi'nde para transferi alanında lojistik hizmeti veren firmadan nakil aracına yükleme yapıldığı sırada 4 milyon 795 bin avronun çalınmasıyla ilgili aranan firari şüpheliler Mehmet Emin G. ve Hasan B'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürdü.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı görev yapan çarşı ve mahalle bekçileri, 17 Ağustos'ta 21.30 sıralarında İskenderpaşa Mahallesi Aksaray Meydanı'nda şüphelendikleri bir kişiyi durdurdu.

Kimlik kontrolü yapan bekçiler, şüphelinin üzerinden Mahmut Ç. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıkınca şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelinin üst aramasında 30 bin 915 lira, cep telefonu ve SIM kart ele geçirildi.

Şüphelinin sorgulamasında gerçek adının Mehmet Emin G. olduğu, Adana 5.Sulh Ceza Hakimliği "5411 Sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık" suçundan hakkında aranması olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelinin haziran ayında Adana'da meydana gelen banka para nakil aracından 4 milyon 790 bin avro çalınması olayını gerçekleştiren şüphelilerden biri olduğu tespit edildi.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan şüpheli Adana Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Polis, firari şüpheli Hasan B'nin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

Olay

Banka ve kurumlar arası para transferi gerçekleştiren firmadan 25 Haziran'da nakil için yükleme yapıldığı sırada güvenlik şefi Burak E, iki çuvaldaki 4 milyon 795 bin avroyu çalarak lüks otomobille kaçmış, araç PTT Evleri Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulunmuştu.

Gözaltına alınan 24 şüpheliden aralarında Burak E'nin de olduğu 10'u tutuklanmış, 14'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Firari şüpheliler Mehmet Emin G. ve Hasan B'nin, hırsızlığın ardından Burak E'ye 150 bin avro vererek yollarını ayırdıkları, Burak E'nin payına düşeni alamadığı için parayı çalmaktan pişmanlık duyduğunu söylediği öne sürülmüştü.

Polis, Burak E'nin, kuzeni Jale E. aracılığıyla kendisindeki paranın bir kısmını kardeşi Berkay E, kuzeni Tolga Y, evini kiraladığı eniştesi Hasan Y. ve arkadaşı Serdal K'ye dağıttığını belirlemiş, şüpheliler düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Adreslerde yapılan aramalarda 73 bin avro ile 19 bin 500 lira ele geçirilmişti.

Burak E'nin, sorumlu olduğu güvenlik görevlisi Cengiz K'ye 4 bankamatiğe eksik para yatırması talimatını verdiği tespit edilmişti. Cengiz K'nin de eksik yatırdığı 400 bin lirayı Burak E'ye verdiği belirlenmişti.(AA)



Uyuşturucu taciri köydeki evinde suçüstü yakalandı

İş Bankası’ndan Microsoft ve Logosoft ile iş birliği

Çorum’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü

Bozdoğan’da minikler ekmek yapmasını öğrendi

İşçi servisi tıra arkadan çarptı: Çok sayıda yaralı var

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk

Serbest piyasada döviz fiyatları

İskenderun’da klima motoruna dolaşan kuş kurtarıldı

Erzurum’da girişimcilik ekosistemine güçlü destek

Robotik cerrahi genel cerrahide oyunun kurallarını değiştiriyor

Başakşehir’de çocuk kavgası kamerada

Depreme müşterisinin saçını yıkarken yakalanan kuaförün ustalığını konuşturduğu anlar kamerada

Elazığ’da trafik kazası: 1 yaralı

Herkes "öldü" sandı, 11 gün komada kaldı hayata tutundu

Şırnak’ta 6 kilo 200 gram skunk ele geçirildi

Osmaniyeli öğretmenin babaevi, ahşap atölyesi oldu

Erzincan Garı, Çin İpek Demiryolu Hattının stratejik merkezi

Hakkari’de MR cihazı hizmete alındı

Başkan Aksun, ERMEK kurslarında incelemelerde bulundu

Kent Konseyi’nden Emniyet Müdürü Karaburun’a hayırlı olsun ziyareti

Erikdibi Göleti inşaatında çalışmalar sürüyor

Erzurum Kızılay’a üç ödül

Van’da yoğun kar yağışı: Uçak seferleri rötar yaptı

Denizlerdeki hayalet ağlar temizleniyor

Hatay’da düzensiz göçmen operasyonu: 8 göçmen yakalandı, 1 organizatör tutuklandı

Aydın Yükseköğretim Tanıtım Günleri yoğun katılımla başladı

"Misafirim Kaymakamım" projesi Bozdoğan’da uygulanıyor

Jandarma tarlada 5 bin 488 adet sentetik hap ele geçirdi

Eskişehir’e uyuşturucu getirmek isteyen şüpheliler jandarma tarafından yakalandı

Tekirdağ’da kaza anı araç kamerasında: Park halindeki otomobili biçti

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.