Tarih: 26.04.2012 17:06

4 Meclis Üyesi disipline verildi!

Facebook Twitter Linked-in

Nisan ayının başında yapılan Derince Belediye Meclisi'ndeki encümen seçimlerinde CHP ile ortak hareket ederek AKP grubunun encümen seçimini kaybetmesine neden olan meclis üyeleri resmen disipline verildi. Hatırlarsanız AKP'li meclis üyeleri Okşin Beçet, Halit Aydın, Hüseyin Çepil ve ay başında meclis üyeliğinden istifa eden İhsan Çimen, AKP grubunun encümene önerdiği isimlere oy vermektense CHP grubunun listesine oy vermişti. 

 

 

 

DİSİPLİN KURULU DEVREDE

 

 

İşte ne olduysa bundan sonra AKP encümen seçimini kaybedince parti yöneticileri harekete geçti. Derince ilçe başkanı Ahmet Ark, bu isimlerin disipline verileceğini açıkladı. Ark, disiplin kararını önceki gün il yönetimine gönderdi. Parti binasında bir toplantı yapan il başkanı Mahmut Civelek, 4 meclis üyesini de  disipline sevk ettiklerini söyledi. Meclis üyeleri grup kararına aykırı davrandıkları gerekçesiyle ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

 

 

 

ANKARA ZİYARETİ

 

 

İl disiplin kurulu, meclis üyelerinin savunmasını aldıktan sonra haklarındaki kararı verecek. Civelek, kurulun ne kadar vereceğini bilmediğini söyledi. Bu açıklamanın ardından gündemi de değerlendiren Civelek, Ankara'ya yaptığı ziyaretle ilgili, “Genel merkezimiz İstanbul ve Kocaeli il başkanlarıyla toplantı yaparak büyükşehir olmanın avantajlarıyla ilgili görüşler aldı. Bu sayede yeni büyükşehir olacak illerle ilgili çalışmalar yapılacak” diye konuştu. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —