Tarih: 03.02.2014 12:15

36 yıl sonra KOMEK buluşturdu

Facebook Twitter Linked-in

KOMEK’in Köseköy Kültür Merkezi’nde iğne oyası branşında eğitim gören kursiyerler Fatma Bakır, Binnaz Ilıca ve Ayşe Saraç, 1977 yılında Halk Eğitim Kursları’nda tanışıp arkadaş oldular. Ancak kurs bitip hayat telaşına dalan üç arkadaş, aradan geçen 36 yıllık sürede birbirlerinin izini kaybetti. 

 

Yolları Köseköy’de kesişti

 

Üç arkadaşın yolları bu kez KOMEK’te kesişti. Tesadüfi olarak KOMEK’in Köseköy Kültür Merkezi’ndeki iğne oyası branşına kayıt yaptıran üç arkadaş, aynı sınıfta tekrar eğitim almaya başladı. 36 yıl önceki arkadaşlığı ise, o günlerde birlikte çektirdikleri fotoğraflar gün yüzüne çıkardı. 

 

Önce hatırlamadılar

 

KOMEK’te iğne oyasında eğitim gören Fatma Bakır, arkadaşları ile kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Kursa ilk geldiğim gün arkadaşlarımı benzettim, ama acaba dedim. Nereden hatırladığımı düşündüm. Hocamıza sordum. Eve gittiğimde fotoğrafları karıştırdım, tekrar inceledim. Kursa geldiğimde tanıdım. Onlara sorduğumda önce hatırlamadılar. Daha sonra fotoğrafları gösterdiğim zaman birbirimizi tanıdık.

 

Tam 36 sene sonra tekrar bir aradayız ve beraberiz” dedi. Arkadaşını hatırlayamadığı için üzgün olan KOMEK kursiyeri Binnaz Ilıca, “İlk geldiğimiz haftalarda ben arkadaşımı tanıyamadım. Ayrıca ilkokulda da Fatma arkadaşımla berabermişiz. O dönemde sınıflarımız çok kalabalık olduğu için hatırlayamadım. Halk Eğitim kursu fotoğraflarını getirip bize gösterince birbirimizi hatırladık. Şimdi KOMEK’in iğne oyası kursunda beraberiz” diye konuştu.

 

O zaman kendi çeyizime, şimdi oğluma, kızlarıma

 

36 yıl önce nişanlı olduğunu söyleyen Ayşe Saraç, “O zaman nişanlıydım. Halk Eğitim’in kursuna bir şeyler öğrenmek ve çeyizimi hazırlamak için gidiyordum. Şimdi 36 sene sonra kızlarıma oğluma bir şeyler yapmak için KO-MEK’ teyim. Çok güzel bir rastlantı oldu ve yıllar sonra arkadaşlarımla yine aynı sınıfta eğitim almak beni çok mutlu etti” ifadesini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —