Tarih: 22.05.2012 08:59

32 gökyüzü fotoğrafı Sekapark'ta!

Facebook Twitter Linked-in

Hollanda – Türkiye ilişkilerinin başlamasının 400. yılı etkinlikleri kapsamında fotoğraf sanatçılarının ünlü Dam Meydanı’nda ve gökyüzünden çektiği 32 fotoğraftan oluşan ‘Fotoğraflarla Amsterdam’ Sergisi Sekapark’ta açıldı. Sergi açılışına Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard Van Der Laan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Başkan Danışmanı Ömer Polat ve yetkililer katıldı.

 

 

 

AMSTERDAM’LA İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENİYOR

 

 

Sergi açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hollanda ile Türkiye’nin 400 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Amsterdam’la 1999 Marmara Depremi’yle başlayan ilişkilerin gün geçtikçe geliştiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Amsterdam’ı her zaman yanımızda bulduk. İlişkilerimiz her geçen gün güçleniyor” dedi.

 

 

 

LAAN: KOCAELİ’DEN ÇOK ETKİLENDİM

 

 

Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard Van Der Laan ise Amsterdam’a ait fotoğrafları Kocaeli’de görmenin kendisini çok memnun ettiğini belirtti. Sergide Amsterdam’ın havadan ve tarihi tabloların önünden geçen insanların görüntülerinin yer aldığını söyleyen Laan, “Kardeş şehriniz Amsterdam’ı görmek için fotoğraflara bakmanız yeterli” dedi. Kocaeli’ye kenti görmek için geldiğini ifade eden Laan, “Burada çok mutlu oldum ve çok etkilendim. 13 yıl önce deprem yaşayan bir kent yerine modern bir kent gördüm” ifadelerini kullandı.

 

YAZ BOYUNCA AÇIK KALACAK

Öte yandan her türlü hava koşullarına dayanıklı materyallerden yapılan Fotoğraflarla Amsterdam Sergisi’nin yaz boyunca Sekapark alanında açık kalacak ve Kocaeli halkının beğenisine sunulacak.

 

 

 

KOCAELİ FOTOĞRAFLARI AMSTERDAM’DA SERGİLENİYOR

 

 

Sergi fikri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Büyükşehir yönetiminin Amsterdam’a yaptığı ziyarette ortaya çıktı. Bu kapsamda Mart 2012’de paralel olarak Amsterdam’da Kocaeli fotoğrafları sergisi açıldı. Büyükşehir tarafından her yıl düzenlenen 4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması’ndaki fotoğraflarından oluşan Kocaeli Fotoğraf Sergisi Hollanda’daki tüm ilçelerde birer ay olmak üzere gösteriliyor.

 

 

 

İLİŞKİLER 1999 YILINDA BAŞLAMIŞTI

 

 

Amsterdam ile Kocaeli ilişkiler 1999 Marmara Depremi ile başladı. Amsterdam ve Kocaeli şehirleri, deprem ve sonrasında özellikle Kocaeli İtfaiyesi’nin modernizasyonu, itfaiyecilerin eğitimi gibi konularda birçok konuda ortak projeler yürütüyor. Aynı zamanda Gülen Yüzler Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin kuruluşunda Amsterdam Belediyesi’nden destek alındı.

 

 

 

ORTAK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 

 

Deprem ile başlayan işbirliği halen farklı alanlarda devam ediyor. Başta sosyal hizmetler ve ulaşım alanlarında olmak üzere, suça karışmış çocukların topluma kazandırılması, tiyatro oyunlarının değişimi, bisiklet yollarının geliştirilmesi, tehlikeli yangınlar ile mücadele gibi konularda ortak çalışmalar sürüyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —