Tarih: 31.08.2012 10:13

30 Ağustos'ta çelenk krizi!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasına izin verilmemesine İP İl Başkanı tepki gösterdi.Törende çelenklerin bırakılmasının ardından Vali Ercan Topaca'nın yanına giden İşçi Partisi Kocaeli İl Başkanı Neval Sağdıç, anıta siyasi partilerin çelenk koymasının neden engellendiğini sordu. Vali Topaca ise bu soruya ayak üstü cevap veremeyeceğini, isterse makamında açıklama yapabileceğini söyledi. Daveti kabul etmeyen Sağdıç, "Ben bayramı kutlamak istiyorum. Bana burada cevap verin" dedi. Vali Topaca ise bunun üzerine makamına geçti.

 

 

 

Gazetecilere açıklama yapan Sağdıç, "Ben akşam DSP İl Başkanından çelenk bırakılmayacağını duydum. Valilik tarafından çelenk töreninin yasaklandığını söylediler ve inanamadım ama gerçeği burada gördüm. Bunu yapmaya hakları yok. Milli bayramları kimseye yasaklayamazlar. Bu ülkenin siyasi partileri temel unsurlarıdır. Bugün emperyalizme karşı zafer kazanılan çok önemli bir gündür. O zaman emperyalistlerin de yanındadır bu arkadaşlar. Ben bunu söylüyorum. Bunu yasaklayamazlar hiç kimseye. Bir dahaki bayrama hazır olsunlar" diye konuştu.

 

 

 

Vali Topaca ise yaptığı açıklamada, "Resmi bayramların kutlanmasına ilişkin yönetmelikte bir değişiklik yapıldı. Bizim ilimize mahsus bir şey değil. O mevzuata uygun biçimde bayram törenleri icra ettik. Bizim takdirimizle olan bir şey değil. Yönetmelik değişikliğinden sonra yapılan ilk bayram töreni olduğu için algılamada farklılıklar olabilir" dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —