Tarih: 08.08.2012 11:24

3 dönümlük arazide şehitlere vefa!

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkıyor, geçmişin izlerini geleceğe taşıyor. Belediye tarihi ve kültürel mirası koruma ve yaşatma çalışmaları kapsamında Tepeköy Mahallesi 17 Ağustos Caddesi üzerinde Sarıkamış Şehitlik Anıtı ve Hatıra Ormanı yapım çalışmalarına başladı. 

 

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Tepeköy Mahallesi’nde yaklaşık 3 dönümlük bir alanda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Doğan, “Atalarımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkıp, manevi değerlerimizi ortaya çıkartarak insanlığın hizmetine sunmanın çabasındayız” dedi.

 

 

 

Çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Doğan, “Vatan savunması için 90 bin şehit verilen Sarıkamış’ta kentimizden de isimler olduğunu biliyoruz. Yapılacak anıtla şehitlerimizin isimlerini ölümsüzleştirmek istiyoruz 17 Ağustos Caddesi üzerindeki çalışmada Sarıkamış'ta şehit olan 161 İzmitli adına heykel ve rölyef ile hatıra ormanı yer alacak” diyerek tarihi değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

 

 

Hatıra ormanın çevresindeki taş duvar çalışması, rölyef çalışması ve zemin traverten kaplamaların tamamlandığını bildiren yetkililer alanın kısa sürede hizmete açılacağını söylediler.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —