Tarih: 18.10.2015 01:43

29 Ekim'de Kaç Gün Tatil Olacak?

Facebook Twitter Linked-in

29 Ekim tatil planlarını seçime göre ayarlayan vatandaşlara yardımcı olmak, aynı zamanda turizm ekstra hareketi kaçırmak istemeyen turizm sektörünün öncü firmaları; tatile çıkacak olan vatandaşların pazar günü erken saatte dönerek oy kullanmak isteyeceklerini, bu nedenle kendilerinin de o tarihteki turlara pazar erken dönüş koyduklarını ifade ediyor. Seçimin 29 Ekim'in ertesine gelmesi nedeniyle özellikle yurtdışı turlarda iptaller var
 
29 EKİM'DE OKULLAR TATİL Mİ?
 
Çoğunlukla öğrenciler ve memurların merak ettiği soru "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatil mi?" sorusuna yanıt geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan gelmişti. Davutoğlu, 3. Köprünün açılış tarihinin 29 Ekim olarak belirlendiği ifade etmiş, açılışa bütün vatandaşları davet etmişti. Köprünün açılışı ile ilgili bir takım bilgiler veren Başbakan, 28 Ekim'de devlet kurumlarının yarım gün iş yapacağı daha önceden belirtilmişti. 30 Ekim Cuma günü tatil olup olmayacağı hakkında ise henüz kesin bir bilgi verildi.
 
ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE 5 GÜN TATİL GÜNDEMDE
 
29 Ekim'in yanı sıra erken seçimin ertesi günü olan 2 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okulların da tatil edilmesi bekleniyor. Hem okulların seçim merkezi olarak kullanılması hem de sandıklarda öğretmenlerin görevli olması tatil haberlerini gündeme getirdi.
 

28 EKİM ÇARŞAMBA YARIM GÜN MÜ?
 

29 Ekim Perşembe gününe geldiği için cuma günü izin alan çalışanlar dört gün tatil yapabilecek. Turizmde 'seçim olmasa' 150 bin kişilik bir 'iç turizm' hareketliliği beklenen bu tarihlerde seyahat talebinin yarı yarıya düşmesi bekleniyor.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —