Tarih: 30.09.2013 09:41

28 Şubat unutulmamalı!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye darbeleri sorgularken MÜSİAD ve TÜKSİAD’ın eski başkanı Kaşif Şahinkesen de darbelerin Türkiye’ye verdiği zararlara dikkat çekti. Kendisinin de eski bir asker olduğunu hatırlatan Kaşif Şahnikesen, “Kimse bana ne diyemez, darbelere karşı herkesin elbirliği yaparak demokrasiye sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti.

 

28 Şubat sürecinden sonra bir süre susmayı tercih ettiğini ancak bu bölgede kimseden ses çıkmadığını söyleyen Kaşif Şahinkesen, “Burada iki dönem MÜSİAD Başkanlığının yanı sıra TÜKSİAD ve Gebze SİAD’lar Birliği başkanlığı görevlerinde bulunan biri olarak bu konuda kendimi sorumlu hissettim. Susmak kabullenmek anlamına gelir, bu noktada görüş belirtmek isteyen tüm STK’ların da yanında oluruz” dedi.

 

Ülke büyük zarar gördü!

 

Tüm darbelerde olduğu gibi 28 Şubat darbesinden de Türkiye’nin çok büyük zarar gördüğünü söyleyen Kaşif Şahinkesen, “İnsanların ve sermayenin sınıflandırılması ve bir çok insanın inancı yüzünden fişlenmesi ülkeyi kutuplaştırdı ve ülke büyük zarar gördü. Bugün açıklanacak yeni pakette darbelerle ilgili önemli maddelerin yer alacağını umuyorum. Allah bu günleri bizlere yeniden yaşatmasın” dedi.

 

Gebze ayağı da sorgulanmalı!

 

28 Şubat sürecinin Gebze ayağının da sorgulanması gerektiğini söyleyen Kaşif Şahinkesen, “Türkiye genelinde olduğu gibi Gebze’de de bir çok insan fişlendi ve zarar gördü. Gebze eski belediye başkanı merhum Ahmet Penbegüllü ve arkadaşları 28 Şubat mağdurlarıdır ve hak etmedikleri işkenceleri görerek uzun süre cezeaevinde kalmışlardır. Ayrıca o dönem Ahmet Penbegüllü ve arkadaşlarına iftira atanlara da bugün yargı önünde mutlaka hesap sorulmalıdır. Allah o günleri ne Gebze’ye ne de ülkemize bir daha yaşatmasın” diye konuştu. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —