25 bin infaz memuru alınacak!

25 bin infaz memuru alınacak!

Adalet Bakanı Bozdağ, 5 yılda dış güvenliğin Bakanlığa geçeceğini, 25 bin yeni infaz koruma memuru istihdam edileceğini söyledi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Adalet Bakanlığına devrine ilişkin yasayla, 5 yıl içinde dış güvenliğin kademeli şekilde Bakanlığa geçeceğini belirterek, bu kapsamda 25 bin civarında yeni infaz koruma memuru istihdam edileceğini bildirdi. Bozdağ, ramazanın rahmet ve bereketin bol olduğu bir ay olduğunu belirterek, mahkumların ve personelin ramazan ayını kutladı.

 

Bazı hükümlülerle cezaevinde görüşme imkanı bulduklarını ve taleplerini dinlediklerini aktaran Bozdağ, "Allah kimseyi cezaevine düşürmesin. Tutuklu olarak da hükümlü olarak da hiçbir insanımızın cezaevlerine düşmesini arzu etmeyiz" diye konuştu.Hükümlü veya tutuklu olsun cezaevindeki herkesin kendilerine emanet olduğunu ifade eden Bozdağ, "İşledikleri iddia edilen suçlar her ne olursa olsun, mahkeme kararlarındaki hüküm ne olursa olsun, kesinleşse dahi cezaevinde kim varsa, onlar annelerinin, babalarının, ailelerinin daha da ötesi milletimizin bize emanetidir.

 

Onlar, birilerinin evladıdır, kardeşidir, eşidir, akrabasıdır mutlaka. Kendi yavrumuzu bir yere emanet ettiğimizde ona nasıl iyi davranılmasını istiyorsak, burada bulunan bütün hükümlü ve tutuklular da ailelerinin, milletimizin bize emanetidir. Bizim bu emanate layık olan şekilde vazifemizi yerine getirmemiz lazım. Mahkumlar topluma döndüklerinde, buradaki iyi muameleyi her daim anmaları lazım. Belki Türkiye'nin geçmişinde cezaevlerinde yürek burkan, acıtan hadiseler oldu ama biz Türkiye'nin bundan sonra cezaevlerinde böylesi hadiseler olmasına asla izin vermeyiz, göz yummayız." Dedi. 

 

Türkiye'de cezaevlerine ilişkin şikayetlerin büyük ölçüde azaldığını da vurgulayan Bozdağ, son 12 yılda atılan adımların bu noktadaki şikayetleri minimize ettiğini dile getirdi. Bozdağ, azalsa da var olan şikayetlerin üzerine kararlılıkla gittiklerini, gitmeye devam edeceklerini bildirdi. Cezaevlerinde çalışan personelin büyük fedakarlıklarla görev yaptıklarını belirten Bozdağ, onların sıkıntılarını bildiklerini, atılması gereken adımların bir kısmını yerine getirdiklerini kaydetti.

 

Ekim'de inşallah yasayı çıkaracağız

 

Ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Jandarmadan Adalet Bakanlığına devrini öngören düzenlemenin Meclis Genel Kurulunda olduğunu anımsatan Bozdağ, "Ekim'de Meclis açılınca inşallah yasayı çıkaracağız. Yasanın çıkmasından sonra cezaevlerimizin tamamının dışı güvenliği kademeli şekilde Adalet Bakanlığına geçmiş olacak. Bunun için 5 yıllık geçiş süreci öngörüyoruz" dedi.

 

Şu anda cezaevlerinde adeta ikili bir yönetim olduğunu, dış güvenlik ve içerinin yönetimiyle ilgili iki başlı bir durum yaşandığını ifade eden Bozdağ, "Güvenliğin el değiştirmesinden sonra, yönetimde de bir birlik oluşacaktır. İşlerin sağlıklı yürümesi ve sorumlunun tek olması son derece önemli. Şimdi infaz koruma memurlarıyla ilgili ayrı, jandarmayla ilgili ayrı usul var. Ortada olay olduğunda çözümü zorlaşıyor. Onun için sorumluları da tekleştiren hesap soranları da tekleştiren bir adımı atmış olacağız. Bu çerçevede yasanın yürürlüğe girmesinden sonra 25 bin civarında yeni infaz koruma memurunu istihdam edeceğiz" diye konuştu.Bozdağ, yeni istihdam edileceklerin dış güvenlikte çalışacağını, belli bir yaştan sonra içeride görev alacağını anlattı.

 

Yıpranmayı yeniden getiriyoruz

 

İnfaz koruma memuru ve diğer çalışanların yıpranmalarıyla ilgili sıkıntılar olduğunu belirten Bozdağ, "Bu sıkıntıları çözüyoruz. Yıpranmayı yeniden getiriyoruz. Özlük haklarında süper olmasa da önemli oranda iyileştirmeler de yapıyoruz. Yasamız büyük ihtimalle Ekim ayında yasalaşacaktır" dedi.Tutuklu ve hükümlülerin de beklentileri bulunduğunu dile getiren Bozdağ, "Tutuklu ve hükümlü insanlarımızın beklentileri farklı farklı. Cezaevlerinde, askerde olduğu gibi konuşulan konular var, 'falan kanun çıkacak' şeklinde. Bu iftar sofrasında kimseyi üzmek istemem ama hükümetimizin gündeminde bir af çalışması yok.

 

Böyle bir çalışma da düşünülmüyor. Fakat cezaevlerinde bulunan insanlarımızın şartlarının daha iyileştirilmesi, belki infaz sisteminde açık cezaevine ayrılma konusunda bir takım genişletmeler yapabiliriz. Açık cezaevine çıkmayla ilgili sınırı genişletebiliriz. Bununla ilgili bir çalışmamız var, bittiği zaman onu da Meclis'e sevk edeceğiz. Ne kadar genişleyecek, çalışma bittikten sonra göreceğiz. Fakat Bakanlık olarak açık cezaevine ayrılmadaki alanı biraz daha genişletmek istiyoruz. Böylelikle cezasının infazını kapalıdan ziyade açıkta geçiren insanımızı çoğaltmak istiyoruz."Bozdağ, konuşmasının sonunda hükümlü ve tutukluların sağlık içerisinde cezalarını tamamlayarak ailelerine kavuşmalarını diledi.

 



Ziraat Türkiye Kupası: Gençlerbirliği: 3 - Bodrum FK: 2

Bilal Erdoğan: "Suriye’nin müreffeh, stabil bir ülke olması bölge barışı için çok önemlidir"

Isparta’da otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Otobüste kavga: Şoför ve kadın yolcu birbirlerine saldırdı

(Düzeltme) Sındırgı’da dev turna balığı yakalandı

İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 85’e ulaştı

Uyuşturucudan gözaltına alınan ünlüler sağlık kontrolünden geçirildi

Mehmetçikle Akademik ve Teknolojik İş Birliği

DARICA BELEDİYESİ 5. İSTİHDAM FUARI’NI DÜZENLENİYOR

Biga’da öğrenci yurdunda yangın paniği: 4 öğrenci dumandan etkilendi

Kocaeli’de altyapı çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı

Bina yıkımı sırasında bitişik bina zarar gördü, facia ucuz atlatıldı

Bitlis’te uyuşturucu operasyonu: 5 kişi tutuklandı

Kırıkkale’de 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Side Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde Yerli Malı Haftası etkinliği düzenlendi

Bakan Şimşek: "Batman, Türkiye’nin yeni üretim merkezlerinden biri olacak"

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Şahsi Temsilcisi’ni kabul etti

Milyonluk safkan İngiliz atına sağlık taraması

Sinop’ta deniz yüzeyindeki kirlilik vatandaşları endişelendirdi

ÜNİPERSEN maaş zammı için Ankara’da eylem takvimi açıklandı

Ayvalık’ta "Türkülerle Kurtuluş Destanı" konseri

Bafra Çeltik Komisyonu üye seçimi

Görünmez kaza işçiyi hastanelik etti

Kırıkkale’de 18 yıl 10 ay hapis cezası bulunan firari kadın yakalandı

İterek çaldıkları otomobile "kontak" ararken yakalandılar

Samsun’da 6 bin 621 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Kontrol etmek istediği traktörünün altında kalan yaşlı adam yaralandı

Amasra TTK’ya 20 nitelikli işçi alımı yapılacak

Samsun’un ’vergi yüzsüzleri’ açıklandı

Kara tablo, 6 yılda yeşil örtüye dönüştü

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.