Tarih: 22.09.2012 11:27

23’üncü grup itfaiyecileri sertifikalarını aldı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 23’üncüsü düzenlenen programla tamamlandı. Bugüne kadar 71 il, 222 ilçe ve 6 ülkedeki itfaiye teşkilatında görev yapan itfaiye erlerine eğitim verildi. Eğitimleri tamamlanan itfaiyecilere Büyükşehir Belediyesi çeşitli teçhizatlar hediye etti. 2010 yılında başlayan eğitim programları 3 hafta sürüyor.

 

 

30 İTFAİYE ERİ SERTİFİKA ALDI

 

 

Sekapark’ta düzenlenen programda eğitimleri tamamlanan 30 kişilik grup sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, İl Afet Acil Durum Müdürü Osman Koçak, Bekirpaşa eski Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Kuruçeşme eski Belediye Başkanı Ali Kahraman ve eğitim alan itfaiyeciler katıldı.

 

 

 

EĞİTİMLER VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRDİ

 

 

Programda konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, itfaiye eğitimlerinin yangınları büyük oranda azalttığını vurguladı. Daire Başkanı Doğan Kara “İtfaiyemizin 2 yıl öncesine kadar olaylara müdahale sayısı 10 bin 500 idi. Eğitimlerimiz sayesinde bu sayı geçen yıllara göre giderek azaldı.  Geçtiğimiz yıl 6 bin 500 civarında olaya müdahale ettik. Eğitimlerimizle vatandaşlarımız yangınlara karşı daha bilinçli hale geldi. İtfaiyeciyi tanımayan bir tane ilköğretim öğrencimiz kalmadı.” dedi.

 

 

 

EĞİTİM KOBİTEM ALANINDA

 

 

Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.

 

 

 

750 DERECEDE EĞİTİM

 

 

 

Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.

 

 

 

DAR ALANDA ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

 

 

 

Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —