Tarih: 22.04.2013 14:04

“23 Nisan Cumhuriyet’in habercisidir”

Facebook Twitter Linked-in

Vali Topaca mesajında; “Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 93’ncü yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Tarihimizde çok önemli bir dönüm noktası olan bu anlamlı günde sizlere sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik ve dayanışma içinde yürütülen Kurtuluş Savaşı; Türk Milleti’nin bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda tüm güçlükleri aşacağını kanıtlayan, sonuçlarıyla tarihin akışını değiştiren kahramanlık destanımızdır. Atatürk, Anadolu’ya geçerken yalnızca bağımsızlığı ve yurdun kurtarılmasını değil, aynı zamanda kendisine özgü değerleri bulunan, Milletimizin şanlı tarihine ve yüceliğine yakışır yeni bir devletin kurulmasını da amaçlamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerinde olgunlaştırdığı yönetim biçiminin hayata geçirilmesi amacıyla atılan ileri görüşlü adımlarından biridir. Bu yönüyle 23 Nisan tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunun da habercisidir. 23 Nisan, milletin üstün iradesini temsil etmektedir.” Dedi. 

      

Çocuklara da seslenen Vali Topaca; “Sizleri çok seven, sizlere önem ve değer veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “ Küçük hanımlar, küçük beyler; Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz” diyerek, Türk çocuklarına sonsuz güvenini vurgulamıştır. Geleceğin güçlü Türkiye’sinin kurulmasının sizlerin elinde olduğuna inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü sizlere armağan ederek, sizlere olan sevgisini, inancını ve güvenini anlatmak istemiştir. Sizler, çağdaş ve mutlu Türkiye’yi temsil ediyorsunuz. Sizlerin nitelikli, tarihini iyi bilen, kültürlü, aydınlık düşünceli, yeniliklere ve gelişmelere açık, insana değer veren, ulusal değerlerini önemseyen, kişilikli kuşaklar olarak yetiştiğinizi görmek, en büyük mutluluğumuz olacaktır.

 

Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. Milletini ve yurdunu seven, özgüveni yüksek, katılımcı ve kendi kararlarını verebilen, her şartta ve ortamda sorumluluklarını yerine getirmeye hazır kuşaklar olarak, çabalarınızla yarınlarımızın daha aydınlık olacağından kuşku duymuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum.” Dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —