Tarih: 14.09.2020 11:55

2021 Konut Fiyatları Ne Olur?

Facebook Twitter Linked-in

Gayrimenkul seçeneklerinin bol olduğu Türkiye'de çok kolay ulaşılabilen bir mal varlığı olarak görülmemektedir. Doğal olarak ev satın almak için uygun dönemleri kollamak ve çıkan fırsatları güzelce değerlendirmek gerekiyor. Özellikle son yıllarda yaşanan ekonomik daralma sebebiyle konut projeleri ve satışlarında bir durgunluk söz konusu oluşurken faiz oranları da gitgide artışa geçmiş durumda. Emlak piyasasını ve genel ekonomiyi hareketlendirebilmek adına bir takım faiz indirimleri ve bunların yanında çeşitli konut projeleri piyasaya sunulmuş durumda. Bununla birlikte akıllarda şu sorular belirmekte; 2021’de yatırım için konut alınır mı? Bu dönemde ev satın almak mantıklı mı? İşte bunların cevabı tam olarak bu yazıda gizli. Park Mozaik ailesi olarak Ankara yatırımlık konut projeleri ile sizlere her daim ev satın almak ve yatırım için konut almak konusunda yardımcı olacağız.

Faizler ve Konut Fiyatları Arasındaki Ters Orantı

Faiz oranlarında yaşanan ciddi düşüş, ev satın almak isteyen insanları bir takım umutlandırdı fakat konut fiyatlarındaki ani ve beklenmedik artış bu durumu tersine çevirmiş durumda. Faiz oranlarında yaşanan düşüş sebebiyle ev satın almak isteyen insanların artacağını ön gören müteahhitler, konut fiyatlarında oynama yaparak bir fiyat artışına gittiler. Faiz oranlarında oluşan düşüş, konut fiyatlarının artışıyla birlikte nötrlendiği için bu durum alıcıları da olumsuz etkiledi. Uzmanlara göre, durgun bir yıl olan 2020 yılına rağmen gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, 2021 yılında da bu fiyatların düşmeyeceğini işaret ediyor ve konut fiyatlarının 2021 sonuna kadar en az yüzde 40 oranında zamlanabileceğine dikkat çekiyor. Yatırımlık konut için fırsat kollayan vatandaşların, bu fırsatı değerlendirerek Park Mozaik Ankara yatırımlık konut projelerine göz atmalarını tavsiye ederim.

Neden Konut Projeleri Daha Avantajlı?

Şehrin karmaşasından, gürültüsünden ve stresinden uzak yaşayayım ama konforum yerinde olsun ve ihtiyaçlarımı da kolay karşılayayım diyorsanız oklar sizleri direkt olarak konut projelerine yönlendirir. Hem yatırım hem de barınma amaçlı tercih edilen konut projelerinin avantajlarını birkaç basit madde ile sıralamak gerekirse;




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —