Tarih: 18.09.2019 12:05

2019 Yılı Web Tasarım Trendleri

Facebook Twitter Linked-in

Web sektöründe her sene değişiklik gösteren tüm farklı tasarım akımları web tasarım trendi adını alır.

 

Web tasarımla ilgilenen olan herkes “2019’un web tasarım trendlerinin neler olduğunu merak ediyor. Web tasarım sektöründe de dizayn trendleri sürekli değişiyor.

 

Bu anlamda web tasarım trendi hedef kitlenin ilgisini çekebilmek ve ürün/hizmetlerin satışı açısından önem taşımaktadır. Bundan dolayı bu makalede 2019’un web tasarım trendleri konusunda bilgilere yer verilmiştir.

 

Web Tasarım 2019 Yılı Trendleri

 

Her yıl değişen ve web tasarımıyla ilgilenen her bireyi ilgilendiren trendler aşağıda maddeler halinde belirtilmektedir. Buna göre;

 

- Her geçen gün artış gösteren mobil kullanımıyla birlikte geliştirilen mobil kullanıma uygun içerikler.

- Web sitesinde 3 boyutlu bir algı oluşturan Parallax kullanımı.

- Geometrik şekillere hareket kazandırılması.

- Fontların ilk bakışta göze hoş gelecek biçimde dağınık olarak kullanımı.

- İnternet sitesini daha eğlenceli hale getiren illüstrasyonların fazlaca kullanımı.

- Stok fotoğraflarının yerine siteye özel olarak çekimi yapılmış fotoğrafların kullanımının tercih edilmesi.

- Animasyonlar vasıtasıyla kullanıcıların dikkatinin çekilmesi.

- Cesur ve karakteristik koyu renklerin kullanımının tercih edilmesi.

 

Web Tasarım Trendlerinin Takibi Neden Önemli?

 

Hayat her an büyük bir değişim gösteriyor. Çevremizdeki her şey günden güne hem içeriği hem de görünümü itibariyle değişime ayak uyduruyor. Zaman uyum sağlamaktan yoksun kalan oluşumlar ise zaman içinde yok olmaya mahkûm bir özellik gösteriyor. Bunun nedeni bir web sitesinin ziyaretçileri içerikten de önce web sitesinin genel görünümüyle karşılıyor olmasıdır.

 

Bir web sitesi içerisinde günün getirdiği kullanım alışkanlıklarıyla rahatça hareket edebilir olması önemlidir. Bununla birlikte kendini rahat hisseden kullanıcıların sitede kalma süreleri uzama göstermektedir. Siteyi ziyaret edenlerin bu özellikler sayesinde siteden ayrılırken ki memnuniyetleri de büyük ölçüde artış gösteriyor.

 

Web Tasarım Trendleri Neye Göre Belirleniyor?

 

Web tasarımında trendlere yön veren en önemli hususlardan ilkini kullanıcı ihtiyaçları oluşturuyor. Kullanıcıların web siteleri üzerinde bulunan hareketleri konun uzmanları tarafından inceleniyor. Yapılan incelemeler neticesinde elde edilen bu bilgilere her yıl yeni bilgiler ve alışkanlıklar eklenmektedir. Ortaya çıkan bu durum ise web tasarım trendlerinde değişikliklere neden oluyor.

 

Web sitesi tasarım trendlerine yön veren diğer bir önemli etken büyük firmalar olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü büyük şirketler tarafından uygulamalarda ve sıklıkla ziyaret edilen web siteleri söz konusudur. Bu durum kullanıcı alışkanlıklarını doğrudan ortaya koyan tasarım değişikliklerini ortaya koymaktadır.

 

Çağın İhtiyaçlarına Uygun Bir Web Sitesi İçin Trendleri Takip Etmek Yeterli Midir?

 

Web tasarım trendleri günümüzde bir değişim göstermektedir. Bu anlamda web tasarım trendlerini takip etmek oldukça büyük önem taşımaktadır. Ancak web tasarım trendlerini takip etmek tek başına yeterli olmaktan uzaktır. Bu nedenle bir web sitesinin başarısını yukarılara taşımak için yalnızca trendleri takip etmekle yetinmekten fazlası yapılmadır. Bundan dolayı;

 

- Geliştirilen yeni teknolojileri takip etmeli,

- Güvenlik uygulamalarının neler olduğu konusunda bilgi sahibi olunmalı,

- İçerik ve reklam dünyasıyla alakalı yükselişe geçen trendler web tasarım trendleriyle birlikte takip edilmeli.

 

Bu şekilde sürekli gelişen ve değişen çağın web design ihtiyaçlarına cevap verilmesi mümkün olabilir. Böylece her yönden başarılı ve dönüşüm getiren bir websitesi oluşturulabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —