Tarih: 19.07.2012 13:39

20 mahallede iftar sofrası açılacak!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediyesi on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının önem ve anlamına uygunu olarak yaşanması amacıyla kent geneline yayılan bir dizi program hazırladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Ramazan ayı etkinliklerinde toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşmayı ve dayanışmayı esas alan bir anlayışla hareket ettiklerini ifade etti.

 

 

 

20 MAHELLEDE İFTAR SOFRASI AÇILIYOR

 

 

 

Ramazan ayında her yıl geleneksel iftar sofraları açan Gebze Belediyesi bu yıl da toplam 20 mahallede iftar sofrası açacak. İftar yemekleri Gebze’deki hayırsever sponsorlar tarafından karşılanacak. İlk iftar programı 20 Temmuz Cuma akşamı Arapçeşme Mahallesi’nde düzenlenecek. Kroman Çelik İlköğretim Okulu bahçesinde açılacak iftar sofrasına tüm mahalle sakinleri davet edildi. Ramazan ayının ikinci iftar sofrası ise 21 Temmuz Cumartesi akşamı Adem Yavuz Mahallesi’nde Adem Yavuz İlköğretim Okulu bahçesinde açılacak.

 

 

 

KÖŞKER’DEN RAMAZAN AYI MESAJI

 

 

 

Ramazan ayının tüm müminler için kendilerini değiştirmek ve yenilemek için bir fırsat olduğunu kaydeden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak programlarımızda sadeliği ve mütevaziliği esas alıyoruz. Mahallelerde açacağımız iftar sofraları ile zengin-fakir, genç-yaşlı tüm vatandaşlarımızı bir araya getireceğiz. Ramazan etkinliklerimizi, tanışmak, kaynaşmak ve birbirimizin dertlerini, sorunlarını paylaşmak için bir vesile kılacağız. Hemşehrilerimin ve İslam aleminin mübarek ramazan ayını huzur ve kardeşlik içerisinde geçirmesini diliyor, tüm insanlığa bereket ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

 

 

RAMAZAN TIR’INDA EĞİTİCİ ÇOCUK TİYATROSU

 

 

 

Gebze’deki Ramazan ayı etkinliklerinde en fazla çocuklar sevinecek. Karagöz-hacivat, meddah, orta oyunları gösterileri ile Ramazan Tır’ında sahne alacak olan çocuk tiyatrosu, eğitici temalara ağırlık verecek. Çocuk tiyatrosunda  anne baba ve aile sevgisi, büyüklere saygı, küçüklere sevgi, zararlı alışkanlıklardan korunma, görgü kuralları ve çevre bilinci gibi konular mizahi ve düşündürücü bir üslupla işlenecek.

 

 

 

ESKİHİSAR’DA RAMAZAN GECELERİ

 

 

 

Gebze’de Ramazan 2012 Etkinlikleri kapsamında Eskihisar Kalesi’nde Ramazan Geceleri düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında 27 Temmuz Cuma 2012 gecesi Serdar Tuncer, 31 Temmuz Salı 2012 gecesi Ömer Döngeloğlu, 3 Ağustos Cuma 2012 gecesi Bedirhan Gökçe ve 11 Ağustos Cumartesi Gecesi Dursun Ali Erzincanlı Kale’de Gebzelilerle bir araya gelecek ve vatandaşlara farklı bir Ramazan gecesi yaşatacak. Eskihisar Kalesi’nde Ramazan Geceleri saat 22.00’da başlayacak.

 

Gebze Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri 14 Ağustos Salı 2012 tarihinde kutlanacak Kadir Gecesi’nde Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek iftar programı ile sona erecek. Gebze Belediyesi tarafından ayrıca Ramazan ayı boyunca her akşam Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nde vatandaşlara iftar yemeği verilecek.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —