• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

2 bin çiftçiye yem bitkisi tohumu ve gübre desteği

Büyükşehir, 2 bin çiftçiye 2000 ton gübre ve 120 ton yem bitkisi tohumu desteği veriyor. Destekten yararlanmak için son gün 4 Mart Cuma

YEREL HABERLER 3.03.2022 09:41:00 0
2 bin çiftçiye yem bitkisi tohumu ve gübre desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için 2 bin çiftçiye 2000 ton gübre ve 120 ton yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohumu desteği veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın tarımı geliştirmeye ve çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya yönelik başlattığı, Kocaeli’nin önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan gübre ve tohum desteği, 2022 yılında da sürüyor. Destekten yararlanmak isteyen üreticilerin 4 Mart Cuma mesai bitimine kadar başvurmaları gerekiyor.

SON GÜN CUMA

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce, il genelinde yürütülen yem bitkisi tohumu destekleme projesi kapsamında, ilkbahar dönemi için 2 bin çiftçiye 2000 ton gübre ve 120 ton dane mısır ve silajlık mısırdan oluşan yem bitkisi tohumu desteği sağlanacak. Bu kapsamda, üreticilerden talepler alınmaya başlandı. Destekten yararlanmak isteyen üreticiler, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ya da güncel çiftçi belgeleriyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne, Gebze, Kandıra ve Kartepe ziraat odası başkanlıklarına ve Karamürsel Belediyesi’ne, 4 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar müracaat edebilecek.

“BAŞKANIMIZ NE SÖYLEDİYSE YAPTI”

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, odaya kayıtlı 7000 üyelerinin olduğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu yem bitkisi tohumu ve gübre desteğinden faydalanmak için çiftçilerin müracaatlarını yaptığını söyledi.

İlkbahar dönemi desteği için vatandaşların yoğun bir talebinin olduğunu belirten Çetin, “Başvuru cuma günü sona ereceği için şu anda bir yoğunluk yaşanıyor. Türkiye’ye öncü olan projelerle çiftçilerimize destek veren Büyükşehir Belediye başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda oldu. İnşallah bundan sonra da bu desteği sürdüreceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Çiftçilerin desteklerden dolayı çok memnun olduğunu kaydeden Çetin, şöyle konuştu: “Tahir başkanımız, ‘gerekirse bütün yatırımları durdur, tarıma destek veririm.’ demişti. Öncelikle üretim yapmalıyız. Üretmediğimiz zaman biz dışa bağımlı oluruz. Üretirsek daha ucuza mal edebiliriz. Hem tüketici mutlu olur hem de biz mutlu oluruz. Başkanımız bütün söyledikleriNİ yaptı şu ana kadar. Yeni projelere de imza atacağını düşünüyorum. Allah, kendisine güç kuvvet versin.”

ÇİFTÇİLER DESTEKLERDEN MEMNUN

Kandıra ilçesinde çiftçilik yapan Mustafa Cihangir, Büyükşehir Belediyesi’nin daha önceki bazı desteklerinden de yararlandığını belirterek, “Şimdi de yem bitkisi tohumu ve gübre alacağım. Yüzde 50 hibeli olması bizim için çok büyük bir avantaj. Desteklerden dolayı çok memnunum. Artarak devam etmesini diliyorum. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Başkanımızdan Allah razı olsun.” diye konuştu. Çiftçi Mahmut Yaman ise mısır tohumu ve gübre almak için müracaat ettiğini dile getirerek, “Büyükşehir Belediyesi’nin önceki desteklerinden de yararlandım. Mazot, arpa ve bezelye tohumu aldım. Allah razı olsun, bize çok büyük faydası oldu. İnşallah gerisi de gelir. Tahir Başkanımıza teşekkür ederim. Onun çok daha başarılı olmasını dilerim. Cenabı Allah, devletimize zeval vermesin.” değerlendirmesinde bulundu.

DİĞER DESTEKLERDEN DE YARARLANDILAR

Osman Karaağaç da mazot ve gübre desteği aldığını şimdi de tohum desteği için geldiğini söyleyerek, “Çok memnunuz. Keşke bu destekler böyle artarak devam etse. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Kandıra’da çiftçilik yapan İmren Zengin, daha önce mazot, mısır tohumu, fındık desteklerinden yararlandığını, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi (TABİP) kapsamında biberiye diktiğini

belirterek, “Desteklerden memnunuz. Başkanımıza teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yalova’da minibüs park edildiği sırada alevlere teslim oldu

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu)

Bakan Yerlikaya: "5-6 yıl içinde Konya’nın 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağına inanıyorum"

Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.