Tarih: 20.05.2016 09:11

2 ASKERİ ŞEHİT EDEN O FÜZEYİ PKK'YA KİM VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Genelkurmay, Hakkari'nin Çukurca'da PKK'lı teröristlerle girilen çatışmaya destek için gönderilen helikopterin düşürüldüğü iddialarını doğrulaması, gözleri saldırıda kullanılan füzeye çevirdi.

BU KIŞ VERDİLER

PKK'nın füzeli saldırısıyla ilgili güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, kullanılan Strela füzesi, 2015 yılı Kasım-2016 yılı Ocak ayları arasında Rusya tarafından PYD'ye verildi. Füzeler daha sonra PKK'ya geçti. PKK'lı teröristlere füze eğitimi ise Suriye'de verildi. Eldeki istihbari bilgiler füze eğitimin de Rusya tarafından verildiği yönünde. IŞİD'e karşı kullanılması için PYD'ye verilen füze, iki Türk askerinin şehit etti.

PRATİK SURİYE'DE

Daha önce ABD'nin yine aynı amaçla PYD'ye verdiği silahların ve mühimmatın Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Şırnak'ta askere polise karşı yapılan terör saldırılarında kullanıldığı da ortaya çıkmıştı. Hükümet yetkilileri bu bilgileri diplomatik kanallarla muhatap ülkelerle ve istihbarat servisleriyle de paylaştı. Ancak PYD ve PKK'nın farklı olduğunu savunan Rusya ve Amerika, teröristlere dolaylı olarak silah ve mühimmat sağlamayı sürdürdü. Güvenlik kaynakları PKK'nın sansasyonel eylemler için Rusya ve ABD'den PYD'ye verilen tüm ağır silahları kullanacağını, bunun da iki ülkenin izni olmadan yapılamayacağını vurguluyor.

FÜZE İLE DÜŞÜRÜLMÜŞ OLABİLİR!

Hakkari Çukurca'da 13 Mayıs'da düştüğü açıklanan Kobra helikopteriyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı 6 gün sonra açıklama yaptı. Açıklama şöyle: "13 Mayıs'ta Hakkâri ili Çukurca'da terörist unsurların saldırı sonucu helikopterler bölgede görevlerini icra ederken; bir helikopterin, teröristlerin yerden açtığı ateş sonucu muhtemelen yerden havaya atılan ve cinsi henüz belirlenemeyen, füze olabileceği değerlendirilen bir hava savunma silahı ile vurularak düşürülmüş olabileceği kanaatine varılmıştır."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —