Tarih: 28.10.2016 16:14

19 yaşındaki genç kızın her tuttuğu elinde kalıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Miyotonik distrofi hastası Louise Allen, neyi tutsa elinde kalıyor. Nadir görülen hastalık yüzünden 19 yaşındaki kızın eklemleri gün içinde aniden kilitleniyor. Genetik hastalık, genç kızın kaslarını eritip bitiriyor.

ELİ KİLİTLENİYOR

Daily Mail'de yayınlanan habere göre, Louise gün içinde herhangi bir şeyi tuttuğunda eli kilitleniyor. Ya da yemek yerken çenesi kilitleniyor. Eklemlerinin açılması için tek yapabileceği beklemek.

Miyotonik Distrofi Hastası Kız Neyi Tutsa Elinde Kalıyor

GÜNDE 17 SAAT UYUYOR

Hastalığı 3 yıl önce başlayan Louise, "Bir şişeyi açmaya çalışırken, televizyon kumandasını tutarken bile kilitlenebiliyor. Bazen birkaç saniyede geçiyor, bazen 5 dakikayı buluyor." diye konuştu. Aynı zamanda genç kız sürekli halsiz hissediyor. Günde 17 saate kadar uyuyor. 5 dakikadan fazla ayakta durduğunda ise bacakları ağrımaya başlıyor.

KALBİNİ VE CİĞERLERİNİ ETKİLEYEBİLİR

Doktorlar, şimdilik eklemlerini etkileyen hastalığın zamanla kalbini ve ciğerlerini etkileyebileceğini söyledi. Bacağındaki ağrılar ise bir gün onu tekerlekli sandalyeye mahkum edebilir. Hastalığın herhangi bir tedavisi mevcut değil ancak semptomlarını hafifletecek önlemler alınabiliyor.Duygu Bay / PembeNar




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —