• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

19. İyilik Gemisi Gazze’ye insani yardım için Mersin’den yola çıktı

19. İyilik Gemisi Gazze’ye insani yardım için Mersin’den yola çıktı

GÜNDEM 13.12.2025 13:33:59 0
19. İyilik Gemisi Gazze’ye insani yardım için Mersin’den yola çıktı
Gazze’ye gönderilmek üzere hazırlanan ve içerisinde yaklaşık bin 300 ton insani yardım malzemesi bulunan ‘ANA-N’ isimli 19. İyilik Gemisi, Mersin Uluslararası Limanı’ndan düzenlenen törenle uğurlandı.
Gazze’de sağlanan ateşkesin ardından hız kazanan insani yardım faaliyetleri, Türkiye’nin öncülüğünde devam ediyor. Bu kapsamda Türk Kızılay tarafından hazırlanan, Kosova halkının da katkı sunduğu ve gıda ile battaniye ağırlıklı temel insani yardım malzemelerinin yer aldığı ‘ANA-N’ isimli geminin uğurlanması dolayısıyla Mersin Uluslararası Limanı’nda tören düzenlendi.
Törene, Mersin Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi, Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Karadeniz ile Türk Kızılayı ekipleri ve gönüllüler katıldı.

"Bugün 19. iyilik gemisinin Mersin Limanı’ndan ayrılışına tanıklık ediyoruz"
Törende konuşan Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi, Gazze’ye gönderilen yardımın, insan onuru ve dayanışmanın bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Bugün 19. iyilik gemisinin Mersin Limanı’ndan ayrılışına tanıklık ederken, yalnızca bir yardım konvoyunun yola çıkışını değil, insan onurunun, vicdanın ve dayanışma ruhunun somut bir ifadesini paylaşmış oluyoruz. Böyle anlar, toplumların gerçek gücünün zor zamanlarda birbirine el uzatabilme kapasitesinde yattığını hatırlatmaktadır" ifadelerine yer verdi.

"500 bin Euro tutarında bir katkı sunmaktadır"
Kosova’nın yardıma katkısına değinen Vrenezi, "Kosova Cumhuriyeti Hükümetinin 2025 yılı Ocak ayında aldığı karar doğrultusunda bugün ulaştırılan yardım, Gazze’de belirsizlik ve kayıplar içinde yaşam mücadelesi veren sivillere yönelik samimi bir dayanışma çabasıdır. Kosova, Türk Kızılayı ile iş birliği içerisinde bu misyon için 500 bin Euro tutarında bir katkı sunmaktadır" diye konuştu.

"Yola çıkan 200 çadır, bin gıda kolisi ve 5 bin battaniye"
Gönderilen yardım malzemelerinin Gazze halkı için taşıdığı anlamı da anlatan Vrenezi, "Bugün yola çıkan 200 çadır, bin gıda kolisi ve 5 bin battaniye, dışarıdan bakıldığında sıradan malzemeler gibi görünse de onları teslim alacak insanlar için bir çatı, bir öğün ve zor zamanlarda bir nebze güven anlamına gelmektedir. Ayrıca sağlanan 158 bin öğün yemek, yalnızca beslenmeyi değil, hatırlanmış olmanın ve önemsenmişliğin verdiği moral desteğini de taşımaktadır" ifadelerini kullandı.
Vrenezi konuşmasında, insani yardımın yalnızca rakamlardan ve sevkiyat programlarından ibaret olmadığını vurgulayarak, "İnsani yardım, sayılardan ve sevkiyat programlarından ibaret değildir. Bu çabalar, insan onurunun şartlarda bağımsız olduğuna dair ortak bir inancı yansıtır. Bugün limandan ayrılan bu gemi, yalnızca malzemeleri değil, ortak merhamet duygumuzu ve daha umutlu bir yarına dair inancımızı da taşımaktadır" dedi.

"Umutla, dua ile ve dayanışmayla yolcu ediyoruz"
Törende konuşan Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Karadeniz, Gazze’de yaşanan insani dramın tüm insanlığın vicdanında derin izler bıraktığını belirterek, "Türk Kızılay olarak, ülkemizin 19’uncu Gazze İyilik Gemisini, gönüllerde kandil yakma muradıyla, umutla, dua ile ve dayanışmayla yolcu ediyoruz. Gazze’de iki yılı aşkın süredir devam eden insani dram, yalnızca bir coğrafyanın değil, tüm insanlığın vicdanında derin izler bırakan ağır bir imtihandır. On binlerce çocuk ve kadın hayatını kaybetti. Yüz binlerce insan yaralandı. Evlerini, sevdiklerini, uzuvlarını kaybeden masumlar; bir lokma ekmeğe, bir yudum suya muhtaç bırakıldı" diye konuştu.

"Bu tablo, vicdanı olan herkes için bir çağrıdır"
Karadeniz, Türk Kızılay’ın 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik kesintisiz yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek, "Bu tablo, vicdanı olan herkes için bir çağrıdır. Ve bizler, iyiliğin amiral gemisi Türk Kızılay olarak, o çağrıya her gün kulak veriyoruz. Hamiyetperver milletimizin bağışları ve desteğiyle Gazze’ye uzanan güçlü bir iyilik hattı oluşturduk. Bugüne kadar 18 bin tonu aşkın insani yardımı bölgeye ulaştırarak, Türkiye’den Gazze’ye kesintisiz bir umut köprüsü kurduk" şeklinde konuştu.

"Her gün 35 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıyoruz"
Gazze’deki aşevleri aracılığıyla günlük sıcak yemek dağıtımının sürdüğünü belirten Karadeniz, "Gazze’deki aşevlerimiz aracılığıyla, en zor şartlarda dahi her gün 35 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Bugüne kadar dağıttığımız 8 milyonu aşkın öğün, milletimizin merhametini Gazze’nin kalbine taşıdı" dedi.

"19’uncu İyilik Gemimizi, aynı inançla, aynı sorumluluk bilinciyle uğurluyoruz"
Daha önce gönderilen yardımlara da değinen Karadeniz, "AFAD koordinasyonunda yola çıkan İyilik Gemilerimizle gönderdiğimiz kurban konserveleri Gazze’ye ulaştı. Bugün Gazze’de neredeyse her aileye ikişer kutu kurban payı ulaştırmış olmanın huzurunu yaşıyoruz. Bugün ise 19’uncu İyilik Gemimizi, aynı inançla, aynı sorumluluk bilinciyle uğurluyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İyilik Gemisinin hareket etmesiyle birlikte protokol üyeleri gemiyi el sallayarak uğurladı.

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya Memleket Günleri Arnavutköy’de coşkuyla başladı

Demirci’nin 2 milyarlık altyapı yatırımı tamamlandı

Kuyumcu esnafı işçilikte indirime gitti

Şap karantinası meraları boşalttı

Siverek’te çıkan yangında 9 kişi dumandan etkilendi

Okan Buruk: "Bu sonuç lider olarak gelip, lider olarak dönmemizi sağladı"

Otomobil patladı, feci şekilde can verdi

Erol Bulut: "Kontrataktan üç gol yerseniz kazanmanız zor oluyor"

Palandöken geçidinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldılar

Trump: (Suriye’de öldürülen ABD askerleri) "Bu saldırıya çok ciddi bir yanıt verilecek"

Konya’da otomobil refüje çıktı: 3 yaralı

Mardin’de "Galatasaray Adnan Polat Spor ve Eğitim Merkezi" için protokol imzalandı

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama

Galatasaray, ligde deplasmanda 2 maç sonra kazandı

Galatasaray, Antalyaspor’a karşı yenilmezlik serisini 19 maça çıkardı

Victor Osimhen cezalı duruma düştü

Mauro Icardi bu sezonki 8. golünü kaydetti

Efeler Ligi: Ziraat Bankkart: 0 - Halkbank: 3

Türkchopper MC, Bilecik’te faaliyete başladı

Fethiye’de hafif ticari araç, elektrikli bisiklete çarptı: 1 ölü

Yolun karşısına geçmek isterken otomobil çarptı: 1 yaralı

Leroy Sane’den ligde üst üste 3 gol

Roland Sallai’den bu sezonki ilk gol

Victor Osimhen ligde 6. golünü attı

Serdal Adalı’nın hak mahrumiyeti cezası kaldırıldı

AK Parti Gediz İlçe Başkanı Osman Yılmaz görevinden istifa etti

Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 1 - Galatasaray: 4 (Maç sonucu)

İSKİ çalışanından tepki çeken görüntüler: Önce boruyu kesti, sonra tamire geldi

Çopuroğlu’ndan Özgür Özel’e görüntülü cevap

ABD, Belarus’a yönelik potasyum yaptırımını kaldırdı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.