Tarih: 08.03.2012 14:13

18'ine girdi sürekli bağışçı oldu!

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Gazi Lisesi 12-Dil Sınıfı öğrencisi Nisan Çeliker, 18 yaşına girer girmez ilk iş Kızılay’a giderek, kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı’ndaki görevliler, reşit olunca ilk önce kan bağışında bulunan Nisan’ın bu davranışının yaşıtlarına örnek olmasını istedi.

 

 

YAŞITLARINA ÖRNEK OLDU

 

 

Türk Kızılayı’nın ‘’Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır’’ başlığı altında ‘’Sürekli Kan Bağışçısı’’ olunması çağrısına kayıtsız kalamayan lise öğrencisi Nisan Çeliker, 18 yaşına basar basmaz İzmit Kızılay Kan Bağışı Merkezi’nin yolunu tuttu. Bir yandan üniversite sınavlarına hazırlanan Nisan, ‘’Kan bağışında bulunmayı yıllardır çok istiyordum, ancak 18 yaşına girmem gerekiyordu. Ben de 18 olur olmaz kan merkezinin yolunu tuttum. İhtiyacı olan birilerine yardım edebileceğini bilmek çok güzel bir duygu’’ dedi.

 

 

BİR ÜNİTE KAN, ÜÇ HAYAT KURTARIYOR

 

 

18-65 yaş arasında, önemli bir sağlık problemi bulunmayan ve ağırlığı 50 kilogramın üzerinde olan herkes kan bağışında bulunabiliyor. İsteyenler her 3 ayda bir kan vererek, ‘’Sürekli Kan Bağışçısı’’ olabiliyor. Yapılan kaydın ardından bağışçılar doktor kontrolünden geçiriliyor ve hijyenik bir ortamda tek kullanımlık setlerle kan alınıyor. Ardından Kızılay tarafından size ikramda bulunuluyor. Ve tüm bunlar yaklaşık 25-30 dakika sürüyor. Bir kişiden alınan kan, 3 kişiye yaşam umudu olabiliyor. Her üç ayda bir yarım saatiniz ayırarak, sizde hayat kurtarabilirsiniz.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —