Tarih: 26.09.2012 11:04

15 bin öğrenciye ulaşım hizmeti!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelindeki toplu taşıma araçlarında öğrenci indiriminden yararlanmak isteyen öğrencilere 28 Kasım 2006 yılından itibaren yaklaşık 250 bin Öğrenci Kentkart'ı verdi. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında da devam eden Kent Kart hizmeti kapsamında Kocaeli Üniversitesi’ne yeni gelen 15 bin öğrenci ile İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine günde 1350 adet kent kart basımı yapılıyor.

 

 

 

15 GÜNDE 18 BİN

 

 

Büyükşehir Belediyesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması ile birlikte öğrencilik hayatına yeni başlayanlar ve Kocaeli Üniversitesine gelen yeni öğrencilere Öğrenci Kentkart'ı vermeye devam ediyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle birlikte Kocaeli Üniversitesine her yıl gelen 15 bin civarı yeni öğrencinin okula başlamaları aynı tarihlere rastlamasına rağmen Kent Kart hizmeti titizlikle yürütülüyor. Bu kapsamda 07 Eylül - 22 Eylül dönemini kapsayan 15 günlük süreç içerisinde 18 bine yakın kart, hak sahiplerine basılarak verildi.

 

 

 

17 BİLGİSAYAR 4 BASKI MAKİNESİ HİZMET VERİYOR

 

 

Okulların açılması ile birlikte tüm başvuruların aynı anda olması nedeniyle oluşan yoğunlukta Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak 17 bilgisayar ve 4 adet baskı makinesi ile günde 1350 kart basımı yapılıyor. Yeni Öğrenci Kentkart'ı almak isteyen öğrencilerin Kocaeli Fuar içi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Gebze Büyükşehir Hizmet Binamıza gerekli evraklar ile başvurması gerekiyor.

 

 

 

KENT İÇİ VİZELER OTOMATİK

 

 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından verilen Öğrenci Kentkart'larının kontrolü ve güvenliği açısından her eğitim-öğretim yılında 1 defa vize edilmesi gerekiyor. Bu sebeple, kent genelindeki İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversitelerde öğrenime devam eden öğrencilerin yeni öğretim yılı Öğrenci Kentkart Vizeleme işlemi, öğreniminin devam ettiğine dair Ulaşım Dairesi Başkanlığı gelen listelere istinaden otomatik olarak yapılıyor.

 

 

 

AÇIK ÖĞRETİM VE İL DIŞINDAKİ ÖĞRENCİLER İÇİN

 

 

Ancak, Açık Öğretim Fakültesi (A.Ö.F.) ve diğer illerde öğrenime devam eden öğrencilerin öğrenimine devam ettiğine dair verilere ulaşılamadığından kullanmakta oldukları kartlar, sistem tarafından otomatik olarak tam kullanımlı kartlar haline dönüştürülüyor. Bu öğrencilerin yeniden öğrenci indiriminden faydalanabilmeleri için, eğitime devam ettikleri okul idarelerinden alacakları güncel öğrenim belgeleri ile Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanlığının Kocaeli Fuar içi Seyahat Kartları veya Gebze Büyükşehir Hizmet Binası bürolarına müracaat etmeleri gerekiyor. Başvurunun ardından kartlar hemen ücretsiz olarak tekrar öğrenci tipine dönüştürülmüş oluyor.

 

 

 

UMUTTEPE KAMPÜSÜ KENT KART BÜROSU

 

 

Öte yandan, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi yemekhanesinde de yeni Öğrenci Kentkart'ı verilmesi ve vize işlemleri için 15 Ekim'e kadar hizmet verilecek. Kocaeli Üniversitesi ile yapılan işbirliği ile yapılan hizmet ile Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı personeli üniversite öğrencilerinin hizmetinde olacak. Ayrıca Ulaşım Dairesi Başkanlığı Seyahat Kartları Bürosu ise, Kocaeli Fuar içinde yer alıyor. Büro hafta İçi ve Cumartesi günü 09:00 ile 17:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —