Tarih: 02.01.2016 15:51

15 BİN DOLARA UMUT DAĞITTILAR

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Fatih'te sahte pasaport, kimlik ve çeşitli belgeler basan Suriyeli bir kişi gözaltına alındı.
 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Fatih'te sahte pasaport, kimlik ve çeşitli belgeler hazırlandığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Yapılan tespitlerin ardından Suriyeli şüphelinin evine baskın düzenlendi.

PASAPORTLAR, KİMLİK KARTLARI...

Evde yapılan aramada 60 adet değişik ülkelere ait pasaport, 26 adet İtalya'ya ait oturum belgesi, 151 adet değişik ülke vatandaşlarına ait kimlik kartı, 22 boş uçak biniş kartı, 12 adet pasaport üzerine basılacak şekilde ayarlanmış slikon mühür, 14 adet değişik ülke ve şahıslara ait pasaport yaprağı, 6 adet değişik ülkelere ait vize yaprağı, 2 Nüfus Cüzdanı, çok sayıda kadın ve erkeklere ait biyometrik fotoğraf, pasaport yapımında ve imalatında kullanılan mor ışık, zımpara makinası, mengene, pres makinası, renkli yazıcı ve tarayıcı ele geçirildi.


PHOTOSHOP'TA PASAPORT HAZIRLAMIŞ

Polisin yaptığı incelemede şüpheli kayıp, çalıntı pasaportların isim ve resimlerini değiştirerek photosopta yenisini hazırlıyordu. Bu isim ve resimlerin yerine sahte pasaport isteyen kişinin bilgilerini ekliyordu. Bu yolla onlarca pasaport yapan şüphelinin çeşitli ülkelere ait kimlik belgesi de hazırladığı ifade edildi.


PASAPORT VE KİMLİK KARTLARI KAYIP - ÇALINTI ÇIKTI

Ele geçirilen pasaportlar ve kimlik kartları İnterpol Projesi'nden sorgulayan polis, 16 pasaport ve 27 kimlik kartının kayıp veya çalıntı olduğunu tespit etti.

15 BİN DOLARA SAHTE PASAPORT

Pasaportları 7 ile 15 bin dolar arasında hazırlayan A.O emniyetteki sorgusunun ardından serbest kaldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —