Tarih: 16.12.2011 12:37

144 bin sahte çek hazırlamışlar!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze'deki bir işyeri sahibinin aldığı çekin karşılıksız çıkması üzerine inceleme başlatan Gebze Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, üç aylık inceleme ve teknik takibin ardından Kocaeli, İstanbul ve Sakarya illerinde 14 farklı adrese düzenledikleri operasyonlarda toplam 20 kişiyi gözaltına aldı. 

 

 

ÇEK YAPIM PROGRAMI KULLANILMIŞ

 

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bazı işadamları adına düzenlenmiş toplam 144 bin TL değerinde sahte çek, bir adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait çok sayıda fişek, kalem kamera, bir çok şahsa ait imza sirküleri, bir adet laptop, 5 adet hard disk ele geçirildi. Şahısların evindeki bilgisayarlarda ayrıca, sahte çek yapımında kullanılan grafik programı ele geçirildi.

 

 

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ KOBİLERİ DOLANDIRMIŞLAR

 

 

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 20 şüphelinin İstanbul'da temin ettikleri gerçek çekleri, uzman grafikerler aracılığıyla taklit ettikleri, düzenlenen sahte çeklerle de küçük ve orta ölçekli kobileri dolandırdıkları tespit edildi. Ayrıca, yapılan kriminal incelemede söz konusu çeklerin 104 farklı olayda kullanıldığı öğrenildi. 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —