Tarih: 14.10.2015 10:54

14 Kişilik Minibüste 40 Suriyeli Sığınmacı Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

 

Edirne’de polis tarafından durdurulan minibüsün içerisinde aralarında kadın ve çocukların olduğu 40 Suriyeli sığınmacı çıktı.

Sığınmacıların Avrupa ülkelerine umut yolculuğu bir kez daha Türkiye’nin sınır ili Edirne’de son buldu. Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli sığınmacı İstanbul’a geldi. Buradan Avrupa ülkelerine geçmek isteyen sığınmacılar H.A. isimli şahsın kullandığı 45 SC 1849 plakalı bir minibüs tuttu. Yasa dışı yollardan sınırı geçmek için yola çıkan sığınmacılar akşam saatlerinde Edirne’ye ulaştı.

Merkez Dilaverbey Mahallesi’ne gelen minibüs, bölgede devriye görevi yapan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı resmi ekipler tarafından fark edildi. Şüphe üzerinde durdurulmak istenen aracın sürücüsü kaçmaya başladı. Mahallenin ara sokaklarında polis ile sürücü arasında kovalamaca yaşandı. Park halinde bulunan birkaç araca çarpan sürücü daha fazla kaçamadan polis ekipleri tarafından durduruldu. Polis merkezine getirilen minibüsün kapısını açan polis, 14 kişilik kapasiteli araç içerisinde balık istifi olmuş vaziyette 40 Suriyeli sığınmacı buldu.

Olayla ilgili olarak araç sürücüsü H.A. gözaltına alındı. Minibüs daha sonra Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü önüne çekildi. Araçtan indirilen 11 bebek ve çocuk, 12 kadın toplam 40 kişinin kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinin ardından sığınmacı sağlık kontrolünden geçirilmesi için Edirne Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan şahıslar, Edirne Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —