Tarih: 23.07.2012 17:42

10 evi soydular 85'lik teyzeye yakaladılar!

Facebook Twitter Linked-in

İzmit yahya Kaptan Mahallesi, Gölcük ve Bursa'da toplam 10 evden hırsızlık yaptıkları tespit edilen üç hırsız Eskihisar İskelesi'nde gözaltına alınırken, hırsızların kullandığı otomobilin plakasını 85 yaşındaki bir teyzenin polise verdiği ortaya çıktı. 

 

 

85 YAŞINDAKİ KADIN PLAKAYI POLİSE VERDİ

 

 

Alınan bilgilere ve iddialara göre olay şu şekilde gelişti; İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'nde 4, Gölcük ve Bursa'da 3 eve girdikleri tespit edilen üç hırsızlık zanlısının peşine düşen ekipler yaklaşık 10 gün boyunca bu şahısların izini sürdü.  85 yaşındaki yaşlı bir vatandaşın yaptığı plaka ihbarını değerlendiren ekipler söz konusu kiralık otomobili GPS'ten takip etti. Otomobilin İstanbul'dan ilimize Eskihisar Vapur İskelesi'nden giriş yapacağını tespit eden polis ekipleri, gerekli düzeni aldıktan sonra zanlıları taşıyan vapuru beklemeye başladı. 

 

 

 

PIRLANTALAR, ALTINLAR ÇIKTI

 

 

 

Vapur limana yanaşınca operasyon için düğmeye basıldı ve zanlılar hiçbir şey anlayamadan otomobilleri içerisinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan C.P.(17), Hasan Hulki Y.(51) ve Ahmet K.(27) isimli şahısların yapılan araç ve üst aramalarında; 2 adet altın bileklik, 3 adet altın zincir, 2 adet altın küpe, 1 adet pırlanta tektaş yüzük, 5 adet erkek yüzüğü, 5 Bin Euro ile 12 Bin TL ele geçirildi. İfadeleri alınmak üzere İl Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların yaklaşık 40 adet sabıka kayıtları ve başka suçlardan da aramaları olduğu öğrenildi. 

 

 

 

HIRSIZLIK SUÇUNU KAALE ALMADILAR

 

 

 

Bir haftada içerisinde toplam 10 ev soyarak, vatandaşları mağdur eden hırsızlık zanlılarının söz konusu otomobil içerisinde gözaltına alındıklarında, "Hayrola ağabey, terör suçuna falan mı karışmışız yoksa" sorusuna karşı polisin "Hırsızlık yaptınız" dediği, bunun üzerine de "He o zaman iyi, birşey olmaz" dedikleri öne sürüldü.  17 yaşında olan C.P. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandığı öğrenilirken, diğer zanlılar dün akşam saatlerinde ayrı olarak adliyeye sevk edildi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —