Tarih: 06.12.2011 09:58

1 yılda çekilen araç sayısı şaşırttı

Facebook Twitter Linked-in

ŞEHİR merkezinde özellikle park sorununun yaşandığı Şahabettin Bilgisu, Alemdar, İnönü ve Hürriyet caddelerinde son 1 ayda sıkı tutulan park yasağı çerçevesinde çekilen araç sayısı bine yaklaşırken, MOBESE yardımı ile kesilen ceza sayısı da 500’ü buldu. Şehir merkezinde az da olsa trafik rahatlığı sağlayan uygulama kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne ait 4 çekici ve 30 personel ile, 11 ayda toplam 6 bin 250 araç çekildi.

 

 

MOBESE KESİYOR

 

Kasım ayının başından bu yana işi sıkı tutan Şehir İçi Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, 66 lira para cezası yazarken çekilen araçlar İzmit’teki otoparklara götürülüyor. MOBESE yardımı ile park yasağı olan yerlere ve yaya geçitlerine yapılan parklara ise de anında ceza uygulaması işlemi gerçekleştiriliyor. MOBESE ile uygulanan cezalarda yaklaşık 500 araç için işlem yapıldığı öğrenilirken, cezalar araçların plakalarına işleniyor ve evlere gönderiliyor.

 

 

ARACI ÇEKİLEN YANDI

 

Minimum park süresini geçtikten sonra çekilen araçlar çekici yardımı ile götürülünce araç sahiplerine 66 liralık ceza dışında ek külfette çıkıyor. Çekici parası ve otopark parası ile birlikte araç sürücüsüne yaklaşık 40 lira fatura çıkıyor. Yetkililer vatandaşları otoparkları kullanmaları konusunda uyarırken, dükkanlarının önü kapandığı için şikayetçi olan esnaf ise uygulamadan memnun gözüküyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —