Tarih: 27.08.2015 12:55

1 Kasım’dan çok umutlu değiliz

Facebook Twitter Linked-in

Yine aynı tablo ile karşılaşacağımızı düşünüyoruz” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Ordu Milletvekili Seyit Torun ve Adana Milletvekili İbrahim Özdiş kent ziyaretleri kapsamında Kocaeli Makine Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ünal Özmural ile beraber ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan vekiller Kocaeli kent sorunlarını masaya yatırdı. Ziyarette konuşan MMO Başkanı Ünal Özmural, “1 Kasım seçimlerinden çok umutlu değiliz. Yine aynı tablo ile karşılaşacağımızı düşünüyoruz" dedi.

GENÇLİĞE ÖNEM VERİLMELİ

Ziyaretten dolayı vekillere teşekkürlerini sunan oda başkanı Ünal Özmural, "Biz AK Parti hükümetinin iktidara geldiğinden itibaren emek örgütlerine yapılan baskılara karşı her zaman dik durmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizi sindirmeye çalışıyorlar ama biz hayıflanmaktan öte mücadele etmeyi tercih ediyoruz.

Bu anlamda ülkemizde yaşanan her türlü meseleye dair emek örgütlerinin yürüttüğü mücadele hattının büyümesine dair ümidimiz var. 7 Haziran’dan çok umutluyduk şimdi ise1 Kasım seçimlerinden çok umutlu değiliz. Yine aynı tablo ile karşılaşacağımızı düşünüyoruz. CHP’nin gençlik ayağı maalesef çok eksik kalıyor. Gençliğe önem verilmeli” dedi.

‘NİYETLERİ İKTİDARLARINI SÜRDÜRMEK’

Ziyarette vekiller adına konuşan CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Biz bu süreçte temel prensibimiz 'Partimiz değil, Ülkemiz' ilkesidir. Biz koalisyon süreçlerinde 5 ana temel esasında diretmiştik. Dış Politika, Ekonomi, Anayasa, Eğitim ve Toplumsal Barış başlıklarında görüşmeler yaptık.

Ama maalesef AK Parti bunların hiçbirini dikkate almadı. Süreci iktidarını sürmek hedefi doğrultusunda sürdürdü. Yaşanan terör olaylarının sorumlusu AK Parti’dir. 7 Haziran sonrasında ne oldu da birden bire bu olaylar vuku buldu? Azıcık sorgulayan insanlar bunun cevabınım kolaylıkla verebilir. AK Parti bu noktaya bir günde gelmedi. Ama ilk geldikleri gibi değiller" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —