Tarih: 26.09.2014 11:03

“Yıkımlar siyasi amaçlı değildir”

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri tarafından dün Tavşancıl sahilde gerçekleşen iki çay bahçesinin yıkımı ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında çıkan asılsız haberler ile ilgili olarak bir açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, yapılan yıkım ile ilgili olarak Dilovası Belediyesi’nin hiçbir ilgisi olmadığını ve siyasi bir amaç gütmediğini belirterek “Çay bahçesini işleten arkadaşlar kamuoyunu yanlış bilgiler ile yanıltarak yıkımın Dilovası Belediyesi tarafından siyasi amaçla yapıldığını beyan etmişlerdir. Yıkımın Dilovası Belediyesi ile hiçbir ilgisi yoktur. Yıkım ekibi de, kolluk kuvvetleri de tamamen büyükşehir ekipleridir.”dedi.

 

Hiçbir izni yok

 

Çay bahçeleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Toltar, “İki çay bahçesinin içinde bulunduğu alan, Tavşancıl sahili ve Adatepe biz göreve gelmeden önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçmiş alanlardır. Buraların kullanım ve işletme hakkı tamamen büyükşehir inisiyatifindedir. Burada bulunan Tavşancıl Sahil Çay Bahçesi hazine, belediye, şahıs ve karayollarının mülkiyetinde olan ortak bir arazidir. Ayrıca herhangi bir inşaat, iskan, yapı ve işletme izni olmayan bir çay bahçesidir. Burası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçmiş yıllarda alınan mahkeme kararı ile 775 sayılı gecekondu kanununa göre yıkımı gerçekleşmiştir. Yıkım tebligatları da yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine gönderilmiştir.

 

Dolgu üzerine yapılmış

 

Diğer bir çay bahçesi olan Palmiye Çay bahçesi ise dolgu üzerine ve 1. derece sit alanına yapılmış, Kocaeli Büyükşehir ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da mahkemeye verilmiş ve mahkeme sonucu olarak ta yıkım kararı alınmış bir çay bahçesidir. Mahkemenin yıkım kararı sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli tebligatlar yapılmış ve dünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 775 sayılı gecekondu kanununa göre yıkımı gerçekleşmiştir.”dedi.

 

Yasal yollara başvurduk

 

Başkan Toltar, “Her iki çay bahçesi ile ilgili olarak Dilovası Belediyesi muhatap değildir. Ayrıca ortaya atılan siyasi karar ile yıkıldı iddiası da yalan ve yanlış bir beyandır. Yıkım esnasında bazı arkadaşlar bizi hedef göstererek hakkımızda çirkin ve asılsız ithamlarda bulunmuştur. Bunların hepsi hakkında dün gerekli mercilere başvurarak yasal işlem başlattık. Kocaeli Büyükşehir ekipleri tamamen mahkeme kararları doğrultusunda yıkımı gerçekleştirmişlerdir.”dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —