Tarih: 19.04.2014 11:02

“ÖSYM güvenirliğini yitirmiştir!”

Facebook Twitter Linked-in

Konuya ilişkin CHP Milletvekilleri bugün TBMM’ de basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Çorum Milletvekili Tufan Köse ile düzenlediği basın toplantısında, 23 Mart'ta yapılan YGS sorularının kamuoyuna açıklanmamasını eleştirdi.  Bu durumun, hatalı sorular olup olmadığının tespit edilmesinin önüne geçtiğini, ilan edilen sonuçların denetlenmesini engellediğini savunan Yılmaz, sınavı gerçekleştiren ÖSYM'nin son dönemde şaibeli sınavlar nedeniyle güvenilirliğini yitirdiğini ileri sürdü. 

 

Öğrenci Ve Veliler Endişe Ve Karmaşa İçinde

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da soruların açıklanmamasının öğrenci ve aileleri zor durumda bıraktığı belirterek, öğrenci sınava girmiş ancak beklediği sonucu alamıyor buna itiraz edecek ama hangi gerekçe ile nasıl itiraz edecek bilmiyor çünkü ellerinde sorular bulunmuyor. dedi. 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunda değişiklik yaparak AKP’nin YGS sorularının yayınlanmasının önüne de geçtiğini de belirten AKAR bu konunun bir an önce düzeltilmesi için CHP olarak kanun teklifi verdiklerini bununla yetinmeyip Milli Eğitim Bakanı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşüleceğini eğer sonuç alınmazsa Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapacaklarını söyledi.

Yerel Seçimler Masaya Yatırılıyor

 

Bir gazetecinin Milletvekillerine CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamayı nasıl buldukları da sorusuna, Haydar Akar, Baykal'ın kişisel görüşlerini aktardığını, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerin bugün ve yarın yapılacak toplantılarda ayrı ayrı olarak ele alınacağını, etik olanın bu olduğunu Parti Meclisi toplantısı ve Milletvekilleri ile yapılacak toplantılar sonrasında değerlendirmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —