Tarih: 23.04.2014 15:28

“Milletimiz demokrasiye sahip çıktı!”

Facebook Twitter Linked-in

“Birinci Dünya Savaşı’nın ardından ülkemizin işgal edilmesiyle milletimiz destansı bir mücadeleyle bağımsızlığını elde etmiştir. Milli mücadelemizin başlangıcında Ankara’da açılan Meclisimiz kurtuluş savaşımızı yönetmiş, başarıya ulaştırmış, demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi kurmuştur. “ dedi.

 

Bakan Işık mesajında; Tarihinde zaman zaman darbelere, demokrasi dışı yöntemlere ve vesayetçi teşebbüslere maruz kalan Meclisimiz milletimizin iradesine sahip çıkmasıyla güçlü bir şekilde yaşamıştır. Bugün de iradesine tasallut etmeye çalışanlara karşı milletimiz demokrasimize sahip çıkarak güçlü bir cevap vermiştir. Milli irade üzerindeki vesayetçi tutumları bertaraf ederek, milli egemenlik anlayışını daha da güçlendirmek temel zorunluluğumuzdur. Demokrasimizi güçlü bir ekonomi, üreten ve katma değer yaratan bir sanayi ve teknolojiyle desteklemek zorundayız.

 

Türkiye son on yılda ekonomisini büyüterek ve demokrasisini geliştirerek önemli başarılar elde etmiştir. Bu başarıları geliştirmeli ve kalıcı kılmalıyız. Ülkemiz stratejik avantajları ve büyük potansiyeliyle bunu gerçekleştirecek güçtedir. Meclisimizin açılışını çocuklarına armağan eden bir ülke olarak 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek çocuklarımıza daha gelişmiş ve demokratik bir ülke bırakmak istiyoruz. Çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi, onların kalkınmış ve müreffeh bir ülkede yaşamaları için gayret gösteriyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerindeki terör ve şiddet olaylarının sona ererek, tüm dünya çocuklarının yüzlerinde gözyaşı yerine tebessüm olmasını arzu ediyoruz.

 

 Hükümetimizin bilime ve eğitime yaptığı yatırımlarla daha iyi şartlarda yetişen çocuklarımız  ülkemizi  daha ileriye taşıyacaklardır. Buna bütün yüreğimizle inanıyoruz. Şu üç konuda insanımıza erken yaşlarda bilinç ve alışkanlık kazandırmalıyız: Verimlilik, girişimcilik ve elbette bilim. Genç nüfusumuzun bizim için bir avantaj haline gelmesi, ancak bilim ve teknoloji alanında atacağımız adımlara bağlıdır. Özellikle günümüz dünyasında teknoloji yoğun firmalar, büyük oranda gencecik insanlar tarafından kuruluyor.

 

Gençlerimize ve çocuklarımıza  erken yaşlarda bilim ve teknoloji sevgisi kazandırmak için, bütün şehirlerimize Bilim ve Teknoloji Merkezleri kurarak çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklar, Bilim Merkezlerinde izleyerek, deney yaparak ve hatta deneyin bir parçası olarak öğrenecekler. Eğitimde teorik olarak öğrenilen her konu, burada pratik olarak tecrübe edilebilecek. Tüm milletimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli mücadelemizin tüm kahramanları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. “ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —