Tarih: 23.07.2014 11:12

“Eti Maden tüm kurallara uymaktadır!”

Facebook Twitter Linked-in

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın gündeme getirdiği iddialara Eti Maden avukatları Filiz Uludağ ve Yıldız Şahin yazılı bir açıklama yaparak, kurumun tüm kurallara uyduğu ifade edildi. Açıklamada, Eti Maden’de yasal olmayan hiçbir şeyin olmadığına dikkat çekildi. 

 

Açıklamada; Gazetenizin 10.06.2014 tarihli nüshasının 6. Sayfasında yayımlanan Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın ‘’Yolsuzlukları gizlediler’’ başlıklı yazıda yer alan hususlara ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi sağlamak üzere aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Düzeltme hakkı istenilen yazıca TBMM Kit Komisyonu üyesi Akar’ın ‘’KİT Komisyonu olarak aralarında Eti Maden Bandırma İşletme Müdürlüğü’nün de bulunduğu, çok sayıda kamu iktisadi teşekkülüne denetim yaptıklarını ve bu denetim yaptıklarını ve bu denetimlerde tespit ettikleri yolsuzlukları Sayıştay’a bildirdiklerini ancak hükümetin Sayıştay raporlarını meclis gündemine getirmediğini söyledi.’’ denilmektedir. Söz konusu haber Kurumumuzda yolsuzluklar olduğu izlenimi vermekte ve gerçeği yansıtmamaktadır. Öncelikle Kurumumuzun adının geçtiği açıklamanın doğruluğu araştırılmadan yayınlanması hukuka aykırıdır. KIT Komisyonu Denetimleri sonucunda kurumumuzla ilgili tespit edilen hususlar Sayıştay’a bildirilmekte ve Sayıştay Üyelerince Genel Müdürlüğümüzün Bandırma İşletmesi de dahil olarak tüm işletme müdürlükleri ve fabrikaları yerinde denetlemek suretiyle rapor düzenlenmekte ve TBMM’ne sunulmaktadır. Şu ana kadar Kurumumuz Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Sayıştay Raporlarında tespit edilip TBMM’ne aktarılmayan herhangi bir yolsuzluk söz konusu değildir. Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü üretim Faaliyetlerini , çevre unsurlarını ön planda tutularak gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda, 14.12.2010 tarihinde ‘’TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’’ alınmıştır.” Denildi. 

 

Açıklamanın devamında, Bandırma İşletme Müdürlüğü bor grubu fabrikalarından oluşan atık suların ‘’Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’’ kriterlerine atık su arıtma tesisi 23/10/2009 tarihinde devreye alınmıştır. Arıtma tesisinde kullanılan kirecin tedariki ile ilgili; açık ihale usulüne göre yapılan ihale sonucu en ekonomik teklifi 120.00 TL/ton birim fiyatla AB Gıda San. Ve Tic. A.Ş./İSTANBUL firmasına ihale edilmiş olup, ikinci en ekonomik teklif ile arasında toplamda 225.000TL fark bulunması nedeniyle, adı geçen firma ile 27/01/2012 tarihinde 1.440.000,00TL bedel üzerinden sözleşme imzalanmıştır. Şartnameye göre AB Gıda San. Ve Tic. A.Ş./İSTANBUL firmasına ürün kalitesi ve geç teslimattan dolayı uygulanan cezaların toplamı 99.972,84 TL olmuştur. Sözleşme gereği kesilmesi gereken tüm cezalar firmadan tahsil edilmiş ve adı geçen firmaya hiçbir şekilde ayrıcalık tanınmamıştır. Teşekkülümüz kireç alımına ilişkin şartname ve sözleşme şartlarına aykırılık yapıldığı ve arıtma tesislerinin çalıştırılmadığına ilişkin bir kısım basın organlarında (CHP Milletvekili Haydar Akar’a izafeten) çıkan haberler gerçeği yansıtmamakta ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir.” Denildi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —