• BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,50% 0,02
  • EURO

    34,82% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2424,26% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

GAZETECİLER AYAKTA !

GAZETECİLER, basına yönelik baskı ve saldırıları protesto etmek amacıyla Beyoğlu Tünel’den Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe milletvekilleri de destek verdi.

GÜNDEM 4.10.2015 12:02:00 0
GAZETECİLER AYAKTA !

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, açıklamasında “Gözdağlarına, korkutmalara karşı özgür basının yılmayacağını haykırıyoruz” dedi.

‘ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ’
Gazeteciler saat 13.00’te Tünel Meydanı’nda buluştu. Aralarında Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi Onursal Başkanı Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi Gazete Grup Koordinatörü Emre Oral, Hürriyet Dijital Medya Grup Koordinatörü Bülent Mumay, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdulhamit Bilici, Ayşenur Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Enis Berberoğlu, CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, Didem Engin, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katıldığı grup “Özgür Basın Susturulamaz” yazılı pankart açarak Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

 Ellerinde saldırıları protesto eden dövizler de taşıyan grup üyeleri, yürüyüş boyunca  “Özgür basın susturulamaz” ve “Basına uzanan eller kırılsın” sloganları attı. Yürüyüşün ardından Galatasaray Meydanı’na gelen grup adına basın açıklamasını Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç okudu. Türenç, basın özgürlüğüyle ilgili çok ciddi endişe içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

‘BASINA HİZA ÇABASI’
“Basın özgürlüğü derken, can güvenliğimizin olmadığı bir noktaya geldik. Çok ciddi endişeler içindeyiz. Son zamanlarda medyaya yönelik baskıları ve ‘Onun tırnaklarını, dişlerini sökmesini biliriz’, ‘İstesek sinek gibi ezeriz, döveriz’ şeklinde yazan sözde köşe yazarlarının, demokrasi karşıtı bu ürkütücü ifadelerini şiddetle kınıyor, reddediyoruz. Üstelik tüm bunların sonucu, şehir eşkıyalarının durumdan vazife çıkarıp saldırıya geçtiğini de görüyoruz. Son dönemde yaşadıklarımız apaçık gözdağıdır, basına hiza verme çabasıdır. Devletin can güvenliğimizi sağlamadığını hisseden biz gazeteciler, bugün her açıdan özgür olmadığımızı ilan ediyoruz. Siyasi iktidar ülkeyi yönetendir. Yaşadıklarımızın sorumluluğu doğrudan siyasi iktidarındır. Hükümete, İçişleri Bakanlığı’na sesleniyoruz... Yaratılan vandalizme ‘Dur’ demek için bu meydanlardayız. Dün, Ahmet Hakan’ın kaburgası ve burnu kırıldı. Oysa günlerdir bu belanın yaşanacağı belliydi. Devlet onu koruyamadı. Şimdi sıranın kime geleceğini bilmiyoruz. Başta siyasi iktidar olmak üzere tüm yetkilileri sorumluluk bilinciyle göreve çağırıyoruz. Bu saldırılar bizleri korkutamaz, yıldıramaz. Gazeteciler, yazarlar, çizerler, düşünürler, sorumluluk sahipleri... Tek ses olduk, el eleyiz, buradayız. Her koşulda, halkın haber alma hakkını sonuna kadar yerine getirmeye kararlıyız. Gözdağlarına, korkutmalara karşı özgür basının yılmayacağını haykırıyoruz.”

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ise açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye’yi bu haydutlara, bu zorbalara, bu kabadayılara bırakmayacağız. Bunu göstermek için buraya geldik. Gerekirse her cumartesi buraya gelmeye devam edeceğiz. Bugün burada Türkiye’de basın özgürlüğünün tehdit altında olduğunu gören, bu teşhis üzerinde birleşmiş olan gazeteciler, çok farklı yayın organlarından gazeteciler bir araya gelip bu kaygılarını ortaya koydular. Dayanışmalarını ortaya koydular. Medyada son dönemde maalesef bazı yayın organlarında, sosyal paylaşım ağlarında da bir şiddet dilinin hakim olduğunu görüyoruz. Demokraside şiddete, şiddet diline yer yoktur. Ahmet Hakan’a dönük çok uzun bir zamandan beri hem medyada hem sosyal medyada açık tehditler yapılıyordu. Kendisi bu yüzden koruma istemek zorunda kalmıştı. İşte bu tehditlerin, şiddetin getirdiği nokta Ahmet Hakan’ın uğradığı saldırıdır.”

31681776.jpg

‘GERİLİM ORTAMI GERİDE KALMALI’
“Son dönemde gazete merkezlerinin saldırıya uğraması, gazetecilerin fiziki saldırıya uğraması, gazetecilerin yaşam hakkı bugün Türkiye’de basın özgürlüğünün en önemli sorunundan biridir. Anayasanın 28’inci maddesi çok açıktır. Basın özgürlüğünü tarif ederken devletin basın özgürlüğünü sağlayacak tedbirleri alması gerektiğini de belirtir. Bu tedbirler alınmış olsaydı bu saldırı olmazdı

 

 Ülkeye hakim olan bu kutuplaşma, bu gerilim ortamının geride kalması gerekiyor. Şiddet dilinin terk edilmesi gerekiyor. Bizler, ilk Hürriyet’e saldırı olduğunda ikincisi olmaz diyorduk, oldu. İkincisi olunca artık herhalde bundan sonra hiç bir şey olmaz dedik Ahmet Hakan bu kez saldırıya uğradı.”

 

ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ
GAZETECİLERE yönelik artan baskılar ve saldırılar nedeniyle basın meslek örgütlerinin düzenlediği eş zamanlı eyleme İzmirli gazeteciler de katıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) öncülüğünde Konak Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Heykeli önünde bir araya gelen gazeteciler, son dönemde yaşananları protesto etti. İGC Başkanı Misket Dikmen, gözdağı ve korkutmalara karşı ‘Özgür basın’ın yılmayacağını haykırdıklarını belirterek şunları söyledi: “Basın özgürlüğü derken, can güvenliğimizin olmadığı bir noktaya geldik. Çok ciddi endişeler içindeyiz. Son zamanlarda medyaya yönelik baskıları ve ‘Onun tırnaklarını, dişlerini sökmesini biliriz’, ‘İstesek sinek gibi ezeriz, döveriz’ şeklinde yazan sözde köşe yazarlarının, bu demokrasi karşıtı ürkütücü ifadelerini şiddetle kınıyor, reddediyoruz.

 

Son dönemde yaşadıklarımız apaçık gözdağıdır, basına hiza verme çabasıdır. Devletin can güvenliğimizi sağlamadığını hisseden biz gazeteciler, bugün her açıdan özgür olmadığımızı ilan ediyoruz. Hükümete, İçişleri Bakanlığı’na sesleniyoruz. Yaratılan bu ‘Vandalizme dur’ demek için meydanlardayız.” İzmirli gazeteciler  “Özgür basın susturulamaz” sloganı atarak yaşananları alkışlarla protesto etti. CHP’li milletvekilleri ve milletvekili adayları da gazetecilere destek verdi.

31681820.jpg

AHMET HAKAN’IN YANINDAYIZ
ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Hunter yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından şunları söyledi: “Bir demokrasinin ana taşlarından biri vatandaşların haber almasıdır. Ve vatandaşların haber alması için özgür medyadan daha değerli bir faktör olamaz. İnsanlar sizinle aynı fikirde olmayabilir fakat bunları ifade edebilmesi için sivil ve medeni bir ortamın olması gerekiyor. Bugün burada büyükelçimiz John Bass ve ABD’nin Türkiye misyonu adına sayın Ahmet Hakan’a hızla iyileşmesi dileklerimi iletmek üzere buradayım. İnsanlar sizinle aynı fikirde olmayabilir fakat bunları ifade edebilmesi için sivil ve medeni bir ortamın olması gerekiyor. Ahmet Hakan ve işlerini dürüstçe yapan bir çok gazetecilerin yanındayız ve Türkiye’de medyanın daha gelişmesi için dileklerimizi sunuyoruz.”

ZİYARETÇİ AKINI
Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Yayman da Ahmet Hakan’ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Lütfullah Göktaş da Ahmet Hakan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.


ERDOĞAN’A MEKTUP
DÜNYANIN en büyük basın meslek örgütü Dünya Gazete ve Haber Yayımcıları Birliği (WAN-IFRA) Başkanı Tomas Brunegard, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hitaben kaleme aldığı mektupta, basın özgürlüğü konusunda çağrıda bulundu. Gazeteci Ahmet Hakan ve Hürriyet gazetesine düzenlenen saldırıların “Türkiye’de özgür basına yönelik saldırıların son halkası olduğu” vurgulanan mektupta, Bugün yazarı Gültekin Avcı’nın tutuklanması ve muhalif televizyonların Tivibu platformundan çıkarılması da eleştirildi.  
120 ülkeden 36 bini aşkın medya kuruluşunun temsilcisi olarak mektubu kaleme aldığını hatırlatan Brunegard, “Size saygıyla, Sayın Coşkun’a yönelik saldırıdan sorumlu olanların hızla adalet önüne getirilmesi için gerekli tüm adımları atma çağrısında bulunuyoruz” dedi. Mektupta kasım ayındaki seçimler öncesinde hükümet ve destekçileri tarafından bağımsız medyayı sindirmek için yürütülen bir tür sistematik kampanyadan ciddi kaygı duydukları ifadesi yer aldı.

31679630.jpg


Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Otobüs şoförünün burnunu kırdılar

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

85 okulda 156 özel eğitim sınıfın tadilatı gerçekleştirilecek

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez için harcayacağız”

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

İlkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği

SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Polisin şefkat eli: İntihar girişiminde bulunan şahsı sarılarak ikna etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonun detayları: 52 milyonluk para trafiği

Minik yüzücülerden büyük başarı

Otomobille kafa kafaya çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Başkan Ömeroğlu koltuğu minik öğrenciye devretti

23 Nisa’da Gölcük renkli görüntüler sahne oldu

Bu sefer çocuklar meclis koltuğuna oturdu ve oyladıkları önergeyi oy birliğiyle kabul etti

Derince’de öğrenciler dev Türk bayrağı açtı

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı

Körfez’de öğrencilerin gösterileri izleyenleri mest etti

Tramvaya binen miniklere palyaço sürprizi

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TEM Otoyolu’nda araçta hareketsiz yatan şahıs polisi harekete geçirdi

Çocuklar kanser hastası kadına unutamayacakları anlar yaşattı

Sağlıklı Bir Gelecek İçin: Nifty Testi

Felsefenin dili mi olurmuş? Evet! Filolog Samet TUNCAY sizlere dil felsefesinin temellerini açıklayacak! Hazırsanız başlayalım!

İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR