• BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Fikri Işık’tan ikinci seferberlik müjdesi

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ikinci seferberliği başlatacaklarını belirterek, "İki manşetle hükümetlerin devrildiği bir Türkiye yok artık" dedi.

POLİTİKA 12.01.2018 16:33:00 0
Fikri Işık’tan ikinci seferberlik müjdesi

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ikinci seferberliği başlatacaklarını belirterek, "İki manşetle hükümetlerin devrildiği bir Türkiye yok artık" dedi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "İstihdam Seferberliği" toplantısına Başbakan Yardımcısı Işık'ın yanı sıra Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri ve sanayiciler katıldı. Burada konuşan Fikri Işık, bütün sistemlerin hedefinin insanların mutluluğu olduğunu belirterek, "Bizim de en temel önceliğimiz, insanları mutlu etmektir. İnsanlar yaşadıkları yerde mutlu olsunlar. Daha müreffeh hayat sürsünler. Bunun ön şartı iyi bir iş, güzel bir aş ve iyi bir eş. Bu üçü olduğunda mutluluk oluyor. Bir iş bulmak, bir aş temin etmek, insanın akşam evine ekmek götürüyor olması kadar mutluluk verici bir şey olamaz. Bu açıdan istihdamı bütün politikalarımızın temeline oturtuyoruz. İstihdam üretmeyen bir politikanın bizim nezdimizde bir itibarı olamaz. Bir politikada üretim yapılıyorsa, bunun sonunda insanların geliri artıyorsa o doğru politikadır. Bu açıdan 2002-2017 döneminde Türkiye çok önemli kazançlar elde etti. 2002 Türkiye'sini sizler bu salonda bulunanlar biliyor. O dönemin karamsar tablosu, geleceğe güvenle bakmayan tablo, bugün pek çok sıkıntıyı aynı anda yaşamamıza rağmen geleceğe güvenle bakmamızı engelleyemiyor. Türkiye geleceğe güvenle bakıyor" dedi.

"Büyümede dünya rekoru kırdık"

"Gezi olaylarını, 17-25 Aralık'ı, Kobani eylemlerini ve en son 15 Temmuz hain darbe girişimini hep birlikte bertaraf ettik" diyen Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda bölgemizde o kadar büyük sorunlar var ki, bütün bunlar Türkiye'nin 2017'de yüzde 7 civarında büyüme yakalamasını engelleyemeyecek. Böyle bir ülkede geleceğe güvenle bakılmaz mı? Bir ülkenin başına daha ne gelebilir? Bütün bunları atlatmamızın en temel nedeni birlik ve beraberliğimizdir. Milletimizin kadirşinaslığıdır. "Ben" merkezli bir hayat anlayışı değil, "biz" merkezli bir anlayışının bu milletin genlerinde var olmasıdır. Milletlerin kalitesi zor dönemlerde ortaya çıkıyor. Her şey güllük gülistanlıkken her şey iyi, ama bazı zorluklarla karşılaştığınızda milletlerin kalitesi ortaya çıkıyor. En zor dönemde bu millet birbirine kenetlenmeyi her zaman olduğu gibi başardı, bu badireleri peş peşe atlattık. Büyümede dünya rekoru kırdık ve yüzde 11 büyüme ile gelişmekte olan bütün ülkeleri geride bıraktık. Son çeyreğin verileri iyi geliyor. 4. çeyrek büyümesinin güzel geleceğine işaret. Yüzde 7 civarında bu yılın büyümesini kapatacağız ve daha moralli 2018'e gireceğiz. Bu mücadelemizi 2018'de arttırarak sürdüreceğiz."

"Müteşebbisi olmayan bir ülkenin kalkınma şansı yoktur"

Birinci istihdam seferberliğinde önemli başarı elde edildiğini ifade eden Işık, "Birinci istihdam seferberliğinde büyük bir başarı elde edildi. Bu yıl 1,5 milyon yeni istihdam oluşturuldu. 2010'dan 2017 sonuna kadar 6,6 milyon yeni istihdam oluşturuldu. Bu rakam tüm AB'nin toplam istihdamından daha fazla. Bu dile kolay bir başarı. Ama bu istihdam özel sektörde oluştu. Bunu sizler oluşturdunuz. Bizim kalkınma modelimiz özel sektöre dayalıdır. Bir ülkenin müteşebbisi yoksa, o ülkenin kalkınması için aracın motoru yok demektir. Müteşebbisi olmayan bir ülkenin kalkınma şansı yoktur. Onun için sizleri bu ülkenin kalkınmasının dinamosu olarak görüyoruz. Muş'taki başarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyoruz" diye konuştu.

İkinci seferberlik müjdesi

"Yeni bir aşamaya giriyoruz, ikinci seferberliği başlatıyoruz" müjdesini veren Işık, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanımız liderliğinde burada pirim desteğini 12 aya çıkarıyoruz. Kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz için 18 ay pirim desteği verelim. 3 ya da daha az insan çalıştırıyorsanız, 12 ay süreyle bir ay siz bir ay biz ödeyelim. Bunları daha fazla insanımız iş bulsun, evine aş götürsün, mutluluk götürsün, evinde huzurlu olsun diye yapıyoruz. Son dönemde bölgemizde çok güzel gelişmeler var. 2017'de verilen 20 teşvik belgesiyle Muş'ta bin 57 insanımız istihdam edildi. Şimdi yeni programımız devreye giriyor. Bölgede yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Cazibe merkezleri programı hayata geçiyor. Bakanlar Kurulu kararı imzalandı. Orada 6. bölgenin tüm teşvikleri olacak ve bunun üstüne enerji teşviki veriyoruz. Muş üretsin istiyoruz. 2 milyon 800 bin dönümden fazla ekilebilir alan var. Bu herkes için büyük bir nimet. Ama Allah bize nimeti değere dönüştürme sorumluluğu vermiş. Bu da aklımızı ve Allah'ın verdiği gücü kullanarak olur."

"Bu yıl yaylalarla ilgili hiçbir sınırlama kalmıyor"

Bu yıl yaylalarla ilgili hiçbir sınırlamanın kalmayacağını söyleyen Işık, "Benim arzum Muş küçükbaş hayvan varlığını 2 milyonun üzerine çıkarması. Tarım ve hayvancılık, kentin kalkınmasında önemli bir güç. Tarıma ve hayvancılığa dayalı sanayi Muş için önemlidir. Muş bir eğitim kenti oldu. Üniversitesiyle bölgede adından söz edilen bir kent haline geldi. Tabiat var, ama bu güzelliğin yıllar içinde biriktirdiği bir tarih var. Şimdi bu tarih ortaya çıkıyor. Muş sadece tarımla hayvancılıkla sanayi ile değil, aynı zamanda turizmle gündeme gelecek. Dünyanın her yerinden turist çekebilecek. Muş'u her yönüyle bir cazibe merkezi haline getirebiliriz. Bunun için önemli olan birlik ve beraberliktir. Kendi içine çekilen bir yapı olursa, onun negatif enerjisi herkesi iter. Sizlerin bu gayretleriyle devam ettiğiniz sürece hükümet olarak sizlerin arkasında duracağız" ifadelerini kullandı.

"Bölge olarak daha güzel günler göreceğiz"

Artık geleceğe daha ümitle bakıldığını belirten Işık, "Bölgeden terörün gölgesi çekilmeye başladığında, nasıl bir hareketlenme olduğunu gördünüz. Bölgenin bugüne kadar gelişiminin Türkiye'deki gelişimin gerisine düşmesinin nedeni, bölgede terörün insanlara huzur vermemesi, yatırım yapmak isteyenlerin güven duymaması. Terörle yoğun mücadele edildikçe, halkın güveni arttıkça, yatırım, üretim, istihdam artıyor, ekonomi gelişiyor. Bunun sonucunda da oluşan refah herkesin bölüştüğü bir refah oluyor. Önümüzdeki süreç çok daha iyi olacak. Bölge olarak daha güzel günler göreceğiz. Hiç kimsenin moralinizi bozmasına izin vermeyin. Yarın bugünden daha güzel olacak. Geleceğimiz aydınlıktır, çünkü biz birlik ve beraberliğin kıymetini biliyoruz. İki manşetle hükümetlerin devrildiği bir Türkiye yok artık. Artık istikrarın, birlik ve beraberliğin kıymetini bilen bir anlayışın Türkiye'yi nereden nereye getirdiğini bilen insanlar olarak geleceğe daha ümitle bakıyoruz" şeklinde konuştu.

Fikri Işık, daha sonra aynı binada düzenlenen AK Parti İl Başkanlığı Ocak Ayı Danışma Meclisi toplantısına geçti.


Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Zeki Aygün’e veda iftarı

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

İzmit’in araç filosuna 4 yeni araç daha dahil oldu

Kocaeli’ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

Şerit değiştiren tır panelvanı bariyere sıkıştırdı

Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR