• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87

FETÖ içindeki kavga gizli kasaların yolsuzluk ve karanlık servetlerini ifşa ediyor

Örgüt içindeki yolsuzluk kavgası, FETÖ'nün gizli kasası ve iki numarası Mustafa Özcan'ın ortağı Ali Çelik'in İngiltere'deki milyonlarca sterlinlik karanlık şirketini gündeme taşıdı.

GÜNDEM 25.03.2021 14:50:00 0
FETÖ içindeki kavga gizli kasaların yolsuzluk ve karanlık servetlerini ifşa ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin, "örgüt içi yolsuzluk ve kişisel servet edinme" kavgası devam ederken, elebaşı Fetullah Gülen'in gizli kasası Mustafa Özcan ile gizli ortağı Ali Çelik'in İngiltere'de kurdukları şirketin milyonlarca sterlinlik mal varlığı mensuplar arasında tartışma konusu oldu. , resmi olarak yüzde 100'ü iş adamı Ali Çelik'in üzerine kayıtlı ve 2015 yılından bu yana faaliyette olan "Gold Mark Investments Limited" isimli inşaat şirketinin 4 milyon 269 bin sterlin (yaklaşık 46 milyon TL) varlık değerine sahip olduğu tespit edildi.

Aynı belgelerde, Çelik'in yönettiği şirketin 2020'deki cirosunun 17,4 milyon sterlinden (yaklaşık 189 milyon TL) fazla olduğu ve son 3 yılda yüzde 279 büyüme grafiği ile öne çıktığı görüldü. Diğer yandan sektördeki benzer şirketlerin ortalama büyümesinin ise sadece yüzde 4,1 olduğu kaydedildi.

FETÖ firarisi gazeteci Dönmez, Özcan ve Çelik ilişkisini gözler önüne serdi

FETÖ firarisi eski Zaman gazetesi çalışanı Ahmet Dönmez, Özcan'ın, yapı içinde kendi altında oluşturduğu bir sistemle örgüt paralarını istediği gibi yönlendirdiğini söyledi.

Dönmez'in, FETÖ'nün iki numarası Özcan'ın iş adamı Çelik'i Bank Asya yönetimine getirmesinin ardından bankanın kaynaklarını usulsüz şekilde kullandığını dillendirmesi, örgüt içindeki yolsuzluk kavgalarını alevlendirdi.

Dönmez'in iddiasına göre, 1957 Erzurum doğumlu Çelik, uzun yıllar İstanbul'da beyaz eşya ticareti yaptı ve 1990'ların başında Kartal vaizi olarak görev yapan Özcan aracılığıyla örgüte katıldı. Sonrasında Çelik, ticari kariyerinde hızlı bir büyüme yaşadı.

Çelik, örgüt üyelerinin ve kurumlarının kendisini tercih etmesiyle yıllarca üst üste en çok satış yapan beyaz eşya bayisi seçildi.

Dönmez, Çelik hakkında şunları kaydetti:

"Ali Çelik, beyaz eşya bayiliğinden Türkiye'nin en büyük bankalarından birinin gizli genel müdürü olmaya doğru yükselen çizgisini tamamen Mustafa Özcan'a borçlu. Özcan, onu dev bir işadamına dönüştürdü. Yani büyük oranda Özcan'ın var ettiği bir isim. Bank Asya dışında, Kaynak Holding, Coşkun Koleji, Samanyolu Televizyonu ve bir çok inşaat şirketinin yönetim kuruluna girdi. Türkiye'de nasıl ki bir NATO müteahhidi vardır; Ali Çelik için de cemaat müteahhidi denebilir."

Dönmez, Özcan'ın kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı olduğu Sema Hastanesi'nde Çelik'in de bir diğer kurucu ortak ve yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak yer aldığını hatırlattı.

Mustafa Özcan ve Ali Çelik suçlamaları reddetti

İngiltere'de ikamet eden ve TMSF'ye devri öncesinde Bank Asya'dan 17 milyar lira hortumlamakla suçlanan Çelik ile onun yaptığı tüm işlerde "gizli karar alıcı" olduğu iddia edilen Özcan ise tüm suçlamaları reddetti.

Özcan, hakkındaki iddiaları haberleştiren Dönmez'e avukatı aracılığıyla cevap verirken, Çelik'in Bank Asya yönetim kurulu üyesi olmasında yönlendirme veya katkısı olmadığını savundu.

Twitter'da konuyla ilgili yorum yapan örgüt üyeleri, yurt dışına para kaçırmadığı iddiasında bulunan Çelik'e, İngiltere'de kurduğu şirketin sermayesini nereden bulduğunu sordu.

Dönmez'in, "Bazıları arabasını, bileziğini, küpesini satıp veya başka bankalardan kredi çekip Bank Asya'ya yatırırken içeriden birilerine usulsüz olarak nasıl milyonlar dağıtıldı?" paylaşımı Twitter'da örgüt üyeleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Sosyal medyada, "Bank Asya'ya el konulursa yurtdışındaki tüm okullar, üniversiteler, dernekler, teminat mektupları Bank Asya kanalıyla olduğundan kapanır." diyerek örgüt üyelerinin para yatırmaya yönlendirildiği, neticede teminat mektupları meselesinin de yalan olduğunun anlaşıldığı şeklinde paylaşımlarda bulunuldu.

FETÖ/PDY çatı davasında da firari sanık olarak yargılanan Çelik hakkında Türkiye'nin yaptığı iade talebini, Londra'da Westminster İlk Derece Mahkemesi, Kasım 2018'de reddetmişti.

Tartışmalara FETÖ firarilerinden Tuncay Opçin de katıldı

FETÖ içindeki "cemaat parası ile servet edinme" tartışmalarını gündeme getiren Dönmez ile ona karşı eleştiride bulunan eski Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı arasındaki söz düellosuna bir başka FETÖ firarisi Tuncay Opçin, Twitter üzerinden dahil odu.

Opçin, "Boşandığın kadının topuğuna bakılmaz. İçinde bulunduğun grupla felsefi anlamda kopuş yaşamışsın. Çeker gidersin. Hem ayrılıyorsun hem kapı önünde olay çıkartıyorsun. Hizmet’in sistem değil, bazı gönüllülerinin karakter sorunu var. Bugün Ekrem Dumanlı’yı, Zaman’ı eleştiren bazı isimleri görünce gülüp geçiyorum." yorumunda bulundu.

Mustafa Özcan'ın "Paralel Cemaati"

Mustafa Özcan’la ilgili yazı dizisinde, onun örgüt içinde kendi denetiminde kurduğu kadro için "Paralel Cemaat" tanımını kullanan Dönmez, FETÖ elebaşı Gülen'in Özcan'dan vazgeçememesini, "Zira Gülen’den sonra Cemaat’in mahrem tarafına rengini en çok veren kişi Mustafa Özcan." cümlesi ile ifade etti.

90'ların başında Özcan'ın "Hava Kuvvetleri İmamlığı" yaptığını, "Hususi Hizmetlerin" temellerini atan, ketum, gizemli bir kişilik olduğunu vurgulayan Dönmez, Gülen'den sonra onun yerini alması en muhtemel kişilik hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Mustafa Özcan, güce ve yönetmeye tutku derecesinde zaafı var. Buna bağlı olarak bilgiye ve bilhassa kozmik bilgiye şehvetle bağlı. Kontrol takıntılı. Her şey ve herkes onun kontrolünde olsun ister. İş bitirici. Gülen bir şey söylediği zaman sorgulamadan, herhangi bir tereddüt geçirmeden, gözünü kırpmadan yapar. Çoğu insanın korkacağı veya ayak direyeceği işlere o gönüllü olarak talip olur. Acımasız olması gerektiği yerlerde acımasız olur. Tabiri caizse pis işler ondan sorulur."

Gülen'den sonra ikinci sırada

FETÖ çatı iddianamesi kayıtlarında Özcan'ın, Gülen'in "ilk talebelerinden" ve ondan sonra gelen ikinci isim olduğu, mütevelli heyeti içinde yer aldığı ifade edilmişti.

Özcan'ın, her türlü tayin, terfi ve yönlendirmenin yapıldığı örgütün tayin heyetinde bulunduğu belirtilerek, şu tespite yer verilmişti:

"Gülen'in operasyon ekibi içerisinde yer aldığı, son olarak Türkiye imamı-örgütün ikinci adamı olarak faaliyet gösterdiği, örgütün elindeki ekonomik kaynakların yönetiminden sorumlu olduğu, toplanan paranın harcanması, değerlendirilmesi, nemalandırılması, kullanılacağı yerlerin belirlenmesi işlerini idare ettiği, Gülen'den sonra örgütte en etkili en üst yönetici olduğu anlaşılmaktadır."

Türkiye'nin farklı illerinde soruşturma açılan firari Özcan hakkında, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" başta olmak üzere birçok suçtan yakalama kararı bulunuyor.

Özcan, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde 10 milyon lira ödülle kırmızı kategoride yer alıyor. 

AA


İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Başkan Ömeroğlu, Koltuğu Minik Öğrenciye Devretti

Güven Çilingir Evi: İstanbul'un Farklı Semtlerinde Hızlı ve Güvenilir Çözümler

Epin Digital: Pubg Mobile UC ve Valorant VP Satın Alma Rehberi

Çengelköy’de Kapıda Kalma Problemlerine Son

Ankara’da Vajinismus Tedavisi Hizmetinden Faydalanabilirsiniz

BURSA NAKLİYAT HİZMETLERİ – 0551 635 62 53

Sokak Kültürünün İncisi Hype Merch Güvenilir mi?

Karavan Ev İle Yaşam Alanınızı Her Yere Taşıyın

TCG Fırtına Hücumbotu Ziyarete Açık Olacak

GTÜ Rektörü Makamını Çocuklara Devretti

Başkan Bıyık koltuğunu çocuklara bıraktı

Hürriyet’ten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a hayırlı olsun ziyareti

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

İzmit Belediyesinin, sürdürülebilirlik çalışmaları Avrupa’da ses getirmeye devam ediyor

Çiftçi, koltuğunu minik başkana devretti

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaeli’de hafif ticari araç motosiklete arkadan çarptı: 1 yaralı

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

İzmit Belediyesinin 23 Nisan etkinlikleri doğa yürüyüşü ile başladı

Motosikletli gencin hayatını kaybettiği kaza anı kamerada

Başkan Hürriyet: “SARBAŞ’ı halka hizmet eden bir şirkete dönüştürdük”

GTÜ'den Bağımlılıkla Mücadeleye Destek 

Çocuk kulüplerinde 23 Nisan coşkusu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR