• BIST 100

    9889,04%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54

Erken seçim olur

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Şeker, "AK Parti olarak siyasette yeni çalışma modeli oluşturduk.

POLİTİKA 1.08.2015 10:23:00 0
Erken seçim olur

7 Haziran seçimlerinde de söyledik. Sandıklar açıldıktan sonra 8 Haziran günü bir sonraki seçimler için çalışmaya başlayacağız dedik. AK Parti kurulduğundan beride hep böyle. Diğer siyasi partiler gibi seçime üç ay kala dükkânı açıp seçim bittikten sonra tekrar dükkânı kapatıp bir sonraki seçime üç ay kala çalışan bir parti değiliz. Sürekli çalışan bir partiyiz" şeklinde konuştu.

ÜLKE TERÖRLE ÇOK UĞRAŞTI

Şeker, "Ülkedeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şu asla unutulmamalıdır. Devlet her zaman 18 yaşındadır. Devlet gençtir. Devlet her zaman gerektiği zaman gerektiği cevabı verir. Biz AK Parti olarak her zaman dedik ki. 25- 30 yıldır akan kanı durduralım. Gerek terörle ilgili gerek terör öncesi sağcı, solcu kavgaları ile ilgili. Bu Ülkede Alevi - Sünni kavgaları çıkarmak istediler. Ülke terörle çok uğraştı. Zamanını, parasını buraya harcadı. Ülkedeki ne yol yapımı için para harcanmadı. Ne proje için ne hastane ne okul yapmak için zaman harcanabildi. Milli sanayimiz için maalesef zaman bulunamadı. Hükümet ve yetkililer hep terörle uğraştı. Kazancımızın büyük çoğunluğun vatandaştan topladığımız vergin çoğu artı zamanımız silah tüccarlarına gitti. Terörle mücadele etmek için.

Arada birileri de zengin oldu. Bu zengin olmak isteyenlerde sürekli Ülkede huzursuzluklar çıkarıldı. Biz son olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti kurulduktan sonra artık Türkiye’de terör olayını sonlandıralım. Kardeş kavgasını sonlandıralım. Bu Ülkede, tek Devlet, tek Bayrak anlayışı ile yaşayalım. Aradaki küskünlerin kırgınlıkların kavganın artık ortadan kaldırılması için çözüm sürecini başlattık. Gerçekten o bölgede insanların doğuştan elde ettikleri ama kullanamadıkları birçok haklarını AK Parti kanalıyla verildi. Bu imkânları kullanmaya başladılar. Çok basit olarak söyleyeyim bizim yukarı köylerimizde Gürcü kökenli vatandaşlarımız var. Kendi dillerinde şarkı türkü söyleyebiliyordu. Ama Güneydoğu’da ki insanlar kendi dillerinde Kürtçe şarkı türkü söyleyemiyor dinleyemiyordu. Buradaki söylüyordu oradaki kendi dilinde söyleyemiyordu. Bunu gibidir çok konuda var olan haklarını kullanmaları için yasal yollar açtı.

Artık kardeş kavgasının bitmesi lazım. Artık 2023 vizyonunu düşünmek bunun için para harcanması gerekir diye bunları yaptık. Ama maalesef karşı taraf bunları istismar etti. PKK terör örgütü bunu istismar etti. HDP bunu istismar etti. Son bardağı taşıran Suruç’ta olan olaylar arkasından iki polisimizin şehit edilmesi. Artık şuna karar verildi. Karşı tarafın anladığı dilden cevap verilmesi gerekiyor. Oradaki insanlarında huzura ihtiyacı var. Oradaki insanlarda yapılan operasyonlardan memnunluk duyuyorlar. HDP’nin şimdiki açıklamalarını hepimiz duyuyoruz. Barış istiyoruz. Çözüm istiyoruz. Barış istiyorsan eyer. Sırtını dayadığın PKK terör örgütüne bu terörü bırakmasını söylemem lazım. Söylemiyorsan gerekli cevabı verilecektir" dedi.

MHP KORKUYOR

MHP’nin barajın altında kalmaktan korktuğunu belirten AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, "7 Haziran seçimlerinde hiçbir pati tek başına iktidar olmak için çoğunluğu elde edemedi. İki ana formül çıktı. Birincisi seçimlerde diğer partilerin tamamı AK Parti'ye karşı mücadele ettiler. MHP, CHP, HDP bunların hiçbirisi bir için söz söylemedi. Bunların hepsi AK Parti’ye yüklendi. Kamuoyunda da beklenti oluştu. Bunları üçü bir araya gelecek Hükümeti kuracak beklentisi vardı. Seçim sonucuna bakıldığında da bunların bir araya gelip hükümeti kurması gerekiyordu. Ama seçimin ertesi günü, MHP, HDP ve CHP bir biriyle anlaşmayacaklarını açıkladılar.

MHP herkese kapılarını kapadı dolayısı ile üçünün bir araya gelip hükümet kurma şansı ortadan kalktı. Geriye kaldı AK Parti’nin etrafında üçünden birisinin AK Parti’nin yanına gelip hükümeti kurması. MHP yine kapıları kapadı. Hükümet olmak istemiyor.MHP’yi ben şöyle yorumlamak istiyorum. MHP 2002 öncesi koalisyonda ortaktı. O başarısız yönetim. Ülkeyi 75 sente muhtaç olan bir koalisyonda ortak olması sebebi ile vatandaş da cevabını verdi. MHP 2002 seçimlerinde barajın altında kaldı. Tahmin ediyorum o korkuyu yenememişler. Tekrar Koalisyon ortağı olursa barajın altında kalır mıyız diye iktidar olmak istemiyorlar. Muhalefette bol keseden sallamak kolay. Önemli olan taşın altına elini sokmam. MHP elini taşın altına koymuyor."

HDP İLE OLMAZ

Şeker, "HDP ile bu işin olması zaten mümkün değil. Buna Genel merkez olarak, parti ve parti tabanımız sıcak bakmıyor. HDP ile olması mümkün değil" şeklinde konuştu.

CHP’DE ÇOK SESLİLİK VAR

CHP ile de koalisyon kurulamayacağını vurgulayan Şeker, CHP'de çok sesin olduğuna dikkat çekti. Sözlerine şöyle devam eden Şeker, "CHP ile görüşmeler devam ediyor. Ancak CHP her ne kadar Cumhuriyetin kuruluşundan beri var olan bir parti olsa da. Bir parti kültürü yok. Birlikte hareket etme kültürü yok.

Ekip olarak çalışma kültürü yok. CHP’den her kafadan bir ses çıkıyor. 132 tane milletvekili var. 132 tane CHP var. Bunu geçen meclis çalışmasında da izledik. Bunun için CHP ile koalisyonun kurulacağına ihtimal vermiyorum. Kurulsa da sağlıklı olacağını uzun süreli olacağını düşünemiyorum. Bir yıl sonra yine erken seçim olur. CHP’nin yapısını biliyorum. Kurulamayacak ve Ağustos’un 15’ine kadar kurulamazsa Anayasa'nın açık maddesi Cumhurbaşkanı meclis başkanımızla görüşüp otomatikman erken seçime götürüyor" dedi.

ÜÇ DÖNEME GENEL MERKEZ KARAR VERECEK

Şeker, "Parti tüzüğünde üç dönem seçilen bir daha seçilemez diyor. Ben bunu destekliyorum. Bu madde partimizi çalışanları motive ediyor. Partide çalışanlar, teşkilatta çalışanlarda diyor ki. Önümüzdeki dönemde üçüncü dönemi tamamlayan Milletvekili var bunlar gidecek Bunların yerine alttan birileri gelecek. Teşkilatların ve seçilmişlerin yenilenmesi açısından ben bu maddeyi destekliyorum.

Bu madde bir değişikli olur mu? Hükümet kurulamazsa bu dönem sayılır mı, sayılmaz mı Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması vardı bununla ilgili seçimlerin tekrarlanması. Bir erken seçim değil. Seçimlerin tekrarlanması olabilir dedi. Hükümet kurulamadığı için seçimin tekrarlanması esnasında bu dönem sayılır mı sayılmaz mı tamamen AK Parti Genel Merkezi'nde merkez karar yürütme kurulunun vereceği bir karardır" diye konuştu.

 


İzmit Belediyesi’nin yeni kadrosu hazır

Büyükakın: Daha güzel bir Kocaeli için yeniden yola çıktık

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

İşte Hat 161'in yeni güzergahı! Hat 41 ile çalışacak...

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Gölcük’teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu

Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Başkan Ömeroğlu’ndan muhtarlara: "Telefonlarınız 24 saat açık olsun"

Gebze’nin yeni merkezi hasta kabulüne başladı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

"Hayatın İçindeyim" zirveye çıkardı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Derince yaza hazırlanıyor

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

Kar maskesi takıp 19 yaşındaki genci öldüren 2 şahıs tutuklandı

Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR