• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Erken seçim hakkında vekillerin görüşleri!

AK Parti ile CHP arasında olumsuz sonuçlanan koalisyon görüşmeleri ve erken seçim ihtimali vekilleri ikiye böldü.

POLİTİKA 16.08.2015 13:06:00 0
Erken seçim hakkında  vekillerin görüşleri!

AK Parti'li vekiller erken seçimden yana görüş belirtirken, CHP ve MHP'li vekiller erken seçimin Türkiye'yi olumsuz etkileyeceği görüşünde. İşte vekillerimizin olası bir erken seçim hakkındaki açıklamaları; 

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu;
Erken seçimde adımlar atılacak

"7 Haziran Genel Seçimleri’nin ardından yapılan koalisyon görüşmelerini ve süreci hep beraber yakından izledik. 7 Haziran’dan sonra ülkeyi yönetmek acısından halk bize mesajı verdi. Biz de AK Parti olarak gerekli adımları hızlıca attık. Biz görüşmelerde ne kırmızı çizgi öne sürdük ne de şartlar. Biz hazırız dedik ve gerekli adımları attık. Önceki gün CHP ile koalisyon yapılmadığını açıklayan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, erken seçimin daha yakın olduğunu dile getirdi. Bugün yapılacak MHP ile görülmeler sonucu süreç daha da netleşecek. Biz AK Parti olarak millet ne derse onu yapmaya gayret ediyoruz. Olası bir erken seçimde ekonomik ve güven noktasında gerekli tedbirler alınacak ve adımlar atılacak. Bu süreci ülkemizin adına hayırlı olması için çalışacağız."

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün;
Bahçeli işin bir tarafından tutmalı

"Şuan gündeki erken seçim tahminleri Kasım ya da bahar. MHP ile olan görüşmenin neticesinde nasıl bir yol izleneceği belli olacak. Söylenecek fazla bir şey yok. Zaten hükümet sözcülerimiz gelişen süreçle ilgili her gün gerekli açıklamaları yapıyor. Onların üzerine bizim ekstra bir şey dememiz uygun olmaz. Ama erken seçim olursa biz zaman hazırız. Bugünlerde başlayacak olan MHP ile AK Parti görüşmelerinde ise MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin geçmişteki sözlerine bakarsak işin bir tarafından tutması lazım. Bahçeli’nin sözlerine bakılırsa kendini soyutlayamaz. Oy aldığı insanlara karşı bir sorumluğu var."

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz;
Oyunları sandıkta bozma zamanı

"Düğümü aziz milletimizin iradesi çözecek inşallah! Tabanımızın ve milletimizin karşı olduğu CHP ile bir koalisyon ihtimali ortadan kalktı. Tabanımızın ve milletimizin sesine kulak vererek, yapılan geniş tabanlı istişarelerin neticesine uyan Genel Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Eski Türkiye Partisi CHP, koalisyon görüşmelerinde yine İmam Hatip Okulları takıntısından vazgeçmediğini gösterdi. Hedeflediğimiz yeni Büyük Türkiye idealine bu yasakçı zihniyetle yürüyebilmemiz zaten mümkün değildi. Şimdi milletimizle el ele vererek oynanan tüm kanlı oyunları sandıkta milletimizin iradesiyle bozma zamanı. Yolun açık olsun Türkiyem."

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı;
Erken seçime gidilmemeli

"7 Haziran’da halkımız bizlere ‘koalisyon’ dedi. En çok oy alan iki partinin koalisyon yapmasının uygun olduğunu düşündük. AK Parti-CHP koalisyon yapılsın dendi. 1 aydır görüşmelerin düzeyli gittiği söylendi ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Bize koalisyon teklif edilmedi’ şeklindeki açıklaması bizleri şok etti. Demek ki buradan AK Parti’nin milli iradenin kararına karşı koalisyon istemediğini gördük. Biz MHP olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ama AK Parti koalisyon teklifi bile yapmamış. Göründüğü kadarıyla Saray’dan alınan talimatlar uygulanıyor. Bundan sonra ne olacağını hep beraber göreceğiz. Şimdi AK Parti ile MHP’nin koalisyon görüşmeleri başlayacak. Genel başkanımız ‘Söylediklerimiz baki kalmak şartıyla’ diyerek randevuyu kabul etti. Olası bir erken seçimde ise önce ülkenin durumuna bakmak lazım. Hangi partinin oyları artar azalır onlar 4. planda. Türkiye için her açıdan erken seçim bir felakettir. Şuanda önemli olan Türkiye erken seçimi kaldıramayacak durumda olması. Hangi güvenli ortamda bir erken seçim yapılacak? Erken seçime gidilmemeli. AK Parti, iki ay boyunca koalisyon sözleriyle halkı kandırdı. Ülke sandığı giderse AK Parti’ye tokat atacak. Ülke yangın yeri oldu. MHP, Türkiye’nin en dinamik partisi, biz her an teyakkuz halindeyiz. Şuanda erken seçimi ülkem için konuşmak istemiyorum. Erken seçim olmamalıdır. Eğer erken seçim olursa tek nedeni AK Parti’dir. Erken seçimle Türkiye kaybedecektir."

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet;
Erken seçim çok şey götürecek

"Vatandaş hiç kimseye tek başına iktidar yetkisi vermedi. Bu yüzden milli iradeye saygıyla Türkiye ortak akılla nasıl iyi yönetilir hep onun hesabıyla hareket ettik.
Bu hesapları yaparken de bir sonraki seçimleri değil Türkiye’nin geleceğini düşündük. Önce Türkiye sonra CHP dedik. Bu yüzden seçimlerde biz ne kazanırız, ne yaparsak ne kadar oy alırız diye düşünmedik hep Türkiye ne kazanır diye sorguladık. Oyumuzun düşme riskini göze alarak koalisyon görüşmelerine açık olduğumuzu, koltuk sevdamızın olmadığını dile getirdik. Yeter ki kaos olmasında Türkiye seçime gitmesin dedik, başbakan teklifini diğer muhalefete sunduk. Çünkü erken bir seçimin Türkiye’ye faydası olmayacak, 2 ayda kimsenin fikri değişmeyecek. Koalisyon için belli şartları ortaya koyduk. 5 başlıkta bu sorunları dile getirdik. AK Parti ile biz ne yapabiliriz bu konuları konuştuk ama gelinen noktada biz önce Türkiye dedikçe onlar önce partimiz ve oyumuz, yine tek başına iktidar dediler. Tabi bu süreçte Saray’dan gelen bir muhalefet vardı. Bizim yaptığımız görüşmelerde hep erken seçim gündemdeydi, tam anlamıyla bir koalisyon görüşmeleri olmadı.Biz masaya otururken toplumsal barışı sağlamak için samimi olmamız gerektiğini dile getirdik. Ama güven noktasında yıllardır AK Parti ile bir sıkıntı vardı, bizim için de kolay değildi AK Parti ile aynı masaya oturmak. Tabanımızın ister istemez tepkisi vardı ama biz çok sağduyuyla bu süreci tamamladık. Son günlerde verdiğimiz şehitler. Yazık günah, oy uğruna gencecik fidanlarımızı toprağa veriyorlar. Bu yaşanları aklım almıyor. Ve geldiğimiz noktada AK Parti yok dedi. Biz 4 yıllık uzun süreli koalisyon istedik ama onlar istemediler. Biz de şimdi olabildiğince süreci halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Kasım ayında da erken seçim gündeme geldi. Her seçim ülkeye çok şey kaybettirir. Her şeyden önce bir seçim maliyeti var. Sonuçta bu bizim cebimizden çıkacak. Sonuçlarla ilgili şimdiden öngörüde bulunmak mümkün değil ama insanların birbirine olan güveni bitiyor.
Her şeyden öte canlarımız gidiyor. Biz CHP olarak her türlü duruma hazırız. Her türlü yorgun halimize rampan o seçimden paşalar gibi çıkmaya hazırız.
Gerçekten halkın bize bir şans vermesi lazım. Bundan sonra Türkiye’nin kaybedeceği bir gün bile yok."

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan;
Erken seçim, yeni maliyetler demektir!

"Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomi verileri ortada, erken seçim büyük maliyet getirecek" dedi. Sözlerine şöyle devam eden Tarhan, "Türkiye’nin ekonomi verileri ortada, seçim kararı demek yeni maliyetler demektir. Ülkemizin ekonomi verileri iyi gitmiyor. AK Parti, 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon kurmak için bir çaba göstermedi. Muhtemelen AK Parti’li kurmaylar ile MHP’li kurmaylar pazartesi günü bir araya gelecek. Koalisyon sonucunun çıkacağını tahmin etmiyorum. Açıkçası Milliyetçi Hareket Partisi’nin 7 Haziran genel seçimlerinin ardından ortaya koyduğu politikayı anlayamıyorum. Seçimlerin ardından politik dengeler Meclis’e bu şekilde yansımış. MHP elini taşın altına koyamadı. Biz yarın seçim olacakmış gibi genel seçimlerin ardından halkın içinden kopmadık, sürekli sokaklardaydık. Muhtemelen önümüzdeki aylarda yapılacak olan seçimi ben erken seçim olarak görmüyorum. Seçim yenileme olarak görüyorum. Cumhuriyet Halk Partili kadrolar yarın seçim olacakmış gibi görevinin her zaman başındadır."

 


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR