• BIST 100

    9707,52%0,65
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92

EMNİYET'İN ÖNEMLİ İSMİNDEN GÜNDEMİ SARSACAK İTİRAFLAR

Emniyet Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Bayram Çiftçi, itirafçı oldu her şeyi anlattı. Çiftçi, "Verdiğim bir bilgi 'Sarayın Uşakları' adlı hesaptan yayınlandı" dedi.

GÜNDEM 9.09.2016 11:28:00 0
EMNİYET

15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve ardından devam eden soruşturmada gözaltına alındığı 17 Ağustos tarihine kadar TEM Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Bayram Çiftçi, FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Çiftçi ifadesinde 15 Temmuz günü, uçaklar alçak uçuş yapmaya başladığı sırada darbe olduğunu anladığını, bu sırada irtibatı bulunduğu cemaat abisi Sadık kod adlı kişiden telefonuna "TSK yönetime müdahale ediyor, askerle birlikte olun" mesajı geldiğini söyledi. Çiftçi, devam eden soruşturmalar hakkında da Sadık kod adlı kişiye bilgi verdiğini itiraf etti.

Bylocak adlı haberleşme sistemini kullandığı tespit edildikten sonra gözaltına alındığı, 17 Ağustos tarihine kadar TEM Şube Müdürlüğünde müdür yardımcısı olarak görev yapan Bayram Çiftçi FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Çiftçi'nin 10 sayfalık Emniyet ifadesi özetle şöyle:

KEMALETTİN ÖZDEMİR'İN KİTABINI HEDİYE ETTİLER

"Polis Kolejinde iken bir arkadaşımın daveti üzerine farklı semtlerdeki cemaat evlerine gidip gelmeye başladım. Evlerde Fetullah Gülen'in kitaplarını okuturlar, kasetlerini dinletirlerdi. 1990'lı yıllarda abiler bizi Ege bölgesinde bir kampa götürdüler. Bu kampta evlerde olduğu gibi etkinlikler düzenlenmişti. Burada risale okumada birinci olmuştum ve o dönemin Emniyet imamı olan ve mesleki bilgimden öğrendiğim şekliyle paralel yapının kurucularından Kemalettin Özdemir'in imzalı kitabını hediye etmişlerdi.

BYLOCK YÜKLEDİLER

2010 yılına kadar, cemaatle ilişkimi kestim. İlişkimin olmadığı dönemlerde çok kötü yerlerde görevler yaptım. 2010 yılında Ankara'ya tayinim çıktı. O dönem tüm devlet kurumlarında olduğu gibi emniyette de hakim güç olan paralel yapıya ben gittim. Polis akademisinde akademisyen olan Oğuzhan Ömer Demir'in kabulüyle tekrar bu yapıyla görüşmeye başladım. Oğuzhan Ö.D. grubun imamı idi. Daha sonra kod adını Fuat olarak bildiğim sivil bir imam ile tanıştırdılar. Fuat daha önce hiç duymadığım birim toplantısına çağırılacağımı söyledi. Basında da çıkan Bylock adlı mesajlaşma sistemini Google Play Store'dan indirmemizi, kendi aramızda buradan irtibat kuracağımı söyledi. Kurulumunu tarif etti. Ben de bu programı eşime ait olan telefona indirdim.

DEVLET GÜVENİLİR BULMUŞTU

Birim sorumlusu Savaş kod adlı şahsın Kızılay'daki iş yerinde toplandık. İrtibatı Bylock aracılığı ile sağlardık. 15 Ocak 2015 tarihinde Pertek'e tayinim çıktı. Tayinim bana ve aileme şok olmuştu. Burada terörle mücadele konusunda çalışmalar yaptık. Burada özel seçilen ekibin içinde olduğumdan dolayı yapıyla bağlantım kopmuştu. Devlet tarafından güvenilir olarak değerlendiriyordum. 3 Eylül 2015 günü TEM Şube Müdürlüğüne atandım ve müdür yardımcısı olarak göreve başladım. Kullandığım Bylock programıyla Savaş benimle irtibata geçti ve görüşmelere başladık. Savaş, bir süre sonra Bylocak'un deşifre olduğunu söyleyerek Eagle adlı programı yükledik.

HER ŞEYİ RAPOR ET DEDİLER

2016 yılı Ocak ya da Şubat ayı itibariyle sadece dini açıdan Ercan kod adlı şahısla, görevle ilgili de Sadık kod adlı şahısla görüşmeye başladık. Sadık benden TEM Şube Müdürlüğü ile ilgili ne olup bittiğini rapor etmemi istedi. Kendisi telefonuma Whatsapp amblemli ve içerikli kripto Whatsapp diyebileceğim bir program yüklemişti. Aynı zamanda bu programları geri getirmeyecek şekilde silecek olan C Cleaner adlı prgram kurmuştu.

FLASH DİSKİ BİLGİSİYARA YÜKLE DEDİLER

2015 yılında Savaş bana bir tane flash disk verdi. Bunu D Bürodaki bilgisayarlara kurmamı söyledi. Teknik olarak bunun yüklenilemeyeceğini söyleyince vazgeçti. 2016 yılı içerisinde Sadık, Bylocak'tan Çankaya'daki adresini gönderdi. Belirtilen adrese gittim. Kapıyı Sadık açtı. Sadık içeride bana Savaş gibi bir flash disk verdi ve o da bu flsah diski bilgisayara takmamı, üç dakika takılı kaldığında tüm bilgilerin onların eline geçeceğini söyledi. Fakat bu flash diski hiçbir bilgisayara takmadım ve onlara geri teslim etmedim.

ASKERLERE YARDIMCI OLUN MESAJI GELDİ

15 Temmuz günü eşimle birlikte teyzemlere misafirlikteydik. Şubede görevli komiser Tamer arayarak Genelkurmay'da bir hareketlilik olduğunu söyledi. Ailemi araç şoförümle birlikte aldım ve eve bıraktım. Genelkurmay'a doğru hareket ettik. Uçaklar bu sırada alçak uçuş yapıyordu. Darbe olduğunu anladım. Bu arada telefonuma Sadık'tan, 'TSK yönetime müdahale ediyor, askerle birlikte olun' mesajı geldi. Bu an benim için son noktaydı. Hiçbir şekilde paralel yapının talimatlarına uymama kararı aldım. Vatanım için gerekirse şehit olmayı göze aldım.

KÜFÜR ETTİM

Darbe günü gece saatlerinde Sadık bana Eagle tabanlı Whatsapp'tan mesaj göndermiş ve bu darbenin onlarla bir alakası olmadığını yazmıştı. Bende ona küfür ederek programı sildim. O dakikadan sonra bunlar gibi pislikleri temizlemek benim boynumun borcuydu. Deşifre olup ömür boyu cezaevinde yatacak olsam da bunlarla mücadeleme devam edecektim.

KPSS SORUŞTURMASINI SORDU

TEM Şubede paralel yapı operasyonlarını D Büro Amirliği yapmaktadır. Bende o bürodan sorumlu olmadığım için yapılacak operasyonlara çok vakıf değilim. Ben C büroda görev yapıyordum. Sadık her yapılan operasyonda bana görevli olduğum şubede bir hareketlilik olup olmadığını sorardı. 2010 KPSS soruşturmasını sormuştu. Ben hiçbir bilgim olmadığını söyledim. Benim orada görevli olduğum sırada İstihbarat Daire'deki casus yazılım operasyonu ve paralel yapıya müzahir okulların operasyonu yapılmıştı.

SABAH OPERASYON VAR DEMİŞTİM

Casus yazılımla ilgili ona bir bilgi vermedim. Okullar ile ilgili de okul adres ve isimlerini bilmediğimden sadece sabah operasyon var demiştim. Bunların yanı sıra CMK 135 tedbiri bitmiş Dilaver A.'nın dosyasını söylemiştim. Fiziki takipte çalışan araçların plakalarını istemişti.

KOZMİK ODAYI ISRARLA SORUYORLARDI

Bende sadece bir tane aracın plakasını vermiştim. Kozmik Oda dosyasını ısrarla sordu. Bilgim olmadığını söyledim. Bana son zamanlarda Sonay isimli biri ile ilgili bilgi gelirse mutlaka kendisine iletmemi istemişti. Bu konu üzerinde çok duruyordu. Gazi Üniversitesine yönelik soruşturmayı da sormuştu. Buna da dosyanın hazır olduğunu ve savcıların yaptırmadığını, belki dosyayı Organize Şubeye devir edebileceğimizi söyledim. Sadık beni bilgi almak için çok sıkıştırıyordu.

VERDİĞİM BİLGİLER TWİTTER'DEN YAYINLANDI

İsim isim emniyet müdürlerini sorardı. Bende Merasim Sokaktaki patlamadan sonra Turgut müdürün emniyetin saunasına gittiğini, bu konuyla Bülent Kantar müdür tarafından azarlandığını söylemiştim. Bu söylediklerim 'Sarayın Uşakları' adıyla açılmış paralel yapıya müzahir Twitter hesabında yayınlanmıştı. Hatta beni deşifre etmemek adına benimle ilgili de aynı hesaptan tweet atmışlardı. Bunun konusu da '10 Ekim patlamasını TEM Şubede görevli Hüseyin Özgür G.'ye yıktım diye heveslenme, sıra sana da gelecek' şeklinde idi.


Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Otobüs şoförünün burnunu kırdılar

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

85 okulda 156 özel eğitim sınıfın tadilatı gerçekleştirilecek

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez için harcayacağız”

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

İlkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği

SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Polisin şefkat eli: İntihar girişiminde bulunan şahsı sarılarak ikna etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonun detayları: 52 milyonluk para trafiği

Minik yüzücülerden büyük başarı

Otomobille kafa kafaya çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Başkan Ömeroğlu koltuğu minik öğrenciye devretti

23 Nisa’da Gölcük renkli görüntüler sahne oldu

Bu sefer çocuklar meclis koltuğuna oturdu ve oyladıkları önergeyi oy birliğiyle kabul etti

Derince’de öğrenciler dev Türk bayrağı açtı

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı

Körfez’de öğrencilerin gösterileri izleyenleri mest etti

Tramvaya binen miniklere palyaço sürprizi

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TEM Otoyolu’nda araçta hareketsiz yatan şahıs polisi harekete geçirdi

Çocuklar kanser hastası kadına unutamayacakları anlar yaşattı

Sağlıklı Bir Gelecek İçin: Nifty Testi

Felsefenin dili mi olurmuş? Evet! Filolog Samet TUNCAY sizlere dil felsefesinin temellerini açıklayacak! Hazırsanız başlayalım!

İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Başkan Ömeroğlu, Koltuğu Minik Öğrenciye Devretti

Güven Çilingir Evi: İstanbul'un Farklı Semtlerinde Hızlı ve Güvenilir Çözümler

Epin Digital: Pubg Mobile UC ve Valorant VP Satın Alma Rehberi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR