• BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,53% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2499,51% 0,67
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65

Davutoğlu'ndan Flaş Açıklamalar..!''Son Nefesime Kadar''.....

Ahmet Davutoğlu: 22 Mayıs'ta aday değilim.

GÜNDEM 5.05.2016 18:47:00 0
Davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu basın toplantısında Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongrede Genel Başkanlık için aday olmayı düşünmediğini açıkladı. 

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) kritik toplantısı, yaklaşık 40 dakika sürdü. Ak Parti'nin genel başkan seçimli olağanüstü kongresinin 22 Mayıs'ta yapılacağı öğrenildi. Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağını açıklaması kritik toplantıya damga vurdu.AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, olağanüstü kongre kararını açıklayarak, "AK Parti Genel Başkanı olarak 22 Mayıs 2016 gününde inşallah olağanüstü kongremizi yapacağımızı buradan ilan ediyorum. Mutabakatın olmadığı yerde de genel başkanlığa aday olmayı düşünmem. Önümüzdeki olağanüstü kongrede bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, ayrıca ’MKYK’da yetki devri’ tartışmalarına ilişkin "Son MKYK’da yaşananlar ve önergenin kendisi parti usulleri bakımından benim açımdan çok büyük bir önem arz etmiyor. Onun için ilk imzayı kendim attım. Ama takip edilen yöntemi refik olma özelliğiyle bağdaştıramadım. Yaptığım muhasebe bütün arkadaşlarımla yaptığım istişareler ve Cumhurbaşkanı’mızla yaptığım istişare neticesinde AK Parti’nin birliğinin, beraberliğinin devamı için refik değişmesindense bir genel başkan değişimin daha doğru olacağı kanaati bende hasıl oldu. Çünkü herhangi bir şekilde MKYK yenilenmesi parti içerisinde gereksiz tartışmalara sebebiyet verecekti" diye konuştu.

"CANLA BAŞLA ÇALIŞTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM, MİLLETİN ŞAHİTLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ"
 
"Ben grup konuşmasında kendimi bağladım. Bu bağlılık çerçevesinde adımlarımı atacağım. Şu beş konuyu gözeteceğim:
 
Birincisi Cumhurbaşkanıyla şahsi kardeşlik hukukumuz var. Bu dostluğu her şeyden öne aldım. Başbakan Başdanışmanı olarak da Dışişleri Bakanı'yken de her zaman bu dost hukukunu ön planda tuttum. Cumhurbaşkanı ile son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur, ailesi benim ailemdir. Kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmamaları icap eder."
 
"Ben cumhurbaşkanımız ile son çeyrek asırda birçok defa omuz omuza durdum. Kimse benim ağzımdan cumhurbaşkanımızla ilgili tek bir kötü söz duyamayacak. Siyasete girme kararını ben AK Parti’nin kapatılma kararının gündemde olduğunu gün verdim. Bu şartlarda olağanüstü kongrede aday olmayacağım ama AK Parti’nin neferi olarak siyaset yapmaya devam edeceğim."
 
"İkinci koruyacağım hukuk partimin hukukudur. AK Parti sadece ülkemizin kaderi değildir. Bu bağlamda kim ki partimizde gedik açmaya kalkarsa onun karşısında ben dururum. Kimsenin şu veya bu gelişmeye, bir ayrışmaya izin vermemesini istiyorum. Bu anlamda teşkilatlarımıza da teşekkür ediyorum. Şimdi birlik vaktidir. Ve onlara diyorum ki bugüne kadar önünüzdeydim şimdi içinizdeyim."
 
BENİM TERCİHİM DEĞİL
 
"Üçüncü koruyacağım hukuk 1 Kasım’da bize oy veren seçmenlerdir. Sizin hukukunuzu korumak için atılması gereken adım neyse onu attık. 4 yıl sürmesini bekliyordum ama bunun böyle olmaması benim tercihim değil ortaya çıkan zarûretin neticesidir."
 
"Özel olarak teşekkür etmek istediğim Konya seçmeni... Konya’yı siyasette temsil etmek siyasette en yüce hususlardan biri. Konyalıların kimseye sitem duymamasını istiyorum. Allah’a tevekkül eder ve yolumuza devam ederiz."
 
"Gözeteceğim 4. Hukuk alanı ülkemin hukukudur. Hiçbir zaman taviz vermediğim husus ülkemin onurudur. Hiçbir yerde ülkemin hukukunun çiğnenmesine izin vermedim. Hiçbir yerde ülkemizin vakarının çiğnenmesine izin vermedim. Bize oy vermeyen seçmene de sesleniyorum ola ki kalbinizi kıracak bir söz ettiysek beni affedin. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama ülkemize sevgimiz birdir."
 
"Beşincisi gönül coğrafyamızın hukukudur. Bos’dan Kaşgar’a kadar bütün coğrafya AK Parti’nin kaderini kendi kaderi saymaktadır."
 
"Bir Şamlı 'Biz de dualarımızla oy attık' dedi. İnanın bu oylar bizim vatandaşlarımız oyu kadar değerlidir. Eminim bundan sonra da AK Parti’nin en büyük hususlarından beri sadece milli yerli değil aynı zamanda evrensel bir parti olmasıdır."
 
'Gücün yozlaşması ihtimaline karşı...'
 
"AK Parti’nin gençlik kollarına özel bir mesajım var, partimizin ideallerinin, değerlerinin varlık sebebinin teminatı AK Parti gençlik kollarıdır. Gücün yozlaşması ihtimâline karşı hepimiz gayret gösterirken en fazla yatırım yapmamız gereken de AK Parti’nin gençlik kollarıdır. Geçtiğimiz ay yaptığım konuşmada da bu anlamda AK Parti’nin felsefesini ve bakışımı ifade etmiştim."
 
"TERÖRLE MÜCADELEDE NETİCE ALININCAYA KADAR NİHAYETE ERDİRİLECEK"
 
Doğu ve güneydoğuda yürütülen terörle mücadele operasyonlarına değinen Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terörle mücadele bağlamında 1 Kasım’dan sonra 2 Kasım günü başkanlık yaptığım zirvede aldığımız kararlarla Türkiye’nin bütün kritik ilçelerinde kapsamlı operasyonlar başladı. Aralıktan itibaren birçok ilçede ve bugün tekrar vurgulayarak ifade ediyorum. Hamdolsun bu operasyonlar büyük bir başarıyla yürütüldü, yürütülüyor. Bu terörle mücadelede netice alınıncaya kadar inşallah nihayete erdirilecek"
 
"ALDIĞIMIZ KARAR ÇERÇEVESİNDE KİMSENİN SPEKÜLASYONLARA GİTMEMESİ UYARISINDA BULUNUYORUM"
 
AK Parti’de yaşanan gelişmeler üzerinden ekonomiyi sıkıntıya sokacak spekülasyonlar yapılmaması gerektiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Ekonomimizde bahar dönemi yaşıyoruz. Özellikle dün akşamdan itibaren ve bugün aldığımız karar çerçevesinde de kimsenin ekonomimizin verileriyle oynayacak spekülasyonlara gitmemesi uyarısında bulunuyorum. Bugünlerde aldığımız kararlar ne olursa olsun son ana kadar vazife başında olan bir hükümetimiz vardır ve hiç kimse ekonominin iç dengeleriyle oynamaya kalkmasın. Kurdaki sağlıklı düşüş devam etmelidir. Hiç kimse şüphe de etmesin. Önümüzdeki 4 yılı tamamlayacak güçlü AK Parti hükümeti devam edecektir"
 
"CUMHURBAŞKANI’MIZ ’EMANETÇİ BİR BAŞBAKAN İSTEMİYORUM’ DEMİŞTİ, DOĞRU BİR TAVIRDI"
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Emanetçi başbakan istemiyorum’ sözüne atıfta bulunan Davutoğlu, "Bütün bunları yaparken temel saikim Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak taşıdığım ağır sorumluluğun hakkını vermekti. Olağanüstü kongrede Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da vurguladığı gibi bu dönem güçlü cumhurbaşkanı, güçlü başbakan dönemiydi. Ben o gün Sayın Cumhurbaşkanı’mızın vurguladığı prensibi hayata geçirmeye gayret ettim. O gün Sayın Cumhurbaşkanı’mız ’Emanetçi bir başbakan istemiyorum’ demişti. Doğru bir tavırdı. Ben emaneti üstlendim ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık koltuğunun da hakkını vermek için gece gündüz çalıştım" diye konuştu.
 
"HERHANGİ BİR İL VE İLÇE TEŞKİLATI ATAMASINDA DAHİ ŞAHSİ BİR MÜDAHALEM OLMAMIŞTIR"
 
MKYK’da yetki devri tartışmalarına ilişkin konuşan Davutoğlu, "Son tartışmalarına bahisle de söylüyorum. Hiçbir yerde herhangi bir il ve ilçe teşkilatı atamasında dahi şahsi bir müdahalem olmamıştır. Teşkilat başkanımızın kullandığı yetkiler kurullarımızın 12 yıllık işleyişinde nasıl olmuşsa öyle olmuştur. Partiler gelenekleriyle yaşar. Ben partimizin geleneklerinin yaşatılmasını asli unsur olarak gördüm ve buna hep sadık kaldım" ifadelerini kullandı.
 
"TÜZÜK GEREĞİNCE PARTİMİZİN OLAĞANÜSTÜ KONGRESİNE GİTME KARARI ALDIM"
 
Olağanüstü kongre kararını açıklayan Başbakan Davutoğlu, 22 Mayıs Pazar günü kongre yapılacağını duyurarak, "Partimiz yeni bir dönemin eşiğindedir. Son MKYK toplantısında yaşanan gelişmeler çerçevesinde yaptığımız istişarelerle ve son olarak da bugün MYK’da arkadaşlarımla istişare ettikten sonra 22 Mayıs 2016 günü tüzük gereğince partimizin olağanüstü kongresine gitme kararı aldım. AK Parti Genel Başkanı olarak 22 Mayıs 2016 gününde inşallah olağanüstü kongremizi yapacağımızı buradan ilan ediyorum" dedi.
 
"HİÇBİR ZAMAN MEVKİ VE MAKAM TALEP ETMEDİM"
 
Olağanüstü kongrede aday olmayacağını bildiren Davutoğlu, Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Benim bu kararı almamda herhangi bir şekilde hissettiğim bir başarısızlık duygusu ya da tarafımca atılmış bir adımdan duyulmuş pişmanlık söz konusu değildir. Yaptığım görevi hakkıyla ve onurumla yaptım. Peki neden böyle bir karar aldım? Benim akademik hayattan bugüne hiç terk etmediğim prensiplerim var. Hiçbir zaman mevki ve makam talep etmedim. Başbakan başdanışmanlığı, dışişleri bakanlığı ve başbakanlık görevleri onurlu, büyük görevlerdi. Bunların hiçbirini ben talep etmedim. Hiçbirisi için bir an dahi lobi yapmak ya da bir şekilde talepte bulunmak niyetinde bulunmadım. Bugün de böyle bir talebim olmadı. Her iki kongrede mutabakatla genel başkan seçildim. Mutabakatın olmadığı yerde de genel başkanlığa aday olmayı düşünmem"
 
"OLAĞANÜSTÜ KONGREDE BU ŞARTLAR ALTINDA ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"
 
’Yoldan önce yol arkadaşı’ vurgusu yapan Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Ben yola çıktığım arkadaşlarımın birlikte olduğumuz inancıyla omuz omuza benimle olduğundan emin olmak isterim. Benimle olmadıkları anda da bunu bana söylemelerini arzu ederim. Bu bağlamda son MKYK’da yaşananlar ve önergenin kendisi parti usulleri bakımından benim açımdan çok büyük bir önem arz etmiyor. Onun için ilk imzayı kendim attım. Ama takip edilen yöntemi refik olma özelliğiyle bağdaştıramadım. Eğer refik önemliyse ve hedef önemliyse hepimizin bir muhasebe yapması gerekiyordu. Bu anlamda yaptığım muhasebe bütün arkadaşlarımla yaptığım istişareler ve Cumhurbaşkanı’mızla yaptığım istişare neticesinde AK Parti’nin birliğinin, beraberliğinin devamı için refik değişmesindense bir genel başkan değişimin daha doğru olacağı kanaati bende hasıl oldu. Çünkü herhangi bir şekilde MKYK yenilenmesi parti içerisinde gereksiz tartışmalara sebebiyet verecekti. Bu bağlamda önümüzdeki olağanüstü kongrede bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum. Partimiz kongreyi birlik ve beraberlik içinde yapmalı. Hiçbir şekilde tartışma konusu yapılmamalı. Çünkü AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderidir"


Saygın Apart'ta Konforlu Konaklama

Protez Göz Sağlam Gözünüzle Birebir Aynı Olabilir Mi

Çay Tarımında Devrim: Kewi Çay Toplama Makinesi

Turizm Haftası programla kutlandı: “Kocaeli turizm potansiyeli sunuyor”

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

3. Uluslararası İletişim Bilimleri ve Medya Çalışmaları Kongresi

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti

KOÜ'lü profesör Başer hayatını kaybetti

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Başkan Hürriyet: Halk günlerinde vatandaşın ayağına gidiyoruz

Çayırovalılardan Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Hürriyet, Kuruçeşmelilere desteklerinden dolayı teşekkür etti

Dolar bugün ne kadar?

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

GTÜ'den KOBİ'lere yeşil dönüşüm rehberliği

Kocaeli'ye kavuran sıcaklıklar geliyor

Orhan Cami restore edilecek

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

'Kariyer Yolunda Kendin Ol' projesi başladı

Teleferiğe 1 gün ara!

En çok ziyaret edilen milli park Ormanya oldu

Bayram tatili Kocaeli'nin havasına yaradı!

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

Başkan Hürriyet hız kesmedi

23 Nisan Reels Yarışması’na başvuru uzatıldı

Başkan Hürriyet, güne Kuruçeşme Fatih Camii’nde başladı

Büyükşehir, çocuklar güvenle eğlensinler diye parkları bakıma aldı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

İkinci el araç fiyatları yükseldi

DSÖ'den hepatit B ve C uyarısı

Oya Biket Bayramda Tek Rumeli Tv’de

AK Parti'den CHP'ye geçen Belediye'de jakuzi tartışması! Eski başkan iddialara "hodri meydan" dedi

Sürücüler dikkat: EDS sistemi ceza kesmeye başlayacak

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kroman Çelik ramazan bayramınızı kutlar

YYH ramazan bayramınızı kutlar

Polisan ramazan bayramınızı kutlar

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

Başiskele Su Sporları Merkezi’nin temeli atıldı

Kocaelispor bayramlaştı

Kocaelispor toplanıyor

Ali Mete satrançta Türkiye dördüncüsü oldu; Spor Okulları’ndan Milli Takım’a uzanan yolculuk

Tenis merkezine modern sosyal tesis binası

Belediye Derincespor - Kastamonuspor maçının ardından

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 0 - Kastamonuspor: 0

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR