• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

DAVUTOĞLU AĞLADI,AKP'LİLERİDE AĞLATTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin 14. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuştu. Davutoğlu, konuşmasında IŞİD tarafından şehit edilen uzman çavuş Yalçın Nane hakkında konuşurken gözyaşlarını tutamadı

POLİTİKA 14.08.2015 17:25:00 0
DAVUTOĞLU AĞLADI,AKP

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin 14. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuştu. Davutoğlu, konuşmasında IŞİD tarafından şehit edilen uzman çavuş Yalçın Nane hakkında konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Davutoğlu'nun sözleri salonda bulunan AK Partilileri de ağlattı.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve hepinizi Fatiha okumaya davet ediyorum. Vakti gelmiş bir fikrin temel esası, dayanağı mekanın ruhuna zamanın ruhuna ve milletin ruhuna hitap etme kabiliyetidir. Ak Parti hareketi mekanın ruhundan hareket etmiş, vakti gelmiş bir siyasetin 14 Ağustos 2001’de hareket geçmiş halidir.

14 yıl önce bugün… Bu yol zor bir yoldu. Ak Parti yeni fikirler getirmesi bakımından yeni bir partiydi ama hareket ettiğini nokta temel değerler bakımından çok köklü bir hareketti. 14 yıldır AK Parti kadroları milletin ruhundan kopmadı kopmayacak.

Her an imtihan edildiğimizi biliriz, biz kendimizi hep eleştiririz, niyazda bekleriz. Bu muhasebeyi bir kez daha sizlerle yapmak istiyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan kurucu ilkelerimizi zikretmişti; Bugün sonra Türk siyasetinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiş Sayın Erdoğan.

Hiçbir şey eskisi gibi olmadı ve olmayacak bundan sonra. Bir fikre ihtiyaç vardı ve bunun ortak akıl şeklinde tarih sahnesinde ortaya çıkmasına ihtiyaç vardı ve çıktı.

Seçimden sonra milleti anlama yolunda hiçbir tereddüt etmedik. Millete dönüp herhangi bir şekilde empozede bulunmadık veya sitemde bulunmadık. Siyaset milletin arkasından gidecek denmişti. Balkon konuşmasında söylemiştim; milletin isteği başımızın üzerindedir başka irade tanımadık tanımıyoruz.

Millet ne dedi? 3 temel ödev verdi bize millet. Bu ağır sorumluluğun gereğini yapmaya gayret ettik. Seçim sonrasında milletin verdiği mesaj şuydu; Ben AK Parti’nin yaptıklarında memnunum, en büyük parti olarak tekrar görevlendiriyorum
Millet şunu da dedi; Tek başına değil ama sana hükümet sorumluluğu veriyorum.

“KRİZ ÇIKACAK UMUDUYLA YAŞAYANLAR DUMURA UĞRADI”
Seçimden sonra kriz çıkacak umuduyla yaşayanlar dumura uğradılar. Önce sistemi işlettirdik. Seçim zaferi sarhoşluğu içerisinde olanların blok iddiaları meclis başkanı seçimiyle sona erdirildi.
Hak ettiği TBMM Başkanlığını bir kez daha aldı AK Parti. Yan yollara sapacağımızı düşünenler oldu.
Türkiye’yi terör sarmalına sokmak için hareket geçtiler.

Seçim meydanlarında özgürlüklerinden bahsedenler PKK’nın arkasında durdular. Düğmeye basılmışçasına ek zamanlı olarak hareket geçtiler. Suruç saldırısı, Diyarbakır’daki şehidimiz, silahlı gösteriler, polislerimizin şehit edilmesi…

Başka birileri iktidar olsaydı risk almayalım diyebilirlerdi, ilkemiz açıktır. Biz gerekirse bedel ödeyeceğiz ama milletimize bedel ödetmeyeceğiz. Gerek hükümet çalışmaları gerekse meydan okumalara rağmen AK Parti ayaktaysa milletimiz merak etmesin.

“SON 30 YILIN ET ETKİN OPERASYONLARI YAPILDI”
Madem ki eş zamanlı bir tehdit vardı hak ettikleri cevabı verdik. 24 Temmuz güvenlik zirvesini müteakip uçaklarımız mevzilere etkin bir müdahalede bulundu. Yine THK Kuzey Irak’ta PKK mevzilerine karşı aynı etkinlikte harekete geçti, bütün sığınakları yerle bir edildi.

Son 30 yılın et etkin operasyonları yapıldı emin olun. İlk güvenlik toplantısında söylenen haritada gösterilen bütün hedefler hak ettiği muameleyi gördü ve saldırı yapılamayacak hale getirildi.

Bizi hiçbir dış güç hiçbir darbe hiç bir vesayet yıkamaz. Halk bizi diğer partilerle anlaşın koalisyon deneyin dedi. Halkımıza sitem etmedik.
Eğer erken seçim deme hakkı veya imkanı herhangi bir partide olmuş olsaydı bunu en çok AK Parti hak ederdi. Gidip hatanı düzelt diye halka adres göstermedik. Seçimden bu yana erken seçimi özellikle telaffuz etmedik.

Biliyoruz ki halkımız tekrar huzuruna çıktığımızda hakkımızı verir. Kılıçdaroğlu ile görüştük ve koalisyon kurma zemini olup olmadığını görüştük. Bahçeli ile görüştük, kendilerine ana muhalefet fikri beyan etmişti. Dün karar almadım, o gün dedim ki CHP ile görüşmelerimizden sonra MHP ile görüşmelere devam edebiliriz demiştim.

HDP ile koalisyon kurma imkanı olmadığı belliydi çünkü onlar “asla” demişlerdi. Biz mütevaziyiz ama kibirlilere karşı had bildirmeyi de en büyük sadaka kabul ederiz.

Çok ciddi bir ödev sarf ettik. Bizim zihniyetimizde millet amirdir, bize gereğini yapmak düşer.
Bu çalışmalar bir koalisyon çalışmaları değildi. Mutabık kaldığımız çalışmalardı.

"MAHREM OLARAK BELİRLEDİĞİMİZ KONULARDA AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIZ"
Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirdik. 12 yıllık iktidar döneminden sonra bunu sürdürecek ama karşı partinin de ilkelerini dikkat almak temel bir farklılığı ortaya koydu.
Bu farklılıklar masaya oturmadan önce de vardı. Bunların hepsi şeffaf seyretti. Mahrem olarak belirlediğimiz hususlarda hiçbirimiz açıklama yapmayacağız, saygı çerçevesinde ilerleyeceğiz .

“BİR NÜSHA BENDE BİR NÜSHA SAYIN KILIÇDAROĞLU’NDAN VARDIR”
Baştan şu sonuç çıkacak diye bir önyargı olmadı. Görüşmelerle ilgili bir nüsha bende bir nüsha Sayın Kılıçdaroğlu’ndan vardır.
İlan ettiğim yol haritası içerisinde Bahçeli’den randevu istedim. Bu karar yeni değildir, bu yeni bir talepmiş gibi gündeme getirerek sayın cumhurbaşkanımızla aramızda farklılık gösterilmesini talihsiz bir yorum görüyorum.
Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmaları dayanağı haline getirilemez, izin de vermeyiz.
Hep istediler ki ayrışmalar olsun ama daha çok beklerler.

“CHP İLE GÖRÜŞ AYRILIĞIMIZ MHP’DEN DAHA FAZLA OLABİLİR AMA…”
Biz egomuzu gömerek bu yola çıktık. Gelin bu nezaket üslubunu yaygınlaştıralım. MHP’den ilk günden itibaren kimin ne yapması gereken açıklamalarını milletimiz kabul etmez. Herkese ödev biçilmez. Adama sorarlar sen ne yapacaksın, ne yapmayı düşünüyorsun.
CHP ile görüş ayrılığımız MHP’den daha fazla olabilir ama gidip oturup konuştuk ama Kılıçdaroğlu ile gerekirse siyasi kanallarımız açık olsun dedik. Sürekli bize ödev biçerek siyaset sahnesinden çekilemez. Kimseden ders almayız. Davutoğlu öyle yapsın böyle yapsın sonra gelsin.
Kusura bakma…

2 ayı geçkin sürede kimseyi reddettiğimi gören oldu mu, nezaketsizlik yaptığımı gören oldu mu?
Çok sabırla üzerimize gelen bütün eleştiriler, hiç beklemediğimiz yerden gelen eleştirilere bile sakinlikle yaklaştık ve bugünlere geldik.
Bahçeli’den randevu istedim, birlikte bu ağır sorumluluk altındaki Türkiye’yi nasıl seçime yöneltebileceğimizi konuşalım. Evet ben dün erken seçimden bahsettim.
Neden? Bahçeli’nin yaptıkları bütün açıklamaları önümde olmadan konuşmam.
Sayın Bahçeli erken seçim için 15 Kasım’ı uygun gördü. Sayın Bahçeli’ye 14 Temmuz’da erken seçim diye gitmedim, bütün seçenekler için gittim.
Hükümet kurma kapısını kapattığı için erken seçim dedim, erken seçim aşıdır dedim kimse yanlış anlamasın bu tabiri bilerek kullandım.

“SEÇİM HİÇBİR ŞARTTA ZEHİR DEĞİLDİR”
Aşı gerektiğinde yapılır, gereksiz yapılırsa zararlı olur. 8 Haziran’da deseydim yanlış olurdu. Bu söz üzerine tekrar seçimin yenilenmesi zehirdir açıklaması geldi açıklamam üzerine.
Seçim hiçbir şartta zehir değildir, seçim ve milli irade devadır deva…


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR