• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

"Chp’li Belediyeler Olarak Her Kuruşun Hesabını Millete Vereceksiniz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından yaptıkları her kuruş harcamanın hesabını vatandaşlara vermelerini istedi.

POLİTİKA 25.11.2017 17:48:00 0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından yaptıkları her kuruş harcamanın hesabını vatandaşlara vermelerini istedi.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesinin toplu açılış ve yeni projesinin temel atma törenine katılmak üzere Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmasına dün Mısır'da bir camide yaşanan terör olayına değinerek başladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye ile tarihsel ortaklığı olan, ortak kültürü yaşatan Mısır'da terör örgütünün saldırısı sonucu 305 Mısırlı'nın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Terörden çok büyük acılar yaşamış, terörden sürekli şikayet eden ve terörden mücadele eden bir ülkenin insanı olarak bütün Mısırlılara başsağlığı iletiyoruz. Hep beraber dünyanın neresinde yaşıyorsak, yaşayalım insan olarak terörle mücadele etmek zorundayız. Mısır'da yaşanan olay sıradan bir olay değildir. İslamiyeti kullanarak, terör estirenler asla ve asla İslamiyete hizmet etmemişlerdir. Bir barış dini olan İslamiyetin terörle yan yana özel çaba içinde olan kesimlerdir onlar. O nedenle onlara terörü gerçekleştirenlere ne İslam ne Müslüman hiçbir şey diyemeyiz. Onlar inançlarından soyutlanmış teröristlerdir. Umuyoruz ve diliyoruz bütün dünya şimdi bizi daha iyi anlıyor" dedi.

CHP'Lİ BELEDİYELERE HESAP ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu, konuşmasında CHP'li belediyelere çağrıda bulunarak "Belediye Başkanlarına iki şey söylüyorum. Bunun birincisi seçilir seçilmez bütün vatandaşları kucaklamaları, ikincisi de yaptıkları her türlü harcamanın hesabını kuruşuna kadar vatandaşa vermeleri. Başkanlarımız herkesi kucaklıyor, belediye başkanı oldukları andan itibaren herkesin belediye başkanı oluyorlar ama bu yetiyor mu? Hayır. Harcamalar yapıyorlar, yaptığınız her hizmetin bedelini kuruşu kuruşuna halka açıklayacaksınız halka hesap vereceksiniz. Siyaset halka hesap verme kurumudur, halktan hesap sorma değil. Biz bunu namuslu bir görev görüyoruz her kuruşun hesabını veriyoruz" ifadelerini kaydetti.

"2019'DA İNŞALLAH ANTALYA'YLA BİRLİKTE MERSİN, ADANA, İSTANBUL, BALIKESİR'İ DE ALACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, "Bir parti var onların belediyecilik anlayışıyla bizimki farklı. Onların anlayışında belediyecilik yaptıkları yerlerde kentlerine ihanet eder çıkar bunu açıklarlar bizde ihanet yok hizmet var. Onlar nerede yeşil alan görseler buraya nasıl gökdelen dikeriz hesabını yapıyorlar, biz de nerede yeşil alan görsek buraya nasıl okul yaparız park yaparız halka açarız dememiz lazım. Onlar kentleri rantlara, biz rantları kentlere nasıl teslim ederiz diye düşünüyoruz. Dünyanın en güzel kentlerinden birinde yaşıyorsunuz, denizi doğası insanları güzel burayı daha güzelleştirmek mümkün belediye başkanlarımızın sunduğu hizmetler bakın 2019'da inşallah Antalya'yla birlikte Mersin, Adana, İstanbul, Balıkesir'i de alacağız. Denizli'yi de Bursa'yı da alacağız. Bu ülkeye demokrasiyi yeniden getirmek için gece gündüz uyumayacağız mücadele edeceğiz, çocuklarımız, gençlerimiz, geleceğimiz ve Türkiye için" dedi.

"BİZ DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEMDEN, İNSAN HAKLARINDAN, KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNDEN BAĞIMSIZ YARGI, ÖZGÜR MEDYADAN YANAYIZ"

2019 yılına iyi bir hazırlık yaparak girmeleri gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, önlerinde sadece iki seçenek bulunduğunu, üçüncüsünün olmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu "Birinci seçenek tek adam, ikinci seçenek demokratik parlamenter sistem. Biz demokratik parlamenter sistemden, insan haklarından, kadın erkek eşitliğinden bağımsız yargı, özgür medyadan yanayız. Biz demokrasiyi savunacağız sonuna kadar. Bugün yaşadığımız olay tek adam rejiminin fragmanı. Hatırlarsınız sinemaya gidersiniz bir hafta sonraki filmin kısa bir fragmanını izlersiniz hoşunuza hoşunuza giderse bir daha o filmi izlemeye gidersiniz. Şu anda tek adam rejiminin fragmanını izliyoruz. Bir adam var tepede oturuyor herkese emir veriyor şunu atın içeriye, şunu dövün, şunu yasaklayın ne isterse yapabiliyor. Şu belediye başkanını istifa ettirin şunun elinden dilekçeyi alın yapmazsa ailesini tehdit edin vesaire. 2019'da bu gerçeğe dönüşebilir. O nedenle hepimiz gerçeği görmeliyiz. Hepimizin sorumluluğu var. Özellikle anneler, sizin sorumluluğunuz var. Her eve gideceksiniz, çocuğu olan her anneye sevgiyle yaklaşacaksınız. Onun çocuğunun ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. O çocuklara güzel bir Türkiye'yi demokratik Türkiye'yi bırakmak zorundayız. Yapmak istediklerimiz bunlar, bunun mücadelesini vereceğiz. Burada görüyorsunuz Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yönettiği bütün beldelerde Türkiye'nin her tarafından suçluluk oranın en düşük olduğu belediyelerdir. Bütün belediyelerde yeşil alanın en fazla olduğu belediyeler gayrimenkulün en yüksek olduğu belediyelerdir. Onlar kendi zenginleşmez kenti zenginleştirir. Herkes varlıklı olur, bizim temel görevlerimizden birisi budur" diye konuştu.

Son 20-30 senede moda tablosunun olduğunu söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "şehir üzerinden ne ekonomi gelişir diye uzun süredir ülkede egemen. Bir şeyler dağıtarak alanları hallediyorlar. Bizler bunun alternatifini arıyoruz, bunun dışında şehrin ihtiyaçlarına dayalı neye ihtiyacı varsa komşumuzun, toplumun mülkünü topluma harcamaya çalışıyoruz" dedi.

MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI UYSAL: İNSAN OLANIN AŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR

Toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Muratpaşa Belediye Başakın Ümit Uysal ise belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yer altı çöp konteynırının şehirleşmedeki önemine değinen Uysal, 3 binden fazla yeraltı konteynırının ilçeye yerleştirildiğini ifade etti. Ümit Uysal, "hizmetleri saysam 5 saat sürer. Sizlerin hizmetleriyle yapıyoruz. Yaşlı evlerimizin sayısı 7 bin, 8 bin engellimiz bizden turunç masa üzerinden yardım almış. Eğitim alanında 4 bin kişiye eğitim veriyoruz. Torpilsiz ve eğitime göre dağılan bir durum var. Teneffüs parkında 250 bin kişiyi ağırladık. 12 tane festival yapıyoruz. 11 bin kişiye spor yaptırıyoruz. İnsan olsun başımızın üstünde yeri var. Ayrım yapmıyoruz. Herkese eşit hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muratpaşa Belediyesi'nin yapımının tamamladığı 5 yeni parkla birlikte 35 bin 500 metrekarelik Ziya Gökalp Kent Parkı, Memurevleri Mahallesi Eğitim ve Bilgi Merkezi, Doğuyaka Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, 75'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Spor Salonu'nun açılışlarıyla Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Pazar Yeri temel atma töreni gerçekleştirildi. Antalya'nın denize uzanan en uç noktası Baba Burnu'ndaki 35 bin 500 metrekarelik alan, kent parkı olarak projelendirildi. Konyaaltı'ndan Lara'ya kentin en güzel kıyı panoramasını sunan parkın yapım aşamasında alanda bulunan 282 ağaç korundu. Parka, ayrıca, 119 turunç fidanı dikilirken peyzaj düzenlemesinde 28 bin 448 mevsimlik çiçek, 2 bin 845 kalıcı bitki kullanıldı. Deniz suyu kullanılan şelaleler ve havuzun oluşturulduğu parkta 3 doğal çöküntünün etrafında yürüyüş parkurları da yapıldı. Ziya Gökalp Parkı, uygun fiyatlı kafeterya hizmetiyle şimdiden kent sakinlerinin biraraya geldiği kamusal mekan halini aldı.


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR