• BIST 100

    9777,04%0,57
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

“CHP büyük bir fırsatı tepti”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "CHP çok büyük bir fırsatı tepti

GÜNDEM 30.01.2014 14:24:00 0
“CHP büyük bir fırsatı tepti”

Eğer operasyon başladığında Kılıçdaroğlu Başbakan'a, 'Gelin olayın yolsuzluk boyutuyla birlikte mücadele edelim. Devleti ele geçirmek isteyen bu yapıya karşı mücadele siyasetin ortak görevidir' deseydi, CHP de kazanırdı, ülke de kazanırdı" dedi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan "Ankara'nın Gündemi" programına konuk oldu. Işık, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın moderatörlüğünü yaptığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Işık, dövizdeki yükselişin ardından Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararı ile ilgili, "Dövizdeki yükseliş son 1 haftada biraz hızlanmıştı. Merkez Bankası bunu görmüş olacak ki, bu faiz silahını çekti. Yoksa hiçbir Merkez Bankası durup dururken faiz artırımına gitmez. Yani birileri istedi diye Merkez Bankası faiz arttırmadı. Dövizdeki yükselişin durdurulması gerekiyordu. Bunun için de ilk kullanılacak enstrüman faizdir.

 

Bunda komplo teorileri aramaya gerek yok. Sonuçta ekonomi bir bilim dalıdır. Dövizin durağanlaşması, belirli bir noktada istikrar sağlaması Türkiye açısından önemlidir. İhracatçı, üretici, vatandaş önünü görmek ister. Dolayısıyla burada bir istikrarın sağlanması Türkiye için öncelikli. Önümüzdeki 1 hafta, 10 günde Merkez Bankası'nın aldığı kararın döviz istikrarının sağlanmasını ne kadar etkilediğini göreceğiz" diye konuştu.

 

"Kendi pisliklerini yolsuzluk operasyonuyla örtmelerini bu millet kabul etmez"

 

Emniyet ve yargıdaki paralel yapılanma iddialarını değerlendiren Bakan Işık, şunları ifade etti:"Türkiye'de maalesef bir çete var. Bir paralel yapılanma olduğu doğru. Ama bu çete emniyetin, polisin tamamıdır demek çok büyük bir haksızlıktır. Bunlar emniyet içerisinde küçük, organize bir azınlıktır. Tüm emniyeti zan altında bırakacak ifadeler kullanmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Bu çete, belli ki yargıda da örgütlenmiş. Ama bu, bütün yargı mensuplarını suçlamayı gerektirmez. 13 bin 500 tane hakim ve savcımız var.

 

Bunlar içlerinde belki 100, belki birkaç yüz tane. Bundan dolayı yargı camiasını asla zan altında bırakamayız. Emniyet ve yargı ağırlıklı olmak üzere devletin birimlerine çöreklenmiş bir yapılanma var. Hükümetin verdiği mücadele bu çeteye karşıdır. Bunun dışında ne bir polisimizle ne de bir yargı mensubumuzla bir işimiz olmaz. Bazı dosyaları 4 buçuk, 5 sene önce açmışsınız. Bu bir yolsuzluk operasyonuysa niye 4-5 sene elinizde bekliyor.

 

Eğer 2009'da başlattığınız bir inceleme ve soruşturma sürecini 2011 yılında nihayetlendirseniz kimse size inanmaz. Ucu kime dokunuyorsa dokunsun gerekli işlemi yapıp davayı zamanında açsanız bu millet sizi alnınızdan öperdi. Ama eğer 4 buçuk, 5 sene önce başladığınız bir soruşturmayı biriktirip biriktirip başka davaları, dosyaları bunun içerisine katıp seçime 3 ay kala patlatmaya çalışırsanız buna hiç kimse inanmaz. Kimse kusura bakmasın kendi pisliklerini yolsuzluk operasyonuyla örtmelerini bu millet kabul etmez."

 

"Soruşturmanın gizliliği bizim için esastır"

 

Işık, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı'nın Meclis'e Adalet Bakanı ile ilgili fezleke göndermesini sert ifadelerle eleştirdi. Fezlekenin soruşturmanın gizliliği esasına aykırı olduğunu belirten Işık, "Siz kalkıyorsunuz Adalet Bakanı ile ilgili kendinizin bağlı olduğu bakanlığa ve onun bakanına fezleke düzenliyorsunuz ve gelmesi gereken mekanizmayla değil, direkt Meclis Başkanlığı'na gönderiyorsunuz. Yani bunu yaparken bir cinlik daha yapıyorsunuz.

 

Bunu yapıyorsunuz, soruşturmanın gizliliği esas olan bir davanın bütün klasörlerine bunun ekini koyuyorsunuz ve Meclis Başkanı'na diyorsunuz ki, 'Bunu Genel Kurul'da oylat.' Meclis Başkanı iyi bir hukukçu olmasa, bu işleri bilmese onu Meclis'e sunsa, gizli olması gereken bir soruşturmayı tamamen sunmuş olacaksınız. Peki, oradaki insanların hakları ne olacak? Bu dava henüz soruşturma aşamasında. Soruşturmanın gizliliği bizim için esastır. Bu paralel yapının pervasızlığını gösteriyor. Bu mutlaka üzerinde durulması gereken bir konudur" diye konuştu.

 

"Elektrikli otomobil üretimi sanıldığı kadar basit bir iş değil"

 

Işık, programda üretilmesi planlanan yerli otomobillerle ilgili bilgiler verdi. Elektrikli otomobil üretiminin sanıldığı kadar kolay olmadığını vurgulayan Işık, "Yerli otomobille ilgili iki farklı kategori üzerinde yoğunlaştık. Birincisi konvansiyonel otomobil.

 

Yani bildiğimiz içten yanmalı motorları taşıyan otomobiller. Aslında bu noktada Türkiye'nin ciddi bir alt yapısı var. Bunun üzerinde çalışıyoruz ve tamamen olgunlaşınca Başbakanımıza sunacağız. İkincisi elektrikli otomobil. Bununla ilgili de TÜBİTAK bir çalışma yapıyor. Yapılan çalışmanın birinci çağrı aşaması geçildi, ikinci çağrı aşaması da Şubat ayı içerisinde bir değerlendirme aşamasına girecek. Elektrikli otomobil üretimi sanıldığı kadar basit bir iş değil. Çok karışık, çok ciddi işbirliği ve ARGE gerektiren bir konu. Bu işte iki önemli nokta var. Birincisi şarj süresi ve bu çok uzun şuanda. İkincisi ise menzil. Şuanda 170-180 kilometre civarında.

 

Bu şehir içi kullanımı için iyi fakat şehirlerarası kullanım açısından bir engel. Dolayısıyla insanlara şehir içi için ayrı, şehirlerarası için farklı bir araba al demek çok makul değil. Bu noktada dünya yoğun olarak çalışıyor. Biz de dünyanın gerisinde kalmamak için TÜBİTAK ile beraber bu elektrikli otomobil çalışmalarını sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte Türkiye açısından en doğru olanı tercih edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

"CHP çok büyük bir fırsatı tepti"

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na olaylı bir şekilde geldiğini hatırlatan Bakan Işık, sorulan bir soru üzerine Deniz Baykal'ın kasetini yayınlayanlar ile operasyonu yapanların aynı kişiler olduğuna inandığını ifade etti. Düşmanımın düşmanı dostumdur mantığının siyasette yeri olmadığını kaydeden Işık, "Siyasette dostluk ilkeler bazında olmalı. CHP çok büyük bir fırsatı tepti.

 

Eğer bu operasyon başladığında Kılıçdaroğlu Başbakan'a, 'Gelin olayın yolsuzluk boyutuyla birlikte mücadele edelim. Ama devleti ele geçirmek isteyen bu yapıya karşı mücadele siyasetin ortak görevidir, gelin bu mücadeleyi birlikte verelim' deseydi CHP de kazanırdı, ülke de kazanırdı. Kendisinin CHP Genel Başkanlığı'na gelişi de normal bir süreçle olmadığı için, bir kaset operasyonuyla olduğu için Kılıçdaroğlu bu operasyona sessiz kalmıştır" ifadesini kullandı.

 


TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Yaşam Alanların Vazgeçilmez 3 Ürünü!

Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR