• BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

BU KADAR SICAK VE HÜMANİST İNSAN GÖRMEDİM

TRT'de program yaptığı için eleştirilen Zerrin Özer "Cumhurbaşkanımız'a müteşekkirim" dedi ve ekledi: "Ben bu kadar vefalı, yakın, sıcak ve hümanist bir insan görmedim."

MAGAZİN 17.01.2016 17:22:00 0
BU KADAR SICAK VE HÜMANİST İNSAN GÖRMEDİM

Türk müzik tarihine adını altın harflerle yazdıran Zerrin Özer, yıllardır süren sessizliğini GÜNAYDIN'dan Ömer Karahan'a bozdu. İki yıldır sağlık problemleriyle boğuşan ve neredeyse son bir yılını yanlış operasyonlar yüzünden tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan Özer, sağlık durumunu anlattı. Ünlü sanatçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyduğu sevgiyi yüksek sesle dile getirdiği için hakkında karalama kampanyası yapıldığını da söyledi...

TRT Müzik'teki programınız 'Zerrin Söylüyor' nasıl tepkiler alıyor? Sizin için TRT ne ifade ediyor?

TRT Müzik, müziğimizi duyurmak için çok önemli bir araç. Özel kanallarda eskisi gibi müzik programları yapılmıyor. Programımda hem ben şarkı söylüyorum, hem de sanatçı dostlarımızı ağırlıyoruz, yeni yeteneklere de yer veriyoruz. Bugün hiçbir kanalda bir sanatçı 10 tane şarkısını seslendirmiyor.

"EGE'DEKİ KONSERLERİM İPTAL OLDU"

40 sene önce genç yetenek olarak çıktığınız TRT'de program yapıyorsunuz...

Gurur verici. TRT, Türkiye'nin ilk televizyonu, hepimiz için çok önemli. Sesimi TRT'nin bir yarışmasında duyurdum. TRT benim ikinci evim gibi, beraber büyüdük. Ben her zaman duruşuma dikkat ettim. Göz önündesiniz ve yaptıklarınızla ilgi odağısınız çünkü. Bir genç kız olarak ailemden aldığım terbiyeyle yoluma devam ettim, fedakarlıklar yaptım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, dönemin Başbakanı iken yardım çağrısında bulunduğunuz ve TRT'de bu sayede program yaptığınız konuşulmuş ve bu durum çok tartışılmıştı...

Bu tartışmaları, beni ve sanatımı değersiz kılma çabaları olarak görüyorum. 40 yıldır şarkı söyleyen bir insanım. TRT'nin çıkardığı bir sanatçıyım. Ben ve benim gibi sanatçılar tabii ki bu ekranlarda program yapmalı. Cumhurbaşkanımız'a müteşekkirim, ciddi bir müzikseverdir kendisi. Kendilerinin döneminde program yapmaya başlamam, benim sanatıma gösterilen saygıyla bağlantılıdır. O güne kadar yapmamış olmam da önceki yönetimlerin ayıbıdır. Benim tek sermayem sesim. Buna kıymet veren herkes başımın tacıdır.

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğinizi söylüyor, bunun için de tepki görüyorsunuz. Neler söyleyeceksiniz?

Cumhurbaşkanımız, insanları idrak eden ve o kadar iyi tanıyan biri ki... Değere değer veriyor. Ben hayatım boyunca insanlara hiçbir şekilde ne etnik kimlik, ne de herhangi bir şey olarak yaklaşmadım. Benim için sadece insan olması çok önemli ve yeterli. Keşke onlar da benim gözümden Cumhurbaşkanımızı görseler, benim tanıdığım şekilde tanısalar... Ben bu kadar vefalı, yakın, sıcak, hümanist bir insan görmedim. Ben Turgut Amca'mı (Özal) çok sevdim. Nurlar içinde yatsın. Bir de Sayın Erdoğan'ı çok seviyorum. Bu benim için nelere mal oldu biliyor musunuz? Bütün konserlerim durdu, Ege'de bütün konserlerim kalktı.

"BU YAPILAN BÜYÜK HAKSIZLIK "

Gerçekten mi?

Çok komik ve acizce bence. Ben yine konserlere gidiyorum, sevenlerim ile buluşuyorum. İnsanlar sever sevmez; insanların sevdikleri ya da sevmedikleri karşı tarafın istediği gibi olmak zorunda değil. Ben hayatımda hiç kimseye müdana etmedim. 'Cumhurbaşkanı iş verdi' diyorlar. Bir kere bu bana çok büyük bir haksızlık çünkü bizler başlattık TRT'yi. Ben TRT'den üç tane ödül almış bir insanım. Benim kadar orada bir yer hak edecek kimse yok. Bu arada ne kadar enteresan; şu anda Türkiye'nin büyük çoğunluğu AK Partili değil mi? Benim en çok konser veren sanatçı olmam gerekir ama benim dışımda herkes konserlere gidiyor. Benim için onları yazarken bunları neden yazmıyorlar? Zerrin olarak alçakgönüllüyüm ama Zerrin Özer olarak bu lafı ettirmem çünkü onu hiç kimse bir yere getirmedi. Cumhurbaşkanımı; ağabeyim, büyüğüm gibi görüyorum. İnsanlara karşı o kadar samimi ki; kim gitse, bir şey arzu etse onu yapacak yürekte bir insan. Çocuk değilim ki benim gözümü karartsınlar, beynimi tazelesinler... Kendisini başından beri çok sevdim ve bu ölene kadar böyle olacak.

"ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIM"

Muhalif bazı politikacılar da birçok şey söyledi sizin için...

Yok 'Bunlar zavallı', yok 'Sanatçı müsvettesi' vs... Siz kimsiniz; siz dört sene yukarıda kalırsınız, sonra giderseniz. Karşınızdaki Zerrin Özer; 37 senedir bu Türkiye'ye emek vermiş, 300 küsur şarkıya imza atmış. Siz kimsiniz de bu şekilde hitap edebilirsiniz! Asla bunlara tahammül etmiyorum ve böyle şeylerin altında asla sözsüz kalmam.

Recep Tayyip Erdoğan'ı sevdiğinizi söylemeniz, niye onları rahatsız ediyor?

Çok fazla mütevazı olduğum için. Hiçbir zaman Zerrin Özer'in hakkını vermedim. Türkiye şartlarındaki sanatçıların zihniyetinde olmadığım için garipsendim. Yaptığım işler ne kadar büyük olursa olsun, bunun cevabını almadım çünkü insan olarak çok yumuşağım. Cumhurbaşkanım beni aradı, teşekkür etti. Ben de onu sevdiğimi söyledim, her yerde de söylüyorum. Hanımefendiyi de çok seviyorum, onların ailesini, torunlarını hepsini seviyorum. Çünkü insanlar her şeyden önce... Bu fikrimi hiçbir şey değiştirmez. Örfü, adeti yerinde, iyi bir ahlak yapısına sahip ve alt yapısı olan, iyi bir ailenin evladıyım. Ben eğer bir insanı seviyorsam seviyorumdur; bu kimseyi ilgilendirmez. 'Sen o zülfikarı al at boynundan yoksa seni vuracağız' dediler. Ne ölüm tehditleri aldım... Neden? Çünkü ben insani değerlere önem veriyorum. Bir kez daha söylüyorum; Cumhurbaşkanımdan başka insani tarafları bu kadar yüce olan bir insan tanımadım. Ayrıca Cumhurbaşkanımız'ın ülkemiz için yapmış olduğu hizmetler ortada...

Sizce neden bir kesim tarafından Erdoğan nefreti oluşturulmaya çalışılıyor?

Bu tüm politikacı, yazar, sanatçı yani göz önünde olan insanlar için geçerli bir durum. Hepimizin sevenleri ve sevmeyenleri vardır. Sanatınızı beğenirler ya da beğenmezler. Yaptığınız politikalar da halkın bazı kesimleri tarafından onaylanır ama bazı kesimleri memnun kalmaz. Bu gelmiş geçmiş bütün devlet adamları için geçerli. Keşke herkesi memnun edip kendimizi sevdirebilsek. Ben sanatçı olarak bunu çok isterdim. Ama bazen insanlar bizi tanımadan sevmeyebilirler, tanışınca da 'Aa ne kadar sıcakmışsınız' derler. Bir politikacıda bu hatlar daha keskin. Herkesin farklı görüşleri, beklentileri, ideolojileri var sonuçta.

"DOKTORUN HEYECANI YÜZÜNDEN TEKERLEKLİ SANDALYEYE MAHKUMUM"

Son günlerde yaşadığınız sağlık problemleri yüzünden sıkıntılı günler geçiriyorsunuz. Bugün sizi tekerlekli sandalyeye mahkum eden sağlık problemi nasıl ortaya çıktı, anlatır mısınız?

Yıllar önce Almanya'da yaşarken havalimanında düşmüştüm. Birkaç film çektirdim, 'Biraz sıkışma var' dediler. Sonra üstüne bir daha düştüm. Zaman zaman ağrı yapıyor, zaman zaman geçiyordu. Bir süre sonra-benim çok büyük bir köpeğim var- gece lavaboya kalktım ve ona takılıp bir kez daha, çok kötü bir şekilde düştüm. Birkaç gün geçti, baktım ağrıya dayanamıyorum, gözyaşlarım durmuyor. Etrafımdakiler 'Durma, hemen hastaneye git' dediler. Aslında en son noktaya gelmeden hastaneye gitmem ben, kendime hiç bakmam. Neyse... Doktora gittik, film çektiler; disk patlamış, sinire yapışmış. Doktor "Hemen ameliyata almamız lazım sizi" dedi. Başka bir doktor da aynısını söyledi. Sonra beni bu duruma sokan o doktor beyefendi geldi. "Biz bu ameliyatı hep yapıyoruz, ertesi gün kalkıp yürüyorlar, yemek yapıyorlar" falan dedi. Sürekli aspirin aldığım için ameliyat öncesi bırakmam gerekiyordu, bu yüzden bir hafta ameliyata giremedim. Ama böyle bir işkence yok; sürekli ağlıyorum. Sonra ameliyat oldum, çıktım ve kendime geldim. Yürütmek istiyorlar beni fakat çok daha beter bir ağrı saplandı. Sonra doktor geldi yanıma; "Zerrin Hanım size bir şey söyleyeceğim" dedi. "Tabii buyurun" dedim. Doktor, "Zerrin Hanım ben bu işi beceremedim" dedi.

"İÇERİDE PARÇA KALMIŞ"

Bunu size "Ameliyatı yapalım" diyen doktor mu söyledi?

Evet, aslında bana bunu dürüstçe söylediği için kızmadım. "Çok heyecanlandım" dedi, hiç anlatmaya değer görmeyeceğim, bir doktorun söylemeyeceği şeyler söyledi. 'İsminizin büyüklüğü', 'Heyecanlandım' gibi cümleler kurdu. Böyle bir şey olur mu? Ardından "Zerrin Hanım içeride parça kalmış, yarın sizi tekrar ameliyata alacağız" dedi. Neşter kırılmış, onu almak için çok uğraşmış, orada omurilik olduğu için onun altından almaya çalışmış vs... Ertesi gün tekrar uyandım ve yine ağrıdan duramıyorum. Bu sefer de "Hemen çivi takalım" dediler. Dedim ki, "Artık onları görmek istemiyorum, lütfen yanıma gelmesinler. Ben artık bu hastaneden gidiyorum." Ve o şekilde hastaneden ayrıldım. Bir ay daha böyle bekledikten sonra başka bir doktor beni ameliyat etti. Altı tane çivi taktılar, o çiviler iyi duruyor fakat yürüme kasım zedelendiği için şu anda ben yürüyemiyorum ve sağ bacağımı kaldıramıyorum. Ablam fizyoterapist, altı ay bana her gün, iki saat terapi yaptı. Affedersiniz, birkaç kişiye tutunarak sadece lavaboya gidebiliyorum

"DÜŞME FOBİSİ OLUŞTU"

Şu anki psikolojiniz ne durumda?

Düştükten sonra bende fobi oldu. Sürekli kayacağım korkusuyla yaşıyorum. Şu an biraz yavaş yavaş yürüyorum. Fakat ameliyat yerimin ağrısından ayakta duramıyorum. Hayatımda almadığım kadar kilo aldım. Acil kilo vermem gerekiyor. O kadar kötü ki sürekli bir insana bağımlı yaşıyorsunuz. Tek başıma hiçbir ihtiyacımı yapamıyorum. Sinir sistemimi, iş hayatımı, her şeyimi etkiliyor bu durum.

İnanıyorum ki siz bunun üstesinden gelebilecek güce ve inanca sahipsiniz.
Sinirlendikçe, üzüldükçe üstüne giderim. Bugüne kadar hayatımda kimse olmadı ama olmayacak şeyleri bile oldurdum. Benim için ölümsüzlüğün haricinde hiçbir şey imkansız değil hayatta. Güçlü olduğumu biliyorum. Kolay kolay yıkılmam. Zayıf insana da tahammülüm yok; ne kadında, ne erkekte. Ben zayıf değilim; kuvvetliyim ve kuvvetli olmak zorundayım. Bu hayatta tek başıma ve tek tabancayım.
Çok şey atlattım, bunu da atlatacağım.

"HAYATIM BOYUNCA AÇ KALMAM"

Türk popunun en önemli isimlerinden birisiniz. Sizce pop müziğimizin dört yapraklı yoncası kimler?

Bence yaprak, yonca olayı değil bu! Zira müziği, sanatı ve sanatçıları yıllara bölmek gerekir. Bir yelpaze bu; dün, bugün, yarın. O dört yapraklı yonca hep değişiyor. Ben kendimi sadece halkın sanatçısı kabul ediyorum. Bir de izninizle yorumcuyum diyorum.

"HADSİZLİĞE HİÇ TAHAMMÜLÜM YOK "

'Zerrin Özer kanunları' diyebileceğimiz kurallarınız var mı?

Ciddiyeti, saygıyı çok seven bir insanım. Hadsizliğe asla tahammülüm yoktur benim. Uzaktan seyredip bazı insanlara gülüyorum; o tarafa yanaşmaya çalışıp sonrasında 'Bunu sevmiyorum' diyenlere... Nasıl rahat uyuyorsunuz, nasıl? Sen eğer bir karakter sahibiysen, rengini belli edersin. Her şeyiyle kendini ortaya dökersin. Ama o kadar insan görüyorum ki; bahsedildiği zaman 'Ayy' deyip sonrasında peşinde koşmaya çalışan. Bunlar çok acı şeyler. Ben öyle olsam kendime saygımı yitiririm. Ben kafamı koyduğum zaman rahat yatıyorum.

"ANNE OLMAYA HAKKIM YOK DİYE DÜŞÜNDÜM "

Sizinle ilgili sürekli 'Ekonomik krizde' haberleri yapıldı. Zerrin Özer gerçekten maddi sıkıntı mı yaşıyor?

Zerrin Özer hayatı boyunca aç kalmaz. Neden? Çünkü Zerrin Özer'in altyapısı caz, rock, blues... Dünyanın her yerinde şarkı söyleyebilirim. Bana bugüne kadar hep söylenen bir şey vardı; 'Sen yanlış ülkede doğmuşsun' diye. Herkesin hayatında zorluklar olabilir; ayıp şeyler bunları konuşmak. 'Gelin, evimi görün' mü demem gerekiyor. Ben görselliğe önem vermiyorum. Benim için maneviyat her zaman çok önemlidir, dünyevi şeyler ise gelip geçicidir.

Anne olmayı istediğinizi daha önce söylemiştiniz. Çocuğunuz olsaydı nasıl bir anne olurdunuz, ona hangi nasihatlerde bulunurdunuz?

Gerçekten yıllar nasıl geçiyor... Çocuğumun olmasını gerçekten çok isterdim. 'İşim, işim' diye koşturmaktan yıllar su gibi geçti. Sanki benim anne olmaya hakkım yok gibi. Çok enteresan, hep böyle düşündüm. Evet, olsaydı; kesinlikle özgüveni tam olsun diye uğraş verirdim. Bir de çok sevgi verirdim, sanırım sevgiye doyururdum. Ben kendim bakardım, kimseye bırakmazdım. Hem açlığı, hem tokluğu öğretmeye çalışırdım. Kesin olan bir şey var ki; çok fazla şımartmazdım. Kız olsaydı adını Su, Pırıl, Güllü veya Naz koyardım, erkek olsaydı Ali olurdu ismi...

"YAŞARKEN ÖNEM VERİN, ÖLÜNCE DEĞİL!"

Geçtiğimiz yıllarda bir röportajda vasiyetinizi açıklamış ve öldükten sonra adınızın herhangi bir şekilde kullanılmasını istemediğinizi ifade etmiştiniz. Bu durum kimi kişiler tarafından hayranlarınıza yapılmış bir haksızlık olarak değerlendirildi...

Bana yaşarken saygı duyulmasını isterim. Üç-beş tane bunamış, beyinsiz, gerçekleri göremeyen, kendini komik duruma düşüren insan yüzünden dedim bunu. Ben öldükten sonra 'Özer gecesi', 'Özer ödülü' gibi şeyler asla istemiyorum. Sevenlerim yas tutar ve beni dinlerler. Öteki âleme gittiğim zaman, 25-30 tane albümüm var; sevenlerim alır dinlerler, yeter. Bana hayattayken önem
vereceksin.

"CERRAH VEYA İÇ MİMAR OLMAK İSTERDİM"

Müzik olmasaydı hayatınızda ne olurdu; hiç düşündünüz mü?

Müzik olmasaydı diye bir düşüncem dahi olamazdı; benim bir parçam müzik. Ama aslında dileğim; opera sanatçısı olmaktı. Bir anekdot aklıma geldi şu an; anlatayım... İstanbul'a taşınmışız. Annem hem babamız, hem de annemiz. Ankara'dan geldiğimiz için çok koruyucu ve kollayıcı. Konservatuvar sınavım var, heyecanla hazırlandım. Annemle gittik ve bize 'Dündü' dediler. Size o an yaşadığım üzüntümü anlatamam. İki meslek daha var içimde; cerrahlık veya iç mimarlık.

Dinlemekten en keyif aldığınız ve 'Hiç dinlemem' dediğiniz sanatçılar kim?

Çok kredim var bu konuda, asla dinlemeden karar vermem. Benim için şarkının içinde yaşayan, bana hissettiren herkesi dinlerim. Ahmet Kaya, İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy ve Sezen Aksu; şarkıların inanılmaz hakkını
verirler.Kaynak: Günaydın


Yaşam Alanların Vazgeçilmez 3 Ürünü!

Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Otobüs şoförünün burnunu kırdılar

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

85 okulda 156 özel eğitim sınıfın tadilatı gerçekleştirilecek

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez için harcayacağız”

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

İlkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği

SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Polisin şefkat eli: İntihar girişiminde bulunan şahsı sarılarak ikna etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonun detayları: 52 milyonluk para trafiği

Minik yüzücülerden büyük başarı

Otomobille kafa kafaya çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Başkan Ömeroğlu koltuğu minik öğrenciye devretti

23 Nisa’da Gölcük renkli görüntüler sahne oldu

Bu sefer çocuklar meclis koltuğuna oturdu ve oyladıkları önergeyi oy birliğiyle kabul etti

Derince’de öğrenciler dev Türk bayrağı açtı

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı

Körfez’de öğrencilerin gösterileri izleyenleri mest etti

Tramvaya binen miniklere palyaço sürprizi

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TEM Otoyolu’nda araçta hareketsiz yatan şahıs polisi harekete geçirdi

Çocuklar kanser hastası kadına unutamayacakları anlar yaşattı

Sağlıklı Bir Gelecek İçin: Nifty Testi

Felsefenin dili mi olurmuş? Evet! Filolog Samet TUNCAY sizlere dil felsefesinin temellerini açıklayacak! Hazırsanız başlayalım!

İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR