• BIST 100

    9777,04%0,57
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

BM'nin açıkça özür dilemesi gerekir

AK Parti Sözcüsü Çelik, BM'nin YPG/PKK ile imzaladığı eylem planı ile ilgili, "BM'nin kuruluşundan bu yana yaptığı en büyük yanlışlardan biridir, açıkça özür dilemeleri gerekir." dedi.

POLİTİKA 5.07.2019 08:56:00 0
BM

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Birleşmiş Milletler'in (BM) "SDG" ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK ile "bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması" için resmi törenle anlaşma imzalamasına ilişkin, "BM'nin kuruluşundan bu yana yaptığı en büyük yanlışlardan bir tanesidir, açıkça özür dilemeleri gerekir." dedi. 

Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kahvaltıda AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta Çin'de bulunduğu için grup toplantısının gerçekleştirilemediğini, gelecek hafta da Güneydoğu Avrupa Zirvesi'ne katılacağı için grup toplantısı yapılamayacağını aktaran Çelik, bu dönemde 50'şer kişilik gruplar halinde milletvekilleriyle bir araya geleceğini, toplantının ikincisinin cumartesi gerçekleştirileceğini bildirdi.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kış dönemi çalışmaları, toplantıya katılan milletvekillerinin illerindeki durum hakkında ve yerel seçim sürecinden bugüne kadar olan döneme ilişkin değerlendirmeler yaptığını anlatan Çelik, genel siyaset, iç ve dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde de bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekillerinin değerlendirmelerine de geniş süre ayırdığını belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımızın da ilgili gündem konularında hem değerlendirmeleri hem soruları oldu. Daha sonraki bölümde de Sayın Cumhurbaşkanımız ilgili sorulara cevap verdi, değerlendirmelerle ilgili görüşlerini aktardı. Dolayısıyla üç aşamalı bir toplantıdan bahsediyoruz. Gündem olarak birincisi toplantıya katılan milletvekillerinin illerindeki çalışmalar, ikincisi iç politika ve dış politikayla ilgili değerlendirmeler, üçüncüsü kış dönemi çalışmalarının ve önümüzdeki yaz döneminde yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi, ele alınması, planlanması şeklinde oluyor. Bu şekilde 50'şer kişilik gruplar halinde grubumuzla bütün bu çalışmaları bizzat kendisi başında bulunarak Cumhurbaşkanımız gerçekleştirecek, tamamlayacak."

Bu toplantılarda çeşitli notlar alındığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunlara ilişkin talimatlarının bulunduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımızın teklifleri oluyor. Grubumuzun tekliflerinin içerisinden belli konularda bunların çalışılması, bu çalışmaların genel merkezde değerlendirilmesiyle ilgili bazı talepler var. Hem hükümet çalışmalarıyla ilgili hem Meclis hem parti çalışmalarıyla ilgili talepler. Bunlarla ilgili de notlar alınıyor ilgili birimlere iletilmek üzere. Bu şekilde kapsamlı bir toplantı. İkincisi cumartesi olacak, üçüncüsü ve dördüncüsü olacak bütün grubumuzla bir araya gelecek şekilde. Bir bakıma daha mikro düzeyde ama konuların en geniş düzeyde ele alındığı, daha derinlemesine ele alma imkanının olduğu bir toplantı formatıyla bunu gerçekleştiriyoruz. Bu bir AK Parti geleneğidir. Bunu zaten yapıyoruz çeşitli dönemlerde. Şimdi de ilk toplantı bugün başlamış oldu. Bundan sonrası da grubumuzun tamamıyla bir araya gelene kadar kısa bir sürede gerçekleşmiş olacak, tamamlanmış olacak."

"Başlı başına bir sorun"

Çelik, BM'nin, terör örgütü PKK/PYD/YPG güdümündeki SDG'ye komutanlık eden terörist "Ferhat Abdi Şahin" ile üyelerin bilgisi dışında bir araya gelerek "Eylem Planı" imzalamasına ilişkin de değerlendirmede bulundu.

BM'nin çeşitli eleştiriler söz konusu olsa da uluslararası meşruiyetin zirvesini teşkil eden bir kurum olduğunu dile getiren Çelik, şunları söyledi:

"Eğer uluslararası meşruiyetten ve hukuktan bahsediyorsak bunun kurumsallaşmış ve somutlaşmış ifadesi hepimizin gözünde Birleşmiş Milletlerdir. BM bunu yerine getirebiliyor mu? Bununla ilgili eleştirilerimiz var geçmişten beri. Bosna savaşındaki durumdan ele alıp bugüne kadar getirebileceğimiz Suriye meselesindeki duruma, Myanmar'daki Müslümanlarla ilgili, Kudüs'teki durumla ilgili pek çok eleştirilerimiz var. BM'nin etkinliği ile ilgili eleştirilerimiz var. Zaten 'Dünya 5'ten büyüktür' denilmesi bu temsil kabiliyetindeki zaaflara dikkat çeken bir husus. Yeniden yapılanmasıyla ilgili taleplerimiz var. Bunları saklı tutarak her halükarda şunu söylüyoruz; uluslararası meşruiyeti ve hukuku temsil eden kurum BM. Tamamen meşruiyet dışı bir şekilde BM'nin bir kurumunun hukuk dışı bir şekilde bir terörist grupla bir araya gelmesi başlı başına bir sorundur. Burada gruptan ne talep ediyorlar? 'Çocuk savaşçıları savaştırmayın' diye onlarla bir protokol imzalıyorlar. Terör demek hukuku tanımamak demektir, terör demek hukuku ortadan kaldırmak istemek demektir, terörist bunun için vardır. Hukuku tanımayan ve hukuku ortadan kaldırmak isteyen bir grupla hangi protokolü imzalayacaksınız? Hukuku temsil eden bir kurum hukuku ortadan kaldırmak isteyen bir örgütle bir araya geliyor. İmzaladıkları kişi pek çok masum insanın katili olan bir kişi."

Terör örgütünün, pek çok raporda belirtildiği gibi çeşitli etnik gruplardan çocukları alarak, istismar ederek, küçük yaşta bir terörist unsur olarak kullandığına işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Biz bunu ülkemizdeki hendek olaylarında da gördük. Teröristler geri planda kalıyordu, hendeklerin içerisine küçük yaşta çocukları yerleştiriyorlardı. Suriye'de çok küçük yaştaki çocuklar PKK terör örgütü, YPG/PYD tarafından istismar edilmektedir. Buna karşı verilmesi gereken ceza, uygulanması gereken müeyyide belliyken oturup da teröristle protokol imzalamak aslında teröristi; kendisini daha çok tanıtmaya, daha çok meşru kılmaya ve daha çok suç işlemeye teşvik etmektir. 'Ben çocuk savaşçı kullandığım zaman, çocuk terörist kullandığım zaman BM masasına oturabiliyorsam daha fazlasını yaparak daha başka masalara otururum' diyerek kendisine bir alan açmaya çalışacaktır, terörün ve teröristin doğası budur. BM'nin belki de kuruluşundan bu yana teorik düzeyde ve pratikte yaptığı en büyük yanlışlardan bir tanesidir, açıkça özür dilemeleri gerekir. Bir daha olmayacak diye bir şeyler söylüyorlar da peki bu nasıl oldu? Türkiye tarafından, Avrupa Birliği tarafından ve BM tarafından terör örgütü olarak kabul edilen bir teröristi, bir terör organizasyonunun Suriye kolunun temsilcisini nasıl kabul ettiniz? Onunla hangi protokolü imzaladınız? Böyle bir şey olabilir mi? DEAŞ ile protokol imzalamak neyse PYD/YPG ile protokol imzalamak odur. Çifte standardın zirvesi haline gelmiştir. BM kendisini var eden meşruiyetini zedeleyen bir adım atmıştır. Dolayısıyla, bununla ilgili bir daha olmayacak sözünün ötesinde birtakım tedbirler alması gerekir. O tedbirleri de somut olarak ortaya koyması gerekir."(AA)


Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Yaşam Alanların Vazgeçilmez 3 Ürünü!

Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Otobüs şoförünün burnunu kırdılar

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

85 okulda 156 özel eğitim sınıfın tadilatı gerçekleştirilecek

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez için harcayacağız”

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

İlkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği

SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Polisin şefkat eli: İntihar girişiminde bulunan şahsı sarılarak ikna etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonun detayları: 52 milyonluk para trafiği

Minik yüzücülerden büyük başarı

Otomobille kafa kafaya çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Başkan Ömeroğlu koltuğu minik öğrenciye devretti

23 Nisa’da Gölcük renkli görüntüler sahne oldu

Bu sefer çocuklar meclis koltuğuna oturdu ve oyladıkları önergeyi oy birliğiyle kabul etti

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR