• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

BAYKAL'DAN ÇOK KONUŞULACAK ERKEN SEÇİM İTİRAFI

Deniz Baykal,seçim sonuçlarını ilk başta kabullenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın neden tavrını değiştirdiğini anlattı

POLİTİKA 25.09.2015 17:07:00 0
BAYKAL

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, erken seçim süreciyle ilgili AK Parti ve MHP'nin tutumlarını eleştirdi. Baykal, seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da sonuçları kabullenmiş göründüğünü, ancak TBMM başkanı seçimlerinde muhalefetin kof çıktığını görünce tavrını değiştirdiğini ileri sürdü.

"BU SEÇİME SEÇMEN YORGUN GİDECEK"

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya'nın Batı ilçelerindeki partililerle bayramlaşma ziyaretlerine Kemer'den başladı. Kendisini CHP Kemer İlçe binasında karşılayan İlçe Başkanı Umut Güneş, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililerle bayramlaşan Baykal, erken seçim eleştirisinde bulundu. 1 Kasım'da yapılacak olan Milletvekili seçimleri sürecinde konuşan Baykal, "Bu seçime seçmen yorgun girecek. Seçmen kırgın, diyorlar ki 7 Haziran da kullandık ne şimdi nereden çıktı bu seçim? biz 4 yıllığına bir seçim yaptık, milletvekilleri ortada, şimdi sil baştan bir seçim daha yap. Bu milletin iradesine bir saygısızlıktır. Kimsenin hakkı yok seçimi iptal etmeye, seçim iptal edilmez. Hükümet kurulamadı Anayasa'da yetki verdi ondan, hükümet niye kurulamadı. Kurulması imkansız mıydı? Kurdurmadılar, bilerek kurdurmadılar. Hem kurdurmayacaksın, sonra ne yapalım kurdurmadınız diyeceksin" diye konuştu.

"MHP SEÇİM SONUÇLANMADAN TARİH VERDİ"

Muhalefetin de farklı davranmadığını savunan Deniz Baykal, "Muhalefet de öyle. Muhalefet partisi hatırlayın seçmene akşam dedi ki, daha sayım yapılmadı sonuçlar alınmadı daha, bize önümüzdeki seçimin ne gün yapılacağını ilan etti. Maksat ne, herkes bir seçim daha olursa iyi olacağını zannediyor. Birisi bir seçim daha yapılırsa oyumu arttırırım tek başıma gelirim. Öbürü ben anamuhalefet olurum. Bir seçim daha yapılır oyumu biraz arttırdım, ana muhalefet olurum zannediyor" dedi.

"MİLLET İKİSİNE DE DERS VERİRSE"

Seçmenin AK Parti ve MHP'ye sandıkta bir ders vermesini beklediğini ifade eden Baykal "Şimdi millet bu ikisine de bir ders verirse, pişman ederse, bak sana hakkını verdim kabul etmedin, daha fazlasını istedin, açgözlülük yaptın in aşağıya derse, hakkın bu da değil iyi sınav veremedin bu dönemde derse, öyle bir demokrasi dersi vermiş olacak millet. Öyle işaretler de var öyle olacak gibi geliyor ama daha bilemiyoruz. Demokrasi bakımından buna ihtiyaç var. Milletin iradesiyle oynanır mı? Senin işine geldi gelmedi veyahut beğendin beğenmedin ona göre, gir hadi seçime, sen kimsin verdik işte bitti o kadar, gereğini yap. Bir daha güreşelim falan, senin keyfine göre iki defa güreş mi tutulur" dedi. Deniz Baykal, erken seçimlerin sonuçlarını da küçük farklarla 7 Haziran seçimlerine yakın beklediğini ifade etti.


"ERDOĞAN MUHALEFETİN KOF ÇIKACAĞINI TAHMİN ETMEDİ"

7 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tutumunun farklı olduğunu, seçim sonuçlarını kabullenmiş göründüğünü, ancak TBMM Başkanı seçimlerinden sonra tutumunun değiştiğini söyleyen Deniz Baykal şöyle devam etti:

"Tayyip bey bu kadar kof çıkacağını tahmin etmedi siyasi partilerin. Bunun üzerine oturup bizimle ne yapalım falan diye sordu biz de ona sakın ha, seçimi meçimi unut koalisyon kurulsun. Türkiye'nin ihtiyacı koalisyondur. Seçime gidilirse bu milletle inatlaşmak, milletten seçimin rövanşını alma çabası, milleti yenme gayreti gibi ortaya çıkar. Çok yanlış olur. Ne sonuç vereceği de belli olmaz bunun hiç bakmayın şuandaki vaziyetlere derhal hükümet kurulmasına yardımcı olalım. Hangi hükümet olursa olsun AKP-MHP olabilirdi. AKP-CHP olabilir yada MHP'nin dıştan desteklediği MHP'nin katıldığı CHP ile HDP'nin de dıştan desteklediği bir hükümet olabilir. Bunlara açık durmak lazımdır diye uzun uzun bunu anlattım. Sizin tek parti uygulamalarınız Türkiye'yi gerdi kutuplaştırdı. Bu noktaya öyle geldik. Yumuşamaya ihtiyaç var. Yumuşamayı sağlayacak olan boş sözler, farklı açıklamalar falan değildir yapıyı bir koalisyona çekerseniz hangi parti olursa olsun, sizin dışınızdaki bir partinin de lafının geçerli olduğunu, sizin ona da boyun eğmek durumunda olduğunuzu millet görürse bir gevşeme bir ferahlama, bir rahatlama çıkar buna ihtiyaç var. Sizin de buna ihtiyacınız var. Bu kadar gerdiğiniz zaman herkes sizin karşınızda düşmanlık artıyor ve bunun sonunda çok tehlikeli işler olur. Yumuşatmak, uyum ve uzlaşmayı başlatmak lazımdır. Buna aklı yattı hatırlayın bizim konuşmamızın ertesi günü gençlerle bir araya geldi orada bir konuşma yaptı o konuşmada dedi ki, 'egolarımızdan sıyrılalım'. Türkiye'de senden büyük egosu olan mı var? Egolarımızdan sıyrılalım demek kendi egondan sıyrılmak demek. 'Egolarımızdan sıyrılalım, millet kararını almıştır. Milletin iradesi ortadadır. Bir koalisyon kaçınılmaz gözüküyor. Koalisyonu kuracak olan siyasi partilerdir. Partilerimizin bu konudaki çalışmaları' falan diye, buna açık bir tavır sergiledi ertesi gün."

"MUHALEFET KOF ÇIKINCA ERDOĞAN'IN TAVRI DEĞİŞTİ"

Baykal, "Bu tavır ne kadar devam etti? Meclis başkanlığı seçiminde hiç tahmin etmediği halde, hiç beklemediği halde bir AK Parti'linin muhalefetinde katkılarıyla seçildiğini görünceye kadar. Onu görünce dedi ki yav bunlar ne ki hikaye dedi. Ne uğraşacağız bunlara yok koalisyon yok ödün verelim koalisyon yapalım onlarla uzlaşalım ciddiye alalım falan, buna ihtiyaç yokmuş arkadaş dedi. Yürüsen bildiğin gibi dedi ve ona dedi ki sen intihar mı etmek istiyorsun başbakana hatırlayın koalisyon kurmaya kalkan intiharı göze almaktır anlamında ve onu engelledi bizim arkadaşlarda iyi niyetle 32 gün anlattılar memleket düşüncesi hakkındaki görüşlerini, sorunları gün dolunca birden bire tamam seçim dediler bir gün bile beklemediler" diye konuştu.

"MHP TUTARSIZ, AK PARTİNİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR"

MHP'nin büyümek için AK Parti ile çatıştığını, bir taraftan da CHP'nin büyümemesi için önlerini kesmeye çalıştığını öne süren Deniz Baykal, "Ana muhalefet olacağım diye kafaya koymuş. Olacaksan ol millet sana oy versin gel. Bizi bastıracak aklınca, o yüzdende bizim meclis başkanı çıkarmamızı istemiyor. Çıkarırsa bunlar palazlanır bunlar güçlenir. Türkiye'yi bunlar yönetiyor gibi bir izlenim çıkar. Aman haa bu olmasın. Ne olacak o zaman AK Parti'li biri gelsin olu versin onun zararı yok. Sen ona Milli Savunma Bakanı iken Milli Sıvaşma Bakanı diyen sen değil misin? Süleyman Şah Türbesini sınıra çekti diye onu ihanetle suçlayan sen değil misin? Olsun mühim değil onda tehlike yok ama CHP meclis başkanıda çıkarırsa, biz onun yerini alacağız nasıl olur. Bunlar yanlış hesaplar. Ülkeyi, memleketi, milleti, devleti düşünen Türkiye'nin yararını gözeten bir anlayışla su sırada hem AK Parti ile hemde CHP ile aynı anda savaşmaya kalkmak AK Parti'nin ekmeğine yağ sürmek anlamına geliyor. Bu yanlışın sorumlularından bunun hesabını soralım" diye konuştu.

Konuşmadan sonra Kemer'den ayrılan Deniz Baykal, Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Elmalı, Korkuteli ziyaretlerini gerçekleştirdikten sonra Antalya'ya döneceğini söyledi.


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR