• BIST 100

    9889,04%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54

Başbakan Davutoğlu:Yurtdışında okuyan öğrencilere 500 euro vereceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Düsseldorf Başkonsolosluğu'nda düzenlenen Almanya Başkonsoloslar toplantısında vatandaşın seçime katılımı için seferber olunması gerektiğini söyledi

POLİTİKA 3.10.2015 21:43:00 0
Başbakan Davutoğlu:Yurtdışında okuyan öğrencilere 500 euro vereceğiz

Davutoğlu'nu Esenboğa Havaalanı'ndan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve diğer ilgililer uğurladı.

Düsseldorf'a ziyaretinde Davutoğlu'na Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş ile Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu eşlik ediyor.
Davutoğlu'nun ziyareti sırasında Düsseldorf Başkonsolosluğu'nda düzenlenen Almanya Başkonsoloslar buluşmasına katılmasının ardından da Düsseldorf Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde Türk vatandaşlarına hitaben bir konuşma yaptı.
Yurt dışında okuyan öğrencilere ilişkin konuşan Davutoğlu, "Demiştim ki yurt dışında okuyan gençlerimiz, okumaları esnasında burs ihtiyacı hissettiklerinde lisansa 500, yüksek lisansa 750, doktoraya bin, doktora sonrası için bin 250 Euro burs vereceğiz. Hepsini başlattık. Bir tek lisans öğrencileri vardı, onu da başlatıyoruz." dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle; 
Ekonomik gerekçelerle harekete geçerler. Vatandaşlarımız misafir işçi olarak geldi. Ancak birinci nesil ikinci nesil derken Almanya'ya ağırlığını koyabilecek bir düzeye geldi. Bu süreçte çeşitli sıkıntılar yaşandı, ırkçı saldırılara uğrandı.
TÜM KONSOLOSLUKLARIN FİZİKİ ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLECEK
Tüm vatandaşlarımızın asli ve nihai olarak onların hamisi olarak devletimizin büyük sorumlulukları var.
Biz de onlara her yerde onlara sahip çıkacak kudreti şevkati göstereceğiz. 
Almanya'daki vatandaşlarımız hem kudreti hem şevkati olan bir devletin yurtdışındaki temsilcisidir.
Dünyada en fazla temsil edilen 7. ülkeyiz. Yoldan geçen bir vatandaş başkonsolosluğa baktığı zaman işte ben bu devletin vatandaşıyım demesi lazım. Bu noktada Başkonsolosluk binaları çok önemli. Başkonsoloslara doğrudan talimat veriyorum. Bir eksiklik varsa bildirin tüm fiziki koşullar tamamlanacak.
Başkonsolosluklarda yenilenme ve tadilatlar yapıyoruz. 
Alman dostlarımız geldiğinde güçlü ve kudretli bir ülkenin topraklarında olduğunu hissedecek.
DÜSSELDORF'TA TÜRKLERLE BULUŞTU
Davutoğlu Düsseldorf'ta Türklerle bir araya geldi. Konuşmasından satırbaşları şöyle...
1 Kasım seçimlerine başlarken ilk konuşmayı Almanya'da yapıyorum. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler Avrupa'da bizim onurumuz gururumuz oldunuz. Buraya tahta bavullarla gelen Anadolu'nun çocukları sizler... Şimdi onların çocukları Almanya'da 100 bin işletme sahibi. 45 milyar Euro ciro yapıyor. Allah emeklerinizi bereketli kılsın. Unutmayınki arkanızda şevkatli ve kudretli büyük Türkiye devleti var. 
 Artık Türkiye sizin bıraktığınız, hastanelerde saatlerce beklenen Türkiye değil.
Suriyeli kardeşlerimize kollarımızı açtık. Onlarla aşımızı paylaştık. Milletimle gurur duyuyorum. İki milyon Suriyeli geldiğinde tek bir ırkçı tepki yaşanmayan, onlara bağrını açan Türkiye ile gurur duyuyorum.
Onlara inancın nedir diye sormadık, ırkın ne diye sormadık tek bir şeyi önemsedik: İnsan olmalarını!
Almanya da cesur bir kararla mültecilere kapıları açma kararı aldı. Onları tebrik ediyoruz. Kim mazlumun yanındaysa onun yanındayız.
Siz de buraya gelen Suriyelilere kapılarınızı açın. Onlar Kurtuluş savaşı zamanında Halep'te dualarıyla bizlerin yanında oldu.
Bizler mezalime uğrayan milletlerin yanındayız. Avrupa'da onlara bir insanlık dersi verin ki Avrupa'da ırkçılık yapanlar ders alsınlar.
Almanya'da komşularınızla birlikte garip ve mazlum mültecilere sahip çıkınız. Birleşmiş Milletler forumlarında liderlerle hep bunları konuştuk.
Böylesine güçlü kudretli merhametli bir ülkenin lideri olmaktan bu ülkeye hizmet etmekten gurur duyuyorum.
Bu ülkede bu kıtanın kaderi yazılırken sizler etkili oluyorsunuz.
Federal parlamentoda 11 milletvekili eyalet parlamentolarında 42 milletvekili olması. Her yerde olmanızı istiyoruz. Kimliğinizi koruyun ama Almancayı da iyi konuşun.
Almanya ve Türkiye tarihten bu yana dost olmuş iki ülkedir. Sizler bu dostlukta çok önemli birer köprülersiniz.
13 yıl içerisinde sağlıkta eğitimde ulaştırmada tarımda turizmde sessiz bir devrim gerçekleştirmiş bir Ak Parti kadroları var. Bu kadrolar bundan sonra da Türkiye'nin yükselişine devam edecek olan kadrolardır.
Sizler Türkiye'de yaşanan sessiz devrimin şahidisiniz. 7 Haziran seçiminin ardından yüzde 41 oy almamıza rağmen iktidarı elde edemedik. Ancak balkon konuşmasında da ülkeyi asla yönetim boşluğuna düşürmeyeceğimizi söyledik.
Blok siyasetiyle ülkeyi kutuplaştırmak istediler. Onlar hayır siyaseti dedi. Biz birlik siyaseti dedik. Millet ne diyorsa ona evet dedik. Millet iradesi başımızın üzerindedir dedik. Başka bir parti terör siyaseti dedi biz huzur siyaseti dedik.
7 Temmuz günü birileri düğmeye bastı. DAEŞ Suruç'ta 32 vatandaşımızı öldürdü. Terör örgütü polisimizi öldürdü. DHKP-C eylemlerine başladı. Zannetilerki tek parti iktidarına gelememiş AKP hükümeti yavaşlayacak.
23 Temmuz'a kadar saldırılar sürdü. Güvenlik zirvesinin ardından güvenlik birimlerimize talimat verdim: Türkiye'ye tuzak kuranların tuzaklarını kafalarında parçalayacaksınız!
Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini kuracağız dedik. Operasyonun adına huzur ve demokrasi dedik.
Türkiye'deki tüm vatandaşları eşit vatandaşımız olarak görürüz. Biz operasyonları teröre bulaşmamış masum vatandaşlarımıza uygulamadık.
Ülkemizi bölmeye kalkışanlara Türküyle Kürdüyle Çerkeziyle hep birlikte ayağı kalkacağız ve bu ülke bölünmez diyeceğiz.
CHP ile son derece medeni görüşmeler yaptık. Biz blok siyasetlerini yıkarız. AKP kadroları tek bir fire vermeden İsmet Yılmaz'ı meclis başkanı seçti. Ümit ederiz bize karşı bir daha blok oluşturmaya kalkmazlar.
MHP ne teklif götürdüysek hayır dedi. CHP ile dış politika ve eğitim konularında yüzde yüz farklı düşünüyorduk.
CHP onarım hükümeti kurmak istedi. Oysaki biz onarım değil hamle hükümeti kurmak istiyoruz.
Bunlar muhalefet olmayı bilirler de karar alma cesaretini bilmezler. Onlar ülke sorumluluğundan kaçarken bakan koltuğundan bile kaçarken biz bayramın ilk günü Diyarbakır'da öğleden sonra da Yüksekova'daydık.
HDP iki bakan verdi. İki bakan iki ay sonra istifa etti. CHP ve MHP'de mahalle baskısı vardı. HDP'de ise dağ baskısı vardı. Mahallesinden ve dağdan korkan milletle yürüyebilir mi?
Milletimizin huzuruna kim kastediyorsa onun karşısındayız. Yeni bir Türkiye için seçimlere gidiyoruz. İnsan haklarını korumak, devlet yapısını milleti ile birlikte kudretli ve aziz kılmak istiyoruz. Bu ülkenin karşısında olanlara karşı en büyük gücümüz birliğimiz ve bütünlüğümüzdür.
Diyarbakır'da bayram namazı kıldıktan sonra pek çok kişi bana Allah devlete millete zeval vermesin diyordu.
1 Kasım seçimlerine giderken sandık güvenliği konusunda talimatları verdim. Kim hangi partiye oy verirse versin biz iradenin sandığa yansıması için tedbirlerimizi alıyoruz. Sizlerden Türkiye ortalamasında bir seçim katılımı bekliyorum.
Biz bir vaatte bulunduk mu onu yaparız. 3 Mayıs'ta buraya geldiğimizde THY'de aile indirimi talebiniz gerçekleşti. Yüzde 20 indirim yapılıyor.
Artık yurdışından Türkiye'ye araç getirildiğinde iki yıl boyunca kullanılabiliyor.
Yurdışından getirilen telefonların Türkiye'de kayıt süresini dört katına yani dört aya çıkardık.

YURT DIŞINDA OKUYAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE 
Başbakan Davutoğlu, yurt dışında okuyan öğrencilere ilişkin, "Demiştim ki yurt dışında okuyan gençlerimiz, okumaları esnasında burs ihtiyacı hissettiklerinde lisansa 500, yüksek lisansa 750, doktoraya bin, doktora sonrası için bin 250 Euro burs vereceğiz. Hepsini başlattık. Bir tek lisans öğrencileri vardı, onu da başlatıyoruz." şeklinde konuştu.

7 Haziran seçimleri öncesi gurbetçilere verilen 10 taahhüdün 6'sının gerçekleştiğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Üçünde yasal düzenleme gereği var, kanunları hazırlandı, gönderildi. İnşallah Meclis açılıp çalışınca, 1 Kasım'dan sonra hayata geçecek. Birinde de mevzuat düzenlemeleri hızla ilerliyor. Birer birer söyleyeyim. Önce hepinizi ilgilendiren hususlardan başlayarak. Siz bizden Türk Hava Yolları'ndan aile indirimi talep etmiştiniz öyle mi? Biz de size buraya gelip 3 Mayıs'ta 'Türk Hava Yolları aile ile seyahat edenlere indirip yapacak' demiştik öyle mi? Türk Hava Yollarının iki ile dokuz kişi arası yani karı koca seyahat ediyorsa, yanında da bereketli bir aile olup da yedi çocuğu dahi varsa dokuz kişilik aileye yüzde 20 indirim uygulaması başladı. Bugünden itibaren bilet satışları başladı, 1 Kasım'dan itibaren de uygulama başlayacak. Şimdiden o günler için bilet alanlara indirim yapılmaya başlandı. Allah hayırlı uğurlu etsin."

Her yerde anaokulu açacağız, dilimizi yaşatacağız.
Çocuk başına verilen doğum parası verilecek demiştik. Şimdi veriliyor. 263 bin hanım kardeşimize bu çocuk ödemesi yapıldı.

DÖVİZLİ ASKERLİK BEDELİNİN DÜŞMESİ İÇİN YASA
Dövizli askerlik bedelinin düşmesi ile ilgili yasa hazırlandı gönderildi.

PASAPORT HARÇLARI DÜŞECEK 
Seçilme hakkı ile ilgili yasal süreci başlatıyoruz. Pasaport harçları da düşecek.
Türkiye'de emekli olanlarla Avrupa'da emekli olanlar arasındaki farklar ortadan kalkacak. Burada meslek lisesinden mezun olan vatandaşların da diploma denkliklerini sağlayacağız.


İzmit Belediyesi’nin yeni kadrosu hazır

Büyükakın: Daha güzel bir Kocaeli için yeniden yola çıktık

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

İşte Hat 161'in yeni güzergahı! Hat 41 ile çalışacak...

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Gölcük’teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu

Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Başkan Ömeroğlu’ndan muhtarlara: "Telefonlarınız 24 saat açık olsun"

Gebze’nin yeni merkezi hasta kabulüne başladı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

"Hayatın İçindeyim" zirveye çıkardı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Derince yaza hazırlanıyor

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

Kar maskesi takıp 19 yaşındaki genci öldüren 2 şahıs tutuklandı

Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR