• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Başbakan Davutoğlu;Bu Kadarıda Fazla

Davutoğlu, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlarını değerlendirdi, tedbirler alındığını söyledi, "İhracatçılarımızın ve turizmcilerin zarar görmemesi için gereken desteği veririz" dedi.

POLİTİKA 1.12.2015 21:05:00 0
Başbakan Davutoğlu;Bu Kadarıda Fazla

Davutoğlu, "Ümit ederim ki Rusya, iki tarafın da zararına olacak bu tür suçlamalar ve bazı ambargolar ilan etmek yerine masaya oturup konuşma yolunu tercih eder" dedi.

Davutoğlu, "Hem sınırımızda soydaşlarımızı katledeceksiniz hem mülteci akınlarına yol açacak şekilde insanları süreceksiniz hem de sınır ihlali yapacaksınız. E bu kadarı da fazla. Ama herkes empati yapmalı. Bizden saygı bekleyen bize saygı göstermeli" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündemi değerlendirdi. Türkiye'nin Rusya ile olan ilişkileri paralelinde olası bir doğalgaz sorununa ilişkin Davutoğlu, "Biz şu bölgede DAEŞ'e karşı operasyona yapacağız. Koordine edelim denseydi bu olay  yaşanmayabilirdi. Bilseydik. Onlar da zaten daha dikkatli olurlardı. Telafi edici tedbirlere öncelik vereceğiz. Zarar gören ithalatçılarımızın, turizmcilerimizin ve Türk ekonomisinin bundan etkilenmemesi için neler yapacağımızı, kısa vadede alacağımız tedbirleri yakında kamuoyu ile paylaşacağım. Rusya gümrüklerinde bekleyen yaş meyve ve sebzelerimizi bozulmasını engelleyecek şekilde geri çekeceğiz. Türk, Rus ilişkileri de kolay kopacak ilişkiler değil karşılıklı ihtiyaç halinde olduğumuz ilişkilerdir. Enerjide ben Rusya'nın böyle bir yola tevessül edeceğini düşünmüyorum. Çünkü çok ciddi karşılıklı angajmanlar, uluslararası hukuk, reel olarak 2. müşterisiyiz. Karşılıklı haklarımız, taahhütler var. Yani bu bavul ticareti değil. Dur dediğinde duracak olan. En kötü ihtimalle de hazırlıklı olmamız lazım. Erzurumlu birisi, 'Tezek yakarız ama sınırlarımızı çiğnetmeyiz gibi' bir açıklama yapıyor. Tabi ben böyle bir şeyi teklif ediyor değilim" diye konuştu. 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haber Türk'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Düşürülen uçak ve sonrasında Rusya ile olan ilişkiler paralelinde olası bir doğalgaz sorununa ilişkin Davutoğlu, "Biz şu bölgede DAEŞ'e karşı operasyona yapacağız. Koordine edelim denseydi bu olay  yaşanmayabilirdi. Bilseydik. Onlar da zaten daha dikkatli olurlardı. Telafi edici tedbirlere öncelik vereceğiz. Zarar gören ithalatçılarımızın, turizmcilerimizin ve Türk ekonomisinin bundan etkilenmemesi için neler yapacağımızı, kısa vadede alacağımız tedbirleri yakında kamuoyu ile paylaşacağım. İhracat dengeleri, enerji alanında eğer bir zarar söz konusu olacaksa, bu karşılıklı olacak bir zarardır. Yaş sebzeye ve diğerlerine gelen bazı yaptırımlar, Türkiye'nin dünyada meyve, sebze pazarında sıkıntısı yok. Başka yere de satar. Onun tedbirlerini alırız. Yarın ilk alacağımız karar, Rusya gümrüklerinde bekleyen yaş meyve ve sebzelerimizin orada bozulmasını engelleyecek şekilde geri çekmek. Bunları çekeriz. Elimizde kalanlar ve diğerlerini de başka pazarlara sevk edilebilecek olanları sevk ederiz. İhracatçılarımızın zarar görmemesi için de gereken tedbirleri alırız. Bir tür beklenmedik afet gibi değerlendirin. Enerjide ben Rusya'nın böyle bir yola tevessül edeceğini düşünmüyorum uluslararası hukuktan kaynaklanan karşılıklı haklarımız, taahhütler var.
 
"RUSYA GÜMRÜKLERİNDE BEKLEYEN YAŞ MEYVE VE SEBZELERİMİZİ BOZULMASINI ENGELLEYECEK ŞEKİLDE GERİ ÇEKECEĞİZ" 
 
Rus yaptırım paketine karşılık alınacak önlemlere ilişkin Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ümit ederiz ki Rusya hiç kimsenin menfaatine olmayacak olan 2 tarafın da zararına olacak olan bu tür suçlamalar ve bazı ambargolar ilan etme yerine oturup masaya beraberce oturma yolunu seçer. Bunu bir silah olarak kullanmak ters tepen bir silahtır. Sadece hedef alınan tarafı değil, hedef alan tarafı da etkiler. Yaş sebzeye ve diğerlerine gelen bazı yaptırımlar, Türkiye'nin dünyada meyve, sebze pazarında sıkıntısı yok. Başka yere de satar. Onun tedbirlerini alırız. Olay olduğu anda ben bunları arkadaşlarla planlamaya başladım. Türkiye'nin kapısı kapanmaz. Bütün milletimiz sakin bir şekilde bu süreci takip etsin. 
 
Milli güvenliğimizi sarsıcı hiçbir eyleme izin vermeyiz. Fevri tepki göstermeyiz, hissi davranmayız. Söylem savaşına girmeyiz. Yarın ilk alacağımız karar, Rusya gümrüklerinde bekleyen yaş meyve ve sebzelerimizin orada bozulmasını engelleyecek şekilde geri çekmek. Bunları çekeriz. Elimizde kalanlar ve diğerlerini de başka pazarlara sevk edilebilecek olanları sevk ederiz. İhracatçılarımızın zarar görmemesi için de gereken tedbirleri alırız. Bir tür beklenmedik afet gibi değerlendirin. 
 
TÜRK, RUS İLİŞKİLERİ DE KOLAY KOPACAK İLİŞKİLER DEĞİL KARŞILIKLI İHTİYAÇ HALİNDE OLDUĞUMUZ İLİŞKİLERDİR
 
İhracatçılarımız hiçbir şekilde paniğe kapılmasınlar. Gördükleri zararlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Turizmcilere 30 Kasım'da dolan desteğin süresini uzattık. Halkımızın herhangi bir şekilde paniğe kapılmasına gerek yok. Arap pazarında bir kampanya başlatılıyor Türk ürünü alıyorlar. Türk, Rus ilişkileri de o kadar kolay kopacak ilişkiler değildir. Karşılıklı ihtiyaç halinde olduğumuz ilişkilerdir. Her şeyden önce soğuk kanlı olmak gerekir. 
 
ENERJİDE BEN RUSYA'NIN BÖYLE BİR YOLA TEVESSÜL EDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM BU BAVUL TİCARETİ DEĞİL 
 
Enerjide ben Rusya'nın böyle bir yola tevessül edeceğini düşünmüyorum. Çünkü çok ciddi karşılıklı angajmanlar, uluslararası hukuk, reel olarak 2. müşterisiyiz. Hem de uluslararası hukuktan kaynaklanan karşılıklı haklarımız, taahhütler var. Yani bu bavul ticareti değil. Dur dediğinde duracak olan. Karşılıklı taahhütler var. En kötü ihtimalle de hazırlıklı olmamız lazım. Onun için de enerji bakanlığımıza değişik alternatifleri çalışma talimatı verdim. İran'dan doğal olarak gelen gazımız var. Perşembe günü Azerbaycan'da olacağım. Öncelikle Rusya'nın böyle bir adım atmaması yönünde beklentimi ifade etmek istiyorum. Bunun için de gerekli görüşmeleri yaparız. Atarsa, inşallah bu çalışmaların hepsini yaparız. 
 
ERZURUMLU BİRİSİ 'TEZEK YAKARIZ AMA SINIRLARIMIZI ÇİĞNETMEYİZ GİBİ' BİR AÇIKLAMA YAPIYOR
 
Geçenlerde Erzurumlulara sormuşlar böyle bir durumda ne yaparız diye? birisi gerekirse 'Tezek yakarız ama sınırlarımızı çiğnetmeyiz gibi' bir açıklama yapıyor. Tabi ben böyle bir şeyi teklif ediyor değilim. Elimizdeki bütün imkanları kullanacağız. Muhtemelen de böyle bir gelişme olmaz. olursa alacağımız tedbirler var. Alıyoruz alacağız. Umarım o noktaya gelmeden Rusya ile ilişkiler tekrar rayına oturur."  
 
 VAATLER NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?
 
Verdiğimiz her vaadi ilk üç ayda gerçekleştirmeyi planlıyorum. 3 aylık, bir yıllık paketler çıkardık. Kamuoyuna çıkıp, şu vaatleri şu ay içinde, şu yasaları şu ay içinde çıkaracağız diye kamuoyuna bir deklerasyonda bulunacağız. Bunların gerçekleşmesi için bütçeye ihtiyaç var.  Esas bütçeyi bir an önce geçirelim istedik. Bahçeli ve arkadaşları destek vereceklerini ifade ettiler. ben teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu, arkadaşlarıyla görüşüp bildireceklerdi. Henüz cevap almadık ama ilk intiba olumluydu.


Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

KOÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev değişikliği

Kocaeli’de 156 okul müdürü değişti

KYK izinlerine yeni düzenleme

Kocaeli'de otobüslere yüzde 75 zam talebi!

İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR