• BIST 100

    9889,04%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54

Atık çamur yakma tesisi yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin en önemli yan kuruluşu İSU’nun 2016 yılının ilk olağan genel kurulu önceki gün yapıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.05.2016 12:03:00 0
Atık çamur yakma tesisi yapılacak

 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında gerçekleşen genel kurul da 2015 yılı faaliyet raporu, bilanço, kesin hesap, taşınır kesin hesap ve denetçiler raporu görüşülerek karara bağlandı.

Genel Kurulun açılış konuşması yapan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, sanayi şehri Kocaeli’de Türkiye’nin nüfus yoğunluğu ortalamasının 5 katı arttığına dikkat çekti. 15 bin km’ye varan altyapı hattı işlettiklerini ve 2015 yılında 510 km yeni şebeke hattı gerçekleştirdiklerini aktaran Bayram, abone sayısının da 2004 yılına göre yüzde 48 artış ile 720 bine dayandığını söyledi. 2015 yılında gelir bütçesinin yüzde 105 gider bütçesinin ise yüzde 98 gerçekleştiğini de ifade eden İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, 2015 yılında özellikle Kartepe bölgesinde yaşanan sel nedeniyle 12 ayrı proje ile 40 milyon TL yağmursuyu yatırımı gerçekleştirdiklerini anlattı. 

ÇAMUR YAKMA TESİSİ
İşlettikleri 19 adet atıksu arıtma tesisleri yanında Dilovası, Kullar, Seyrek, Sarısu ve Sucuali bölgelerinde arıtma tesisleri inşaatlarının sürdüğünü de ifade eden Bayram, "Su hastaneleri olarak gördüğümüz tesislerimizde 2015 yılında 133 milyon m3 atıksu arıttık. Bu su da günde 180 ton olmak üzere 67 bin ton çamur elde ederek günlüğü 160 liradan olmak üzere yılda 10 milyon TL yakma bedeli ile bertaraf ettik. Bu tesislerin işletilmesi için de enerji maliyeti yılda 40 milyon TL’ dir. Bütçemizin yatırım, işletme ve sabit giderler olmak üzere 3 esası var. Yatırıma devam etmek durumundayız. Çünkü, 2015 yılında yüzde 4.4 abone sayımız arttı. Bu kadar abone artışın olduğu yerde ister istemez altyapı yatırımlarına devam edeceksiniz. Yatırım ve sabit giderleri mecbur yapmak zorundayız. Kurumun daha rantabl daha verimli kurum haline gelmesi için işletme giderlerini azaltmamız lazım. İşletme giderlerinin en önemlisi olan enerji giderleri, bunun için HES ve GES’ler, değişik yatırımlar yapıyoruz. Ayrıca önemli giderlerden birisi olan atıksu arıtma tesislerinde çıkan çamur giderleridir. Bunun için de Çamur Yakma Tesisi için Yönetim Kurulundan kararımız çıktı. Yılda 67 bin ton çamur için kendi tesislerimizi kuracağız. Yıllık 10 milyon liralık masrafı 3,5 milyon lira yatırıma indireceğiz" dedi.. 

DARICA’DA ATIKSU TÜNELİ
Hedeflerinin 2019 yılına kadar İleri biyolojik arıtma oranını yüzde 95 seviyesine çıkarmak olduğunu da söyleyen Bayram, endüstriyel süreçlerde içmesuyu kullanımına karşı işlettikleri 9 adet geri kazanım suyu tesisinin günlük 39 bin m3 geri kazanım suyunu sanayi kuruluşlarına verdiklerini de söyledi. Günlük 83.5 bin m3 geri kazanım suyu kapasiteleri bulunduğunu aktaran İSU Genel Müdürü, 2019 yılına kadar bu oranı yüzde 25 seviyesine çıkarmayı öngördüklerini kaydetti. Gebze Eskihisar bölgesinin atıksularını Gebze Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktarmak için de Darıca Kollektör Hattı projesini yakında başlayacaklarını ve bu proje kapsamında da 2,5 km uzunluğunda tünel yapılacağını da belirtti.

2040 YILINA KADAR SU STRESİ YOK
Kocaeli’nin yıllık 275 milyon m3 içmesuyu kapasitesi bulunduğunu ve 2040 yılına kadar da su stresinden uzak olduklarını da kaydeden İSU Genel Müdürü, su kayıplarının azaltılması için İzmit’te şebeke scadası projesini sürdürdüklerini, şimdiye kadar yapılan çalışmalarla yüzde 4 oranında azalttıklarını da sözlerine ekledi. İSU Genel Müdürlüğü olarak akredite laboratuarları için Uluslararası Laboratuvar Merkezi inşaatının sürdüğünü ve bu yılın sonunda işletmeye alacaklarını da aktaran Bayram, ileri teknolojik cihazlar ve analiz parametre sayılarının artması ile ulusal ve uluslararası deneyler yapabileceklerini kaydetti. 

HES-GES YATIRIMLARI
Gebze Denizli göletinin kapasitesinin 6 milyon m3’e çıkartacaklarını da ifade eden Bayram, enerji yatırımları kapsamında Kandıra Namazgah Barajı HES tamamlanmak üzere  olduğunu  Kartepe Avluburun, Başiskele Soğukpınar HES yatırımlarının sürdüğünü, Kullar Arıtma Tesisi’nin tamamlanması ile de Güneş Enerji Santrali (GES) hayata geçirileceğini dile getirdi. 

KARTLI SAYAÇ
Teknolojik alanda önemli yatırımlar gerçekleştirdikleri de aktaran İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, turizm bölgesi Kandıra’da Elektronik Kartlı Sayaç projesine geçmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yaz turizmi nedeniyle bölgede 10 bin adet kartlı sayaç uygulamasına geçeceklerini ifade eden Genel Müdür İlhan Bayram, diğer bölgelerde de isteyen vatandaşların kartlı sayaç taleplerini karşılayacaklarını sözlerine ekledi. 

1,256 MİLYAR YATIRIM
İSU Genel Müdürlüğü’nün marka kurum olarak açık eğitim tesisi olarak çalıştığını da dile getiren Genel Müdür İlhan Bayram, sözlerini şöyle tamamladı; "Biz Kocaeli’ndeki hizmet kalitesini artırarak devam ettirmek için 2004 yılından bu yana 1 milyar 256 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlara devam edeceğiz. Önemli olan kaliteli hizmet verebilmek, bu hizmeti de vatandaşa külfet olarak değil de gönülden verebilmektir. Muhakkak ki her eve, her aboneye giriyoruz, eksikliklerimiz olabilir. Bunları gidermek için de sonuna kadar çaba sarf etmek zorundayız. İSU Genel Müdürlüğü, Türkiye’de marka bir kurumdur. Ankara ve Anadolu’da böyle görülüyor. Kurum, şuanda açık eğitim tesisi olarak çalışıyor. Sürekli anadoludan geliyorlar, bildiğimiz ne varsa,hiçbir şey gizlemeden, saklamadan paylaşıyoruz. Önemli olan Türkiye’nin gelişmesidir. Bunu da kendimizi üstün, farklı görmek şeklinde değerlendirmiyoruz. Daha eksiklerimiz var, daha iyisini yapacağız. Avrupa’dan daha iyi olacağız, dünyanın en gelişmiş standardını biz uygulayacağız diye düşünüyoruz. Onun için de eksikliklerimiz var, farkındayız, hoşgörü istiyoruz. Sonucunda Hz. Mevlana’nın "Yüzde ısrar etme doksan da olur, insan dediğin noksan da olur, sakın büyüklenme elde neler var, bir ben var deme yoksan da olur." 
KARAOSMANOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Kurumun ve yaptığı yatırımların önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, şunları kaydetti; "2004 yılından beri yapılan yatırımlarla hizmetler verimli hale geldi. İşletme açısından kaliteli noktaya geldik. Su kaynakları  noktasında gelecekten de endişemiz yok, değişik noktalarda su kaynakları büyütme çalışmaları yapıyoruz. DSİ ile ortak projeler yapıyoruz. 19 noktada atıksu arıtma tesisimiz var, içmesuyu kaynakları için arıtma tesisleri yaptık. Bizim musluktan akıttığımız su, her zaman iddia ediyoruz, bardak ve damacanadaki, şişelerden daha iyi. Suyumuz kontrolümüz altında, onlardan çok daha sağlıklı su olduğunu inanarak, güvenerek söylüyoruz. Her zaman musluktan suyumuzu içiyorum, vatandaşımıza da özellikle belirtiyorum. Bir yerde çeşmeden akan suyu içemiyorsunuz, orda yaşamak zordur. Çeşmeden, musluktan akan su içilebilir, sağlıklı güvenilir su olmalıdır. Bizim suyumuz da en ücra köylere kadar böyledir. Hepsi kontrolümüz altındadır, numuneler alınır hergün, tahliller yapılır ve en küçük teredütünüz varsa gereken yapılır. Ben başta Genel Müdürümüze, ekibimize, çalışma arkadaşlarıma bütün Kocaeli halkı adına teşekkür ediyorum. Her geçen gün daha iyiye gitme, daha kaliteli, daha güzel, müşteri memnuniyeti daha yüksek hale gelme hedefimiz var, bu da adım adım gerçekleştiriyoruz. Geriye gitme yok." 


İzmit Belediyesi’nin yeni kadrosu hazır

Büyükakın: Daha güzel bir Kocaeli için yeniden yola çıktık

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

İşte Hat 161'in yeni güzergahı! Hat 41 ile çalışacak...

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Gölcük’teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu

Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Başkan Ömeroğlu’ndan muhtarlara: "Telefonlarınız 24 saat açık olsun"

Gebze’nin yeni merkezi hasta kabulüne başladı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

"Hayatın İçindeyim" zirveye çıkardı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Derince yaza hazırlanıyor

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

Kar maskesi takıp 19 yaşındaki genci öldüren 2 şahıs tutuklandı

Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR