Tarih: 08.12.2025 17:33
Şampiyon güreşçilere destek sözü
Okul Sporları Gençler (A-B Kategorileri) Serbest ve Grekoromen Güreş İl Birinciliği müsabakalarında şampiyon olan sporcular yemekte bir araya geldi. Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, sporculara her türlü destek için söz verdi.
Kutlamaya Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, (İHL) Müdürü Mahmud Abdullah İnce, İlçe Gençlik ve spor Müdürü Çağlar Yeni, Beden eğitimi öğretmenleri, Antrenör ve sporcular katıldı. Okul Müdürü, İnce karşılama konuşması yaparak, burada toplanmamızın sebebi ve mimarı siz başarılı gençlerimiz. Her zaman bazı konuları değerlendirmek için toplanıyoruz, fakat bu sefer geriye dönüp baktığımızda gerçek bir eser ortaya çıktı. 50 sene önce bende bu işin içinde olan biri için söylüyorum. O zamanlar Işıklar Askeri Lise dışında İmam Hatip Lisesinin bileğini büken olmazdı. Bu günde tarih tekerrür etti. Bu gün daha güçlü ve daha teknik üstünlüklerin dışında İman gücü ve ahlak edeple İmam Hatiplinin gücünü gösterdiniz Allah hepinizden razı olsun" diyerek sözlerini tamamladı.
Mudanya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Çağlar Yeni sözlerine başlarken verdiği mesaj güreşin çok önemli bir spor olduğunu vurguladı. Bursa için de önemli bir spor dalı, Bursa yıllardır önemli güreşçiler ve federasyon başkanı çıkarmış bir ilimiz. Her genç kardeşimizin güreş sporu yapmasını isterim. Yıllardır birlikte olduğu Kadir Gül hocamızla bu branşta mücadele verdik. Bende naçizane elimden ne gelirse bu spora, bu sporcu kardeşlerimiz ne gerekirse vermeye razıyım. Bu spora destsek olan Müdürlerimize, siz genç kardeşlerimize teşekkür ederim. Siz çalışın biz imkan sağlayalım" diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, Sevgili Şampiyonlar sizleri saygıyla selamlıyorum diyerek başladığı sözlerine, "İmam Hatip Okulu Birinci sınıfta 36 Kiloda başladığım güreş hayatımı Üniversite yıllarında 74 Kiloda noktaladım. Bu kilolarda hem serbest, hem grekoromen dalında güreşler yaptım. Sporun bir öğrencinin hayatına neler kattığını yaşayarak öğrendim. 36 Kiloda İzmir üçüncüsü oldum ve küçük bir bronz madalya aldım. Fakat benim için en kymetli madalya odur. Daha sonra hiç üçüncü olmadım benim madalyalarım, kupalarım oldu, çok şampiyonluklar yaşadım, emin olun benim için en kıymetli madalyam o bronz madalyam oldu. Allah sizlere yardımcı olsun,sizlere başarılar ve güzellikler versin. Diyerek duygularını dile getirdi. Müdür Topal sporun ahlak ve saygı yönünü anlatarak genç sporcuları her zaman saygılarını devam ettirerek İmam Hatipli olmanın başarılarını ve takdirlerini kazanmalarını istedi. Okul Müdüründen şampiyon sporcuların fotoğraflarını okul müdürü ve idarecilerden bir köşe yapılmasını istedi, sporculara ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —