Tarih: 08.12.2025 12:56

Meteorolojiden yağış uyarısı var

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum'da yağış ve soğuk hava özellikle yüksek kesimlerde etkili olmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde kent merkezinde ve çevre yollarda yolların buzlanmasından dolayı bir çok kaza meydana geldi.
Dün gece Erzurum Palandöken Doğu Anadolu Gözlemevi'nde termometreler - 7,2'yi gösterdi. Bu da ülkemizden ölçülen en düşük sıcaklık oldu. Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Erzurum ve bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Erzurum ve çevresinde hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmesi, rüzgar güney ve güneydoğu yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, "Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerin kar yağışlı geçeceği, yağışların Erzincan ve çevresi ile Erzurum'un güney kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor" denildi.
Meteoroloji uzmanları kuvvetli yağış uyarısından bulunurken, yağışların; Erzincan ve çevresi (Merkez, Kemah, Tercan, İliç, Kemaliye, Üzümlü) ile Erzurum'un güney kesimlerinde (Çat, Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Tekman) kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden; meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi) dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —