Tarih: 16.01.2016 21:08

KİLOSU 50 TL OLMASINA RAĞMEN YOK SATIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Aydın'ın İncirliova ilçesindeki deve üretim çiftliğinde litresi 50 liradan satılan deve sütü, gerek yurtiçinden, gerekse yurtdışından büyük talep görüyor.Arap Yarımadası ile Kuzey Afrika'da yaygın olan deve sütü, Türkiye'de birkaç deve çiftliğinde üretiliyor.

Deve çiftliği sahibi Aytekin Kaya, 1998 yılında kurduğu çiftliği daha sonra süt üretiminde de kullandığını belirtti.

Deve sütünün faydalarının bilimsel olarak da kanıtlandığını, bu yüzden çeşitli hastalıklarına şifa arayanların bu ürünü tercih ettiğini ifade eden Kaya, "Deve sütü çok faydalı. Devemizden aldığımız sütü Ankara Üniversitesi'ne tahlile gönderdik ve çok olumlu sonuçlar aldık" dedi.

Günde 1.5 litre süt veren develerden özel sağım makinesiyle alınan sütlerin Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından talep edildiğini belirten Kaya, dondurulup şoklanan sütün kargoyla müşterilere gönderildiğini vurguladı.

Deve sütünün litresi 50 TL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —