Beş Ballon d'Or'la bu alanda rekoru elinde bulunduran Messi, Barcelona'yı lig-kupa dublesine götürmesine rağmen Arjantin'i bir milli şampiyonada zirveye çıkarma hayalleri Copa America'nın finalinde yapılan penaltı atışlarında yıkılınca bir adım geride kaldı.
Griezmann ise hem Atletico Madrid'le hem de Fransa'yla Şampiyonlar Ligi ve Euro 2016 finallerine uzanmasına rağmen ikisinde de Ronaldo'nun liderliğini yaptığı takımlara karşı mağlup oldu.
REAL MADRİD VE PORTEKİZ'LE ŞAMPİYONLUK YAŞADI
Ronaldo ise bu yaz boyunca yalnızca başarının tadıyla geçirdi. Real'in 11. kez Avrupa'nın zirvesine çıkışına gole çevirdiği penaltı vuruşuyla katkı yapan süperstar, 6 hafta sonra da Seleccao'yla Paris'te Fransa'yı yenerek Avrupa'nın zirvesine çıktı.
31 yaşındaki oyuncu zaten Goal 50'nin de zirvesindeydi, şimdi de Ballon d'Or'u kazandı. FIFA, Yılın Oyuncusu olarak Ocak'ta kendisini açıklarsa bireysel en iyi ödülleri alanında bir hat-trick yapmış olacak.